Cum te desparti de un partener

Cand te decizi sa inchei o relatie , ceea ce urmeaza poate fi dificil ; uneori trebuie sa treci printr-o serie de evenimente chinuitoare , mai ales daca este vorba despre sentimente adanc inradacinate si daca hotararea despartirii nu este reciproca.Poate fi unul din cele mai grele lucruri pe care le-ai facut vreodata, dar, pe de alta parte ,trebuie sa tii cont de faptul ca o relatie nefericita sau nesanatoasa se poate prelungi in mod dureros timp de ani de zile.

PASII DESPARTIRII

-1-Incearca sa te lamuresti de ce vrei sa te desparti . Daca esti pur si simplu suparat pe partenerul tau , trebuie sa iei in considerare o discutie cu el/ea , in care sa lamuresti ce anume te-a suparat si sa va concentrati amandoi asupra unei cai de rezolvare a situatiei, decat sa puneti capat relatiei.Daca insa aceasta problema a fost deja discutata si nimic nu s-a schimbat, iar tu te simti ranit, nefericit sau tradat , atunci despartirea poate fi singura solutie de rezolvare a dilemei.Partenerul te va intreba de ce vrei sa inchei relatia , iar tu va trebui sa ai raspunsurile pregatite.Inainte de a avea loc "confruntarea" finala este bine sa iti recapitulezi motivele "rupturii".Daca crezi ca poti avea probleme in a-ti aminti aceste motive in focul unei discutii emotionale sau a unei certe , poti sa iti scrii argumentele inainte de intalnire.Te poate ajuta o discutie despre lucrurile acestea cu o persoana demna de incredere sau cu un consilier.

-2-Hotaraste dinainte cat timp va avea loc "discutia de despartire".O astfel de convorbire se poate intinde pe o perioada mult prea lunga , mai ales daca partenerul tau este "devastat" sau complet surprins de decizia ta.Te poti astepta ca o astfel de discutie sa dureze peste o ora , mai ales daca este vorba despre o relatie care s-a desfasurat intr-un interval mare de timp.Poti aranja o intalnire cu un prieten intr-un loc neutru astfel incat sa poti spune la un moment dat : "Trebuie sa ma intalnesc cu X peste 15 minute , asa ca trebuie sa plec".

-3-Despartirea este un lucru pe care trebuie sa il faci personal. Este mai usor sa te desparti de cineva daca nu trebuie sa il privesti in ochi , dar asa ceva poate fi interpretat ca un semn de cruzime sau de lasitate.Nu incerca sa pui capat relatiei prin telefon , printr-un email sau prin messenger.Nici macar nu te gandi sa te desparti de cineva printr-un simplu act de disparitie , chiar daca sunt sanse mari de a nu te mai intalni cu persoana respectiva.Lipsa apropierii poate provoca rani psihologice dramatice.
-Daca nu locuiti impreuna , da-i vestea partenerului in intimitate , acasa la el/ea .Persoana in cauza va dori sa se simta in siguranta pentru a raspunde emotional ; nimeni nu doreste sa se desparta in public , sau in preajma familiei sau a prietenilor , si risca sa izbucneasca in lacrimi , sau sa fie nevoit sa isi infraneze sentimentele.Daca discutia de "sfarsit" ar avea loc acasa la tine , gandeste-te cat dificil si de trist este ca cineva sa se intoarca acasa dupa ce tocmai a primit o astfel de veste.
-Daca locuiti impreuna despartirea va fi ceva mai problematica si mai stresanta ; trebuie sa iti gasesti un loc in care sa stai pana cand persoana de care te ":upi" va "digera" marea schimbare.Poti fie sa iti iei toate lucrurile atunci cand partenerul nu este prezent si sa ii aduci la cunostiinta decizia ta atunci cand soseste acasa , sau iti lua cu tine numai strictul necesar , urmand sa iti recuperezi restul de bagaje atunci cand situatia se va calma.

-4-Desparte-te cu calm. Daca spui de la inceput cuvintele dure "Trebuie sa vorbim" , partenerul probabil ca va ghici imediat despre ce este vorba , iar asta nu este un lucru rau.Nu trebuie sa clamezi sau sa ii spui pe un ton ridicat "Trebuie sa ne despartim ".Este bine sa te apropii de miezul problemei intr-un mod calm si linistit , dar plin de hotarare.Stai jos , invita-ti partenerul sa faca acelasi lucru , si lasa-l sa afle ca ai decis sa pui capat relatiei voastre.

-5-Te poti astepta la una din urmatoarele reactii :
-Intrebarile. El sau ea va dori sa stie de ce , si daca poate face ceva pentru a impiedica despartirea.Raspunde-i cat de onest se poate.
-Plansul. Partenerul probabil ca va fi necajirt , si nu se va feri sa o arate.Poti sa il / o consolezi dar nu te lasa manipulat pentru a-ti schimba hotararea.
-Argumentarea. El sau ea poate pune in discutie tot ceea ce ai spus , inclusiv exemple pe care le-ai folosit pentru a-ti explica despartirea.Nu te lasa antrenat intr-o cearta sau o discutie violenta.Fa-ti partenerul sa inteleaga ca argumentele lui nu iti vor schimba decizia.
-"Cersitul" sau targuiala. El sau ea se va oferi sa se schimbe , sau sa faca lucrurile in mod diferit astfel incat relatia sa continue.Daca persoana respectiva a avut antecedente , si nu s-a schimbat in urma unor probleme intampinate in trecut ,este prea tarziu sa te mai astepti la o imbunatatire a lucrurilor.
-Dezlantuirea. Daca iti spune pur si simplu " Niciodata nu vei mai gasi pe cineva ca mine" sau daca devine mai feroce cu "Te voi face sa regreti asta" , el sau ea nu face decat sa incerce sa se simta mai bine.Amenintarile sau vatamarea corporala sunt insa lucruri serioase si nu pot fi ignorate.Daca simti ca iti este amenintata siguranta , ramai calm si incearca sa pleci cat mai repede.

-6-Incearca sa te distantezi. Poate fi dificil , dar dupa despartire , nu iti suna partenerul , nu te duce in locuri pe care stii ca le frecventeaza , si fa-te mai putin vazut.Acorda-ti timp pentru a reflecta la situatia ta si incearca sa inveti ceva in plus despre tine.Fa toate lucrurile pe care ti le doresti , si pe care nu le-ai putut face cat timp ai fost impreuna cu cel/cea de care te-si separat.Fostul partener poate incerca sa ia legatura cu tine , dar asteapta o vreme (unii zic cel putin sase luni) inainte de a avea un contact cu el/ea.Te-ai simtit apropiat de acesta persoana la un moment dat al vietii tale , probabil ca vei avea intotdeuna o mica slabiciune fata de el/ea , dar este momentul ca fiecare sa isi vada de drumul lui.



Copyright © diane.ro. 2008-2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:


Semnele despartirii in dragoste | Cum stii ca vrea sa te paraseasca ? 

Cum te desparti de un iubit sau un prieten ? 

Cuvinte de despartire in dragoste | Vorbele care anunta sfarsitul
Cum te desparti de un partener Cum te desparti de un partener Reviewed by Diana Popescu on septembrie 03, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.