Simboluri si traditii de nunta in Anglia


Pregatirea miresei

Intr-o zicala datand din epoca victoriana , referitoare la pregatirea miresei pentru nunta , se spune ca aceasta trebuie sa poarte : " Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat , ceva albastru si o moneda de 6 penny in pantoful ei".

-Ceva vechi
Reprezinta legatura miresei cu familia si cu trecutul ei .De cele mai multe ori , se alege solutia de a se purta o veche bijuterie de familie sau rochia de mireasa a mamei sau bunicii.

-Ceva nou
Simbolizeaza norocul si succesul miresei in noua ei viata.Uneori , rochia de mireasa este noul obiect purtat de catre aceasta.

-Ceva imprumutat
Pentru a-i reaminti miresei ca prietenii si familia vor fi intotdeuna gata de a o ajuta.Obiectul imprumutat poate fi o batista sau o bijuterie.

-Ceva albastru
Simbolizeaza fidelitatea si credinta , culoarea albastra fiind inca din perioada biblica un simbol al puritatii.De obicei , mireasa poarta portjartiere albastre.

-O moneda in pantof
Exprima dorinta ca mireasa sa se bucure de bogatie , atat financiara , cat si sufleteasca.

Ceremonia de nunta

-Valul de mireasa
Valul de mireasa ascunde frumusetea viitoarei sotii si o apara de spiritele rele.Pe de alta parte , se spune ca acest obicei dateaza din vremurile in care casatoriile erau aranjate , fata miresei fiind ascunsa mirelui pana in momentul in care erau depuse juramintele de nunta.

-Pozitia mirilor
In timpul ceremoniei de casatorie , mireasa sta in stanga mirelui , pentru a-i permite acestuia sa aiba mana dreapta libera ( gata de a apuca spada) , pentru a se lupta cu eventualii barbati dornici de a-i fura viitoarea sotie.

Sarbatorirea ceremoniei nuptiale

- Confetti
Confetti au inceput sa inlocuiasca orezul sau graul care se arunca deasupra mirilor ca un simbol de fertilitate.

-Buchetul miresei
Aruncarea buchetului miresei este un obicei preluat din America ; se spune ca cine prinde buchetul va fi urmatoarea / urmatorul care se va casatori.

- Perlele miresei
Unii considera ca perlele reprezinta lacrimi viitoare si un semn rau.Dupa altii, perlele purtate de mireasa inlocuiesc plansul acesteia la nunta , asigurandu-i astfel o viata fericita , fara lacrimi.

- Scaparea inelului de cununie
Un mit de nunta contradictoriu.Interpretarea pozitiva sustine ca scaparea pe jos a inelului in timpul ceremoniei alunga spiritelle rele.In interpretarea negativa , se spune ca acela dintre miri care scapa inelul va muri cel dintai.

-Perioada din zi aleasa pentru ceremonia de nunta
Conform unei superstitii , mirii trebuie sa isi faca juramintele de casatorie atunci cand aratatorul minutar "se ridica catre ceruri".

-Vederea rochiei de mireasa
Pentru a avea noroc in noua viata , mirele nu trebuie sa vada rochia de mireasa inainte de nunta.El va avea un noroc si mai mare daca nu se uita la rochie nici in momentul in care paseste alaturi de aleasa sa catre altar.

Invitatii la nunta

-Darurile de nunta
Darurile de nunta aduse de catre invitati au luat locul traditiei de a se darui mirilor fructe , ca semn de bun augur pentru fertilitate.

-Favorurile / prajiturelele
Traditia de a se darui invitatilor asa-numitele favoruri , adica mici prajituri , pentru a rememora ziua nuntii , dateaza de sute de ani.In zilele noastre , acest obicei s-a modificat, constand din daruirea fiecaruia dintre invitatati, a cate cinci migdale glazurate , simbolizand sanatatea, bogatia, fertilitatea , fericirea si viata lunga.

Finalul ceremoniei nuptiale

-Trecerea pragului
Trecerea pragului casei de catre mire purtand in brate mireasa , o protejeaza pe aceasta contra spiritelor rele care pot pandi in noua locuinta.

Articole din acelasi domeniu :

Superstitii germane despre nunta si casatorie

Aforisme, citate, maxime despre casatorie
Simboluri si traditii de nunta in Anglia Simboluri si traditii de nunta in Anglia Reviewed by Diana Popescu on mai 11, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.