Sarutul frantuzesc, arta si tehnica

Originea sarutului frantuzesc


Sarutul frantuzesc
Denumirea "sarut frantuzesc" isi originea intr-o prejudecata .Multi oameni cred ca acest tip de sarut a aparut cu adevarat in Franta , desi nu se cunoaste cu certitudine acest lucru.
Unele teorii sugereaza ca termenul de "sarut frantuzesc" ar proveni din legenda romantica care inconjoara Franta si in special Parisul. Capitala franceza si turnul Eifel sunt simboluri ale dragostei aproape universale.Pe de alta parte , numele acestui sarut , spun unii , se datoreaza imaginii francezilor , considerati de restul lumii (dar mai ales de anglo-saxoni) drept oameni promiscui , imorali si senzuali , care isi expun (indecent) in public iubirea si afectiunea.

Alte teorii presupun ca la originea "sarutului frantuzesc" se afla un termen derogatoriu , stereotip , legat de comportamentul francezilor din timpul razboiului.O zicala comuna anglo-saxona decreteaza ca in loc sa lupte , francezii prefera sa "faca dragoste" cu obrajii si cu gura lor.Se spune , de asemenea , ca francezii obisnuiesc sa isi scoata limba in locurile in care nu se simt bine primiti.
Desi unii pretind ca expresia "sarut frantuzesc " a aparut in jurul anului 1820 , se stie cu certitudine ca a devenit folosita pe scara larga incepand cu anii 1920.

O definitie

Sarutul frantuzesc este un tip de sarut romantic sau sexual in care doi parteneri isi ating limbile si le introduc unul in gura celuilalt.

Denumiri ale sarutului frantuzesc

Numele vechi , de origine latina , al sarutului frantuzesc este "Cataglottis" , din "Cata"=jos si "glottis"= limba.
In limba franceza nu exista ad litteram expresia de "sarut frantuzesc" , francezii numind aceasta forma de afectiune "embrasser avec la langue" ( a saruta cu limba) sau , in varianta de jargon (slang) "rouler une pelle" ( a rula/rostogoli o lopata") , ori "rouler un patin" ( a rula o patina").
In limba engleza , sarutul frantuzesc (french kiss) are numeroase echivalente , cele mai folosite fiind : soul kissing (sarutarea sufletului) , tongue kissing (sarutarea limbilor) , tongue wrestling (lupta/tranta limbilor), slipping the tongue (alunecarea limbii) , sucking face (sugerea fetei), deep kissing (sarutare adanca) , pulling (tragere) , slug wrestling (lupta melcilor) , tonsil tennis (tenisul amigdalelor) , tonsil ping-pong (ping-pongul amigdalelor) , meeting (intalnirea) , Frencher (frantuzeste) si frenching (frantuzire).

Tehnica sarutului frantuzesc

- Umezeste-ti buzele.Buzele uscate sunt aspre si au o aderenta neplacuta.O singura trecere a limbii peste buze va suficienta pentru a le umezi.(Oricum , o regula generala de intretinere a buzelor , folositoare si in cazul sarutului frantuzesc , consta in folosirea cu regularitate a unui balsam de buze).

- Inclinati-ti capul.Daca gurile voastre se vor intalni fata in fata , nasurile va vor sta in cale , sarutul nemaiputand fi profund si gingas.Pentru a evita aceasta , apleaca-ti capul intr-o parte (partenerul trebuie sa isi incline capul in directia opusa).

- Inchide-ti ochii.In timp ce iti apropii buzele de cele ale partenerului , priveste in ochii acestuia , iar apoi inchide-ti ochii .Poate fi un pic stanjenitor sa te angajezi intr-un sarut cu ochii incrucisati.Nu este obligatoriu , insa , sa faci lucrul acesta ; unii se delecteaza in a-si tine ochii deschisi , pentru a-si vedea partenerul in actul sarutarii.

- Incepe cu un sarut delicat , cu buzele inchise.Sarutul frantuzesc presupune deschiderea gurii , dar nu trebuie sa te lansezi dintr-o data in inhatarea hulpava a buzelor si gurii partenerului ; debutul acestui sarut are loc gradual , pas cu pas , asa ca ar fi indicat sa iti dechizi buzele putin cate putin.

