Zeita Diana. Simbolism si arhetipuri

Simbolismul zeitei Diana

Descrisa adesea ca purtand un vesmant stilizat grecesc , zeita Diana este insotita de obicei de o caprioara sau de caini de vanatoare.

- Animalele sacre ale Dianei : Caprioare , ursi si caini de vanatoare.

- Plantele sacre ale Dianei : Mar , melisa (roinita) , fag , iasomie , stejar , verbina, pelin.

Arhetipurile zeitei Diana

- Copilul naturii

Acest arhetip este reprezentativ pentru contactul strans si comunicarea cu fortele naturii.Copilul naturii este adesea foarte sensibil din punct de vedere emotional si prefera singuratatea si compania animalelor in locul celei a oamenilor.De obicei , are o natura independenta si este intr-o forma fizica exceptionala.

Latura negativa a copilului naturii apare in abuzul asupra animalelor si in distrugerea mediului inconjurator.

Sub acest aspect , Diana este zeita animalelor salbatice.Ca zeita vanatoare , ea intruchipeaza varianta negativa a arhetipului , ucigand animalele si atacand pe oricine atenta la demnitatea sau intimitatea ei fizica.

Oamenii care sunt sub semnul acestui arhetip iubesc natura , sunt preocupati de animale , plante sau alte intruchipari ale naturii.

-Fecioara

Acest arhetip reprezinta dorinta de mentinere a puritatii sexuale , energia nedescatusata in eros fiind folosita in alte domenii.Poate , de asemenea , simboliza o aspiratie profunda de a creea noi idei sau metode de lucru.

Latura negativa a arhetipului virginei consta in reprimarea sexualitatii datorita temerii , revolutiei sexuale si a pierderii inocentei pe care o simbolizeaza aceasta.

Zeita romana Diana , asemeni corespondentei ei grecesti , Artemis , isi pretuieste si isi protejeaza virginitatea.

Oamenii aflati sub semnul arhetipului fecioarei isi acumuleaza energiile vitale in scopul implinirii unor cai spirituale.Virgina poate reprezenta , totodata , dorinta de a explora teritorii necunoscute , inventarea unor idei noi , proaspete , urmarite a fi puse in practica.
Sub aspectul sau negativ , acest arhetip este caracteristic oamenilor insufletiti de frica si dezgust provocat de experiente din trecut.


Articole din acelasi domeniu :

Diana , zeita vanatorii , naturii , fertilitatii si lunii

Pentagrama zeitei Diana

Zeita Diana , divinitatea romana tripla
Zeita Diana. Simbolism si arhetipuri Zeita Diana. Simbolism si arhetipuri Reviewed by Diana Popescu on aprilie 14, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.