Cristale sau pietrele Feng Shui – Proprietati , efecte si utilizare

Cristalele , pietrele semipretioase si pretioase sunt folosite in Feng Shui intr-o mare diversitate de forme , pentru favorizarea unui anumit tip de energie vitala sau pentru vibratiile pe care le pot da nastere intr-o locuinta sau la un loc de munca.

Cuvantul cristal provine din termenul grecesc “krystallos” , cu semnificatia de “lumina inghetata”.

Iata o scurta trecere in revista a principalelor tipuri de cristale , dar si a efectelor si intrebuintarii lor in Feng Shui…

Acvamarinul

Acest cristal de un albastru deschis poate incuraja o persona sa marturiseasca adevarul si are un efect foarte eficient in reconcilierea si armonizarea relatiilor dintre oameni.Folosit odinioara in exorcism (pentru alungarea spiritelor rele), acvamarinul ajuta la alungarea fricii si instalarea relaxarii .Incurajeaza inspiratia, pacea , calmul si dragostea.

Agata

Caracterizata de o mare varietate de culori, lasand vederea sa patrunda in diferite straturi de profunzime , agata simbolizeaza cercetarea multiplelor fatete ale fiintei noastre.O piatra foarte potrivita pentru meditatie , cu proprietati protectoare in decursul unei calatorii , agata te ajuta sa iti pastrezi echilibrul interior si sa fii in armonie cu sinele tau , indiferent de ce ti se intampla in lumea de afara.O gema care promoveaza simtul puterii si al curajului.

Ambra / chilimbarul

Esenta a brazilor pietrificata de mii de ani , cu o culoare intre galbui si galben-maroniu, ambra este considerata sacra in multe culturi ale lumii.Chilimbarul are calitatea de a purifica mediul lui inconjurator , iar atunci cand este ars , mireasma lui elimina aspectul negativ al unui anumit spatiu.Ambra emite o energie calmanta , insorita sau stralucitoare , avand darul de a calma excitarea nervoasa si a crea buna dispozitie.De asemeni, ea stimuleaza gandirea , purifica mintea si spiritul oamenilor si este purtatoare a unei energii protectoare.

Ametistul

Una din cele mai spirituale si purificatoare pietre , are o culoare ce variaza intre un purpuriu profund si un violet pal.Ametistul isi gaseste o excelenta utilizare in meditatie, intrucat poate amuti gandurile triviale , aducand mintii liniste si relaxare.El da nastere unui calm si unei paci interioare , favorizand gandurile intelepte si intelegerea.Ametistul purifica aura personala si sugereaza stabilitate , putere, forta , invigorare si pace ; alunga temerile si renaste speranta.

Amonitul

O fosila stralucitoare , cu un aspect multiplu colorat si o vechime de peste 65 de milioane de ani, are darul de a infuza o energie extrem de vindecatoare.Opiniile expertilor Feng Shui converg catre convingerea ca acest cristal este unul dintre cele mai puternice in insanatosirea mediului inconjurator.Atunci cand este amplasat intr-o casa sau un loc de munca , amonitul radiaza o intensa energie de armonizare , transformand aspectele negative in unele pozitive.In cazul in care este purtat ca bijuterie , aceasta gema reduce toxinele din corp , genereaza creativitate , amelioreaza libidoul , stimuleaza intelepciunea si puterea intelectuala , atrage bogatia.Posesia unui amonit este considerata ca un semn de noroc.

Carnelianul

O piatra de un rosu spre portocaliu care stimuleaza dragostea profunda si degustarea frumusetii si a darurilor pamantului.Furnizeaza stabilizarea energiei casei printr-un aport energetic de afectiune , socializare si bucurie.

Carnelianul roz stimuleaza iubirea dintre parinti si copii si te poate ajuta in canalizarea energiei personale catre lumea fizica , exterioara.Folosit pentru concentrarea mentala , purtat in Egiptul antic in scopul domolirii maniei, aceasta gema favorizeaza aptitudinile analitice si precizia.

Citrinul

Un cristal maroniu – galbui care raspandeste o energie asemeni celei solare , stimuland afectiunea , starea de confort , energizarea personala si nasterea vietii.Citrinul activeaza chakra buricului si plexului solar , potentand puterea personala , creativitatea si toate energiile implicate in corpul fizic.De asemeni, favorizeaza sinele intuitiv , atrage belsugul , furnizeaza relaxare si optimism.Citrinul alunga temerile la nivelul lor cel mai profund si incurajeaza dezvoltarea unei emanari energetice din miezul interioritatii noastre , culminand intr-o etapa de dispozitie luminoasa.
Este indicat a fi purtat de catre persoanele foarte sensibile sau vulnerabile fata de influentele si energiile exterioare.Intr-o locuinta, se recomanda a fi amplasat in bucatarie sau baie.

Coralul

Provenit din lumea marina , faciliteaza imaginatia , intuitia si vizualizarea , poate ajuta la calmarea emotiilor si linistirea interioara.
Coralul negru este considerat ca avand darul de a absorbi si transforma energiile negative atunci cand este amplasat in mediul specific al unei persoane.
Coralul albastru poate aduce succes in afaceri, in special in domeniul comertului.
Coralul roz intareste legaturile de dragoste , iar cel rosu ajuta la alinierea cu armonia universului si echilibrarea aspectului material cu cel spiritual.
Coralul alb este inzestrat cu capacitatea de a stimula fluxul de energie , a inlatura blocajele energetice din corpul fizic si a indeparta zonele vacante din aura unei persoane.

Cuartul fumuriu

Indeparteaza blocajele subconstiente si negativitatea din mai multe nivele ale fiintei.Furnizeaza realism , focalizare , ajuta oamenii sa isi recastige contactul cu realitatea si sa duca o existenta mai solida din punct de vedere material , echilibrand aspectele spirituale si materiale ale vietii noastre.Activeaza instinctul de supravietuire si ascute intuitia , promoveaza mandria personala si bucuria de a trai.
Cuartul fumuriu poate fi utilizat in afaceri , pentru a focaliza toate energiile catre unul si acelasi obiectiv , fiind numit si “piatra cooperarii”.Ideal de a fi amplasat in sufragerie , birou sau camera copiilor.

Cuartul roz

O piatra a dragostei, care sustine inima franta in vindecarea prin propriile puteri si ne invata ca adevarata sursa a iubirii este localizata inlauntrul nostru.Autentica semnificatie a dragostei poate fi inteleasa doar dupa ce aflam cum sa ne daruim dragoste noua insine.Abia dupa aceasta etapa este posibil sa ii iubim cu adevarat pe ceilalti.
Cuartul roz linisteste si