- Fii sigur de incuviintarea partenerului.Sarutul presupune un acord bilateral.Trebuie sa afli daca partenerul consimte sa va angajati intr-un sarut frantuzesc .Desigur , nu poti formula verbal intrebarea "Pot sa imi strecor limba in gura ta ?" , atunci cand buzele vi se ating.Consimtamantul partenerului trebuie cerut printr-o cale nonverbala.Deschide-ti putin gura in timp ce va sarutati astfel incat una din buzele partenerului sa fie prinsa in stransoarea delicata a buzelor tale , iar o buza de a ta sa fie , asemenea, pozitionata intre buzele partenerului.In timp ce va inchideti si va deschideti buzele unul asupra celuilalt , mangaie cu finete cu limba buzele partenerului.Aceasta va fi o invitatie clara la un sarut frantuzesc.Daca partenerul nu iti raspunde in acelasi fel , inseamna ca nu este de acord (deocamdata) cu acest fel de sarut.

- Exploreaza cu limba.Daca ai ajuns ca , impreuna cu partenerul tau , sa te bucuri de sarutul cu gura deschisa , incearca sa iti deschizi in mod lent gura si mai mult si impinge-ti limba si mai adanc in gura lui.Limba este foarte senzitiva si chiar simplu fapt de a o atinge de cea a partenerului poate aduce amandorura o senzatie foarte placuta si stimulanta.Nu iti duce limba prea mult in gura celui pe care il saruti ; lucrul acesta poate fi simtit , adesea, ca neplacut.In loc de a face asta, continua sa te desfeti in jocul gingas al atingerii si mangaierii limbilor.In cazul in care partenerul isi va dori mai mult , cu siguranta iti va semnaliza lucrul acesta.

- Nu te grabi ! Sarutarile pasionate isi au farmecul lor , dar pentru a te desfata intr-adevar cu un sarut frantuzesc , trebuie sa o faci cu lentoare.Nu te grabi , ci acorda-ti cat mai mult timp pentru a explora gura celuilalt.

- Respiratia.Daca sarutul dureaza mai mult , trebuie sa recurgi la respiratii usoare prin nas.Pe masura ce se instaleaza o stare de comfort in actul sarutarii , poti respira usor direct in gura partenerului ; impartasirea respiratiilor poate fi un act romantic si placut.

- Variatii pe o tema data : sarutul frantuzesc. Sarutarile sunt asemenea florilor ; nici nu este identica alteia.Odata ce ai devenit familiarizat cu sarutul frantuzesc poti fi tentat sa faci acelasi lucru in mod repetat.Trebuie sa adaugi sarutului condimentul varietatii.Te poti concentra o vreme asupra unui sarut profund pentru ca , apoi, sa acorzi toata atentia buzelor.Mentine atingerea cand mai mult, cand mai putin si initiaza-te gradual in arta sarutului.Daca un anumit tip de sarutare este mai mult decat satisfacatoare pentru amandoi , nu esti obligat sa renunti la placere de dragul diversitatii.

- Foloseste-ti mainile.Daca in primele momente ale sarutului , mainile pot sta cuminti langa corp , nu este necesar , dupa aceea, sa le pastrezi detasate de contactul intim al buzelor.Iti poti imbrasita partenerul , ii poti lua (cu blandete) fata in maini , ii poti mangaia obrajii, sau iti poti trece o mana mangaietoare prin parul lui.O alta acompaniere a sarutului poate consta in mangaierea umerilor partenerului.Cel mai important este sa nu iti lasi mainile inerte ; ele trebuie sa faca ceva !

- Descifreaza limbajul corpului partenerului.Fiecare persoana are un mod propriu de a saruta dar si de a simti placerea sarutului.Diferenta intre saruturile proaste si cele bune poate consta in intelegerea limbajului trupului celuilalt si in raspunsul adecvat la semnalele transmise de acesta.Desigur , daca partenerul pare , la un moment dat, sa se simta inconfortabil , trebuie sa intelegi lucrul acesta si sa o lasi mai moale.Sarutarile reusite necesita daruire si primire , asa ca trebuie sa fii atent la reactiile din registrul fin ale partenerului.Din cand in cand , lasa-l pe el sa preia initiativa , si incearca sa te supui felului in care intelege el placerea sarutului.Incearca sa receptionezi semnalele auditive legate de o anumita tehnica a sarutarii.Un usor oftat sau geamat , sau un raspuns la un sarut, poate fi un indiciu al placerii si deliciului partenerului.

- Dezvolta-ti stilul.Un sarut frantuzesc autentic presupune , asemeni altor sarutari, practica si iar practica.Vei fi mai bun pe masura ce exersezi mai mult.Pe de alta parte, daca exercitiul acestui sarut are loc cu una si aceeasi persoana , senzatia acestui contact senzual va fi din ce in ce mai confortabila , putandu-se ajunge la un stil de cuplu, care vi se potrivi amandorura si va va satisface pe amandoi.

