Semnificatia degetelor mainii si inelele potrivite acestora

Degetele mainii sunt expresia personalitatii , trasaturilor caracteristice ale unei persoane.Piatra pretioasa a unui inel , pe langa aspectul de podoaba , poate pune in valoare sau poate oblitera asemenea unui filtru , energia calitatilor exprimate de fiecare deget.

DEGETUL MIC

-Zeu tutelar - Mercur

-Exprima : Intuitie , comunicare , istetime .

-Piatra pretioasa corespunzatoare inelului : -chihlimbar , opal de Ceylon (lapis lazuli , feldspat) , citrin.

-Semnificatie .Mercur reprezinta energia comunicarii.El poate fi asemanat unei antene cu functii atat de receptie cat si de transmisie.Mercur semnifica abilitatile de comunicare , verbale si non-verbale ; el da masura intuitiei unei persoane , modul si sensibilitatea de receptionare a informatiilor.Oamenii mercurieni sunt posesori ai unei inteligente sclipitoare ; abilitatea lor intelectuala ii poate insa acapara , provocandu-i sa sa isi insele semenii sau chiar sa se autoamageasca.O piatra de o mare stralucire precum diamantul , purtata pe degetul mic , poate favoriza aceasta tendinta negativa.

DEGETUL INELAR

-Zeu tutelar- Apollo

-Exprima : Creativitate , iubirea frumosului , expresia sinelui , relatia cu ceilalti .

-Piatra pretioasa corespunzatoare inelului : Jad , turcoaz , opal de Ceylon (piatra lunii , feldspat) , ametist.

-Semnificatie .Apollo reprezinta creativitatea , atat in domeniul artistic , cat si in cel tehnic sau stiintific.Apollo cultiva dragostea fata de frumusete in toate formele , fiind in special inclinat catre lumea naturala.El este ecologistul din fiecare dintre noi.Apollo este intruchiparea energiei care ne insufleteste in afirmarea adevarului esential al fiintei noastre.El sprijina celelalte energii spirituale , conferindu-le frumusete , gratie , si calitate.

DEGETUL MIJLOCIU

-Zeu tutelar : Saturn.

-Exprima : responsabilitate , legea umana si cea divina , justitia , simtul binelui si al raului .

-Piatra pretioasa corespunzatoare inelului : Coral , cuart roz.

-Semnificatie. Saturn a fost numit "roata echilibrului" mainii sau personalitatii.El pune in balanta legea si justitia , binele si raul.Persoanele saturniene sunt inclinate catre introspectie , iar atunci cand ajung la limita extrema , catre secret si mister.Saturn are o tendinta majora catre imobilitate spirituala si melancolie.

DEGETUL ARATATOR

-Zeu tutelar : Jupiter.

-Exprima : abilitati de conducator , calitati executive , stima de sine , setea de putere , banii , autoritatea spirituala sau religioasa.

-Piatra pretioasa corespunzatoare inelului :ametist , opal de Ceylon (lapis lazuli , piatra lunii) , topaz albastru.

-Semnificatie : Degetul lui Jupiter exprima majoritatea aspectelor exterioare ale vietii , relatiile noastre cu cei din jur si balanta puterii manifestata in interdependenta sociala.Orice punere in valoare a degetului aratator va avea tendinta de a potenta calitatile de conducator , ambitia si siguranta de sine.Personalitatea jupiteriana este foarte motivata si ajunge de obicei in posturi executive , pozitii in care regaseste energia necesara motivarii si castigurilor materiale si financiare.

DEGETUL MARE

-Exprima : vointa personala si universala , autoafirmare.

-Piatra pretioasa corespunzatoare inelului : rubin , carneol , granat.

-Semnificatie . Singurul deget care nu sta sub semnul unei divinitati.Prin insasi natura sa anatomica , degetul mare este destinat sa sublinieze ambitia si dorinta de afirmare.Imprevizibila sau riscanta , purtarea unui inel pe acest deget trebuie insotita de urmarirea permanenta a schimbarilor aparent nesemnificative asupra personalitatii noastre.


In aceeasi categorie de articole : Semnificatia firului rosu in Cabala ..........Nodul iubirii , stravechi simbol celtic ............ Ochiul , simbol turcesc.......Simboluri pagane oculte
Semnificatia degetelor mainii si inelele potrivite acestora Semnificatia degetelor mainii si inelele potrivite acestora Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 16, 2008 Rating: 5

7 comentarii:

  1. ESTE SUPER TOT CE ESTE POSTAT AICI SI NISTE NOUTATI N-AR STRICA SA MAI ADAUGATI CEL PUTIN IN LEGATURA CU RITUALURILE PT SANATATE,APARARE CONTRA ATACURILOR ENERGETICE(FARMECE) SI SCAPARE DE ATACURILE ENERGETICE DE ORICE NATURA . BAFTA IN CONTINUARE SI SANATATE !

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant,multe lucruri de care nu aveam idee ca exista,mult succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista semnficatii si pentru inelele purtate pe degetele de la picioare? Eu port inele pe toate degetele, atat la maini, cat si la picioare

    RăspundețiȘtergere
  4. Exista la femeile sau fetele musulmane,un tip de inel, legat printr-un lantisor, de o bratara.De regula, acest set, este lucrat manual din metale pretioase si se poarta pe mana dreapta. As vrea sa cunosc ma multe amanunte, daca se poate, despre acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  5. In alta parte am citit ca degetul mare e guvernat de Venus, inelarul de Soare.. palma de Luna iar lateralul (cu care batem in masa) de Marte. Exact planetele care lipsesc aici

    RăspundețiȘtergere
  6. eu stiu ca degetul mare este reprezentat de poseidon sau neptun - e pozitionat separat fiind zeul apelor, aratatorul de zeus sau jupiter-cel care da porunci si indica, degetul mijlociu de hermes sau mercur-este mesagerul zeilor si sg zeu care putea merge in infern de asta e la mijloc, inelar afrodita venus, si degetul mic ares sau marte sta in umbra si unelteste conflicte, mafiotii purtau inel pe degetul mic

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.