Diavolul, Sfantul Petru si politica - Un banc electoral

In timp de se plimba pe o strada, un politician a fost lovit de o masina si a murit pe loc .Sufletul i s-a ridicat la ceruri si a ajuns la poarta raiului.

Banc Sfantul Petru
Adăugaţi o legendă
"Bine ai venit in paradis!" l-a intampinat Sfantul Petru. "Inainte de a te stabili aici, trebuie sa rezolvam cateva mici chestiuni. Stii, nu prea avem inalti oficiali prin locurile astea, asa ca nu am nici o idee cum sa procedam cu tine." "Nici o problema, lasati-ma sa intru si ma descurc eu," i-a raspuns nonsalant politicianul.

"Ei bine, mi-ar place sa te las sa intri, dar, poate ca ai auzit, avem niscaiva ordine clare de la Cel de Sus. Vei sta o zi in iad si una in rai. Apoi, vei putea alege unde sa iti petreci eternitatea." "Bine, dar m-am hotarat deja. Vreau sa raman in rai," a replicat cu hotarare barbatul.
"Imi pare rau, dar ordinele sunt ordine." Acestea fiind spuse, Sfantul Petru l-a condus catre un lift care a mers in jos, jos, jos, pana in iad.

Usile s-au deschis, iar politicianul s-a pomenit in mijlocul unui imens teren de golf. In departare, se zarea cladirea cocheta a unui club, iar in fata acesteia erau adunati toti prietenii sai decedati si alti oameni politici care il salutau cu frenezie si caldura. Toti erau fericiti, eleganti si plini de voiosie. In cateva momente, ei s-au adunat in jurul lui si au inceput sa il bata pe spate, sa ii stranga mana sau chiar sa il imbratiseze. Si-au adus aminte cu placere de vremurile trecute, de petreceri, banchete, vizite de lucru si de micile farse pe care si le faceau in sala parlamentului.

Dupa o zi petrecuta agreabil, pe terenul de golf, s-au retras in club si s-au delectatat cu o cina bogata , cu stridii, caviar si sampanie.
Printre petrecareti era, desigur, si diavolul, care s-a dovedit a fi un tip tare de treaba, prietenos, pus pe sotii si gata oricand sa povesteasca un banc savuros. Ziua a fost atat de placuta incat politicianul nu si-a dat seama cum a trecut timpul si, nici nu si-a dat seama cum a sosit vremea sa isi ia la revedere de la amici.
Cu totii l-au strans din nou in brate, cu caldura, si si-au luat ramas bun , in timp ce se urca in lift.

Ascensorul s-a deplasat in sus, sus, sus, pana cand usile s-au deschis , scotandu-l la iveala pe Sfantul Petru. "Acum este timpul sa vizitezi raiul."

In urmatoarele 24 de ore, omul politic s-a alaturat unui grup de suflete fericite, zburand de la un nor la altul, cantand din harpa si inaltand imnuri armonioase de multumire si slava. Incantarea de a fi impreuna cu aceste fiinte imaculate l-a captivat, facandu-l sa isi piarda notiunea timpului.

La expirarea celor 24 de ore, Sfantul Petru s-a intors si l-a intrebat: " Ei bin , ai petrecut o zi in rai, si una in iad. A venit vremea sa alegi unde vei ramane pentru eternitate."
Politicianul a meditat vreme cam de un minut, apoi a raspuns: " Nu ma gandeam ca o sa ajung sa spun asta. Raiul este cu adevarat incantator, dar cred ca m-as simti mai bine in iad."

Sfantul Petru l-a insotit pana la ascensor, care a mers in jos, jos, jos, pana la iad.
Atunci cand usile liftului s-au deschis, politicianul s-a trezit in mijlocul unui teren pietros, acoperit cu gunoaie si deseuri. Prietenii sai, imbracati in zdrente, adunau mizeria si o puneau in saci mari, negri. Diavolul a venit langa el si i-a pus o mana pe umar.

"Nu inteleg,"  a inceput sa se balbaie politcianul. "Ieri era aici un teren verde de golf si un club, am mancat stridii si caviar, si am baut sampanie, am dansat si ne-am distrat atat de bine, iar astazi locul asta arata ca o hazna, si prietenii mei e poarta ca niste sarantoci nenorociti. Ce s-a intamplat? I-a luat in primire DNA-ul"
Diavolul s-a uitat cu compatimire la el, a suras si i-a raspuns: "Ieri am fost in campanie electorala. Astazi... tocmai s-a votat."



Politica in blogul Dianei:

Citate , aforisme , maxime despre politicieni
Diavolul, Sfantul Petru si politica - Un banc electoral Diavolul, Sfantul Petru si politica - Un banc electoral Reviewed by Diana Popescu on august 31, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.