Discuta despre sarut.Multi oameni au dificultati in a vorbi despre lucrurile intime , insa comunicarea este un aspect esential al unei relatii reusite.Daca iti place cu adevarat felul in care te saruta partenerul , lasa sa afle asta.Daca ceva anume te deranjeaza , spune-i partenerului , dar fa-o intr-un mod delicat , laudandu-i in acelasi timp alte moduri de a te saruta.

Sfaturi practice si precautiuni

- Improspateaza-ti respiratia.In orice sarut , dar in special in cazul celui frantuzesc , o respiratie proaspata este esentiala.Trebuie sa te conformezi unei igiene dentare stricte si sa nu uiti sa porti asupra ta o bomboane sau gum mentolate.

-Dintii sunt foarte sensibili.In mod sigur nu doresti sa iti ciocnesti dintii de cei ai partenerului ; poate fi stanjenitor, dar si dureros.Se poate intampla insa, uneori, in pasiunea momentului .O tehnica ce poate aduce o senzatie placuta partenerului (unii totusi nu o agreaza) consta in mangaierea cu limba a partii exterioare sau interioare a dintilor acestuia.

-Fii un partener activ.Daca cineva te saruta si tu iti doresti lucrul acesta , nu te lasa coplesit de partener.Reactioneaza la actiunile lui , preia conducerea si dirijeaza miscarea limbilor si a buzelor.Daca nu te simti bine intr-un astfel de sarut , nu te jena sa te tragi inapoi sau sa iti inchizi buzele.

-Nu exista reguli referitoare la durata unui sarut . Atata doar , atunci cand nu te mai simti confortabil , cand placerea dispare , intrerupe sarutul ; pe de alta parte , bucuria sarutului se poate mentine un timp indefinit , pana cand despartirea limbilor si a buzelor are loc in mod lent , de obicei printr-un consimtamant tacit al partenerilor.

-Pentru unele persoane , o limba incordata poate fi stanjenitoare,Incearca sa iti mentii buzele si limba cat mai delicate si mai flexibile.Imagineaza-ti si aplica felul in care lingi un cornet de inghetata , nu iti infinge cu putere limba in gura celuilalt (decat daca lui ii place lucrul acesta).

-Pe parcursul unui sarut frantuzesc poate apare un exces de saliva , fapt ce poate distruge vraja momentelor romantice.Incearca sa inghiti in mod periodic saliva , fara a intrerupe sarutul.Daca ai probleme in a face asta , nu ezita sa te tragi deoparte pentru cateva clipe.

-Daca la un moment dat apare o senzatie de discomfort sau de neplacere , sau nu esti de acord cu o anumita initiativa a partenerului , intrerupe contactul imediat si comunica-i partenerului ca doresti sa te opresti.Fii ferm (a).Nu este nici o problema in a spune "nu".

-Incearca sa nu musti limba partenerului !

-Evita alimentele care lasa un gust neplacut precum usturoiul , ceapa , sau laptele.

-Atentie ! Alege-ti cu grija partenerul.Schimbul de saliva poate favoriza contractarea unor boli transmise pe cale orala , cum ar fi virusul uman papiloma.


Alte articole despre SARUT :

Enciclopedia sarutului

Fiziologia si psihologia sarutului

Sarutul , simbol si semnificatie
Sarutul frantuzesc, arta si tehnica Sarutul frantuzesc, arta si tehnica Reviewed by Diana Popescu on iunie 05, 2009 Rating: 5

61 de comentarii:

  1. fain ... sper sa imi fie de ajutor pt primul sarut ...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) astea le stiam de cand m'a facut mama :)) nu trebuie sa'ti zica cineva ce trebuie sa faci...ca sa afli...trebuie sa incerci ;) . . . asta e staf :P asa am aflat eo :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Primul sarut frantuzesc mi s-a parut putin cam naspa, dar incepand cu al doilea mmmm...

    RăspundețiȘtergere
  4. prea tare da orc 60% stiam si eu ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. deabia astept primul meu sarut... cateva din aceste info le stiam dar vreo 30% chiar nu. oricum super tare!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dmneee...eu am 13 ani si sarut cu limba de la a4 ani:))) tot ce ai zs uh stiu de cand ma facut mamicutza ema:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. abia stept sa incerc sper sa fie cu pers potrivita.sper sa nu ma incurc.primul sarut nicoadat nu se uita.deci sper sa fie ceva reusit.

    RăspundețiȘtergere
  8. lucrurile astea le stiam.

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant . Sincer parerea mea este ca nu trebuie sa stim cum sa sarutam din ce citim pe net si in carti.. toate vin atunci pe loc te manifesti cum simti tu si atunci crede`ma ca numai tii cont de toate chestiile care le`ai citit ;) Primul meu sarut a fost pe la 12 ani ;)) acum am 14 ;;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Da , ai dreptate .Pana la urma totul vine de la sine ... in iubire si in sarut

    RăspundețiȘtergere
  11. "primul sarut nu se uita niciodata".. e vb ca primul sarut din orice relatie nu se uita..chiar dak e al 10.lea incercat.. si nu vine chiar totul de la sine. trebuie sa stii si tu ce faci. mai ales dak esti baiat. dak esti fata, n.ai decat sa te iei dupa partener. cand ai cva experienta, poti sa creezi tu acel joc al limbilor :>

    RăspundețiȘtergere
  12. Kam kît ar dura un sarut frantuzesc , aproximatiuv ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Un sarut frantuzesc poate dura de la cateva minute pana la cateva ore. Totul depinde de placerea impartasita.Daca unul din parteneri ajunge la sastisire sau nu ii mai face placere se poate retrage, dandu-i celalalt de inteles , nu neaparat prin cuvinte, ca are nevoie de o pauza.

    RăspundețiȘtergere
  14. mie nu imi place acest sarut.:|
    am incercat prima oara asta cu un prim iubit si a fost:-&..
    poate cu altcineva o sa-mi placa dar nu prea am de gand sa o fac prea curand.

    RăspundețiȘtergere
  15. yo am atatea emotii-ar fi primul :*

    RăspundețiȘtergere
  16. vapshe idiile estea is tare sooper
    pt primul sarut

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte tare informatie,imi vor fi de folos pe parcurs!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. dada...ma gindesc si eu ca primul meu sarut va fi doolce...si mai ales placut

    RăspundețiȘtergere
  19. is fain ... dar am incerkat j eo j nupprea mi`a placut delok.... adik este kam :-&....parerea mea...dar poate nu op fost cu pers potivita dar o sa mai inkerk j cu alcnva j poate i`mi va placea....:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am avut parte de primul meu sarut si credeti.ma k nu citisem nimic despre el,totul a venit de la sine,m.am lasat condusa de partener la inceput si totul a fost minunat,nu e nevoie de scoala k sa stii sa saruti,dak ai langa tine persoana pe kre o iubesti vei uita de toti si de toate,veti fi doar voi doi

    RăspundețiȘtergere
  21. Misto...e exact cum stiu eu k e..ma rog totul vine de la sine...faci ce simti pe moment..uibesc sarutu asta...SUCCES! pt cei care il incearca pt prima data cu drag NIKI:P:*:X app e o mare placere sa saruti frantuzeste:P

    RăspundețiȘtergere
  22. A meu ar trebuii sa fie peste câteva zile...și mi e o frica de mor!el zice ca doar trebuie să am încredere in el și o să fie foarte frumos...!mor de frică!am citit tot si tremur toată!nu știu ce să fac...el zice că o să fie minunat!dar mie tot mi e frică!:((

    RăspundețiȘtergere
  23. Pana acum nu am incercat.. dar o sa incerc de acum in colo:D

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu stiu ce sa zic e kool dar merita incercat.... Am citit putin si mi s-a parut ceva calumea dar faza cu saliva e cam :-&....
    Oke in fine nu esti ca un aspirator sa tragi saliva :)) Mai important e ca ma iubeste a mea :X:X Si ia placut cum am sarutat-o dupa acest ghid :)). Ms

    RăspundețiȘtergere
  25. iubitul meu zice k abia asteapta sa ne sarutam frantuzeste,dar eu mor de frica...si nu stiu ce sa fac...am citit multe articole,dar tot imi este frica...:(...cum as putea sa fac sa imi dispara frica??? :((

    RăspundețiȘtergere
  26. este un lucru foarte frumos (zic eu )... primul meu sarut frantuzesc a fost foarte lung si m-am lasat condusa de partener... nu am citit nimic inainte si nu am intrebat pe nimeni nimic. a fost mai bine asa... <3 in orice caz.. eu va sfatuiesc sa incercati... este ceva uimitor :X

    RăspundețiȘtergere
  27. desi nu sunt prea importante aceste informatii sunt bune intr-o anumit masura.

    RăspundețiȘtergere
  28. cand saruti e cel mai frumos lucruu......eu nu am incercat pana acum dar o sa incerc trebuie sa te iei dupa persoanca cu care te sarutaii si totul vine de la sine din cate stiu eu trebuie sa iti bagi limba in gura partenerului o invarti pe acolo si totul continua asa cum trebuie adica o sa vezi la momentul potrivit....

    RăspundețiȘtergere
  29. primul sarut nu se uita niciodata! eu recunosc ca am avut niste emoti dar mi-au trecut imediat ce el si-a lipit usor buzele de ale mele... sunt f bune informatiile dar partea cu saliva... celor ce inca nu au facut acest lucru le urez BFT!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. aceste informatii sunt de ft mare ajutor pt persoanale care nu stiu ce sa faca:D pt ceicare deja au experienta,li se pare o banalitate:P eram informata cu 80% din informatii le de aici:D

    RăspundețiȘtergere
  31. am 12 ani si sincera sa fiu nu mam sarutat pana acum frantuzeste...mi se pare un pic scarbos .. dar cand va veni momentu o sa vad atunci daca imi place sau nu orikm aceste informatii sunt de ajutor cred :)

    RăspundețiȘtergere
  32. sarutul frantuzesc e minunat din cate am auzit...sper sa ma descurc. Multumesc de info

    RăspundețiȘtergere
  33. este foarte tare . Trebuie sa incerc si eu .I-mi place cum a descris sarutul

    RăspundețiȘtergere
  34. primul sarut....cel mai frumos lucru

    RăspundețiȘtergere
  35. e super tare sarutu frantuzesc

    RăspundețiȘtergere
  36. Sarutul frantuzesc. . .hmm,sincera sa fiu primul meu sarut mi sa parut ciudat,deoarece nu jtiam ce se antampla,dar am fost ghidata de prietenul meu

    RăspundețiȘtergere
  37. Hei fetelor,va dau un sfat,,gasiti-va un baiat kare jtie sa sarute,nu aveti nevoie d informatii,desi ar putea fi utile,traiti clipa din plin":-*:-*:-*:-*:-x

    RăspundețiȘtergere
  38. nu va ghidati dupa sfaturi..... experimentati si va fi bine.......

    RăspundețiȘtergere
  39. am incercat si eu...dar mi sa parut foarte cidat pt ca nu stiam ce trebuie sa fac,dar dupa ce ma ghidat iubitul a fost destul de fain....imi place din ce in ce mai mult!:X:*

    RăspundețiȘtergere
  40. Mda eo la primul am dat gres si deaia am intrat pe site-ul asta sa ma mai delectez un pic
    :))

    RăspundețiȘtergere
  41. o stiam demult pasta e usor

    RăspundețiȘtergere
  42. mda si mie imi este frica de sarut si nu stiu de ce ... :(

    RăspundețiȘtergere
  43. Primu mi s-a parut nasol :)) Dar peste o juma de ora a fost al doilea si mi-a placut ♥ Aww mi se pare asa dragut ♥

    RăspundețiȘtergere
  44. Celor care nu le place stilul asta de sarut le garantez ca o sa le placa la nebunie ;)

    RăspundețiȘtergere
  45. sper sa-mi fie de folos pt primul sarut dar oricum 40% stiam si eu asta

    RăspundețiȘtergere
  46. Daca stiati totul de ce ati mai cautat :))))

    RăspundețiȘtergere
  47. e super blogul tau
    continua cu ceea ce faci iti ies ;)

    RăspundețiȘtergere
  48. cum d r a c u ca eu nu pot sa fac asta dar eu vreau un sarut romantic nu un esec

    RăspundețiȘtergere
  49. Bai. Eu la primul sarut care a fost ieri lam sarutat normal. Ma duc acasa ma suna si cica ba dar eu vroiam french:))). Iam zis ca eu nu stiu sa fac asa ceva:)) . Dupa a zis ca ma indruma el. Asa ca alegeti.va un baiat care stie sa sarute :'))) ;) P.S : am 12 ani si sunt fata.

    RăspundețiȘtergere
  50. Sunt tipi care saruta finut,iar altii parca mai au un pic si se urca pe tine,chiar nu stiu ce inseamna un sarut...util acest blog.poate mai invata si ei ceva...mai ales subliniata partea cu saliva si mirosul.

    RăspundețiȘtergere
  51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  52. sincera aa fiu am 14 ani si nu pot sa cred ca nu m.am sarutat sper sa se intample curand ,imi doresc foarte mult !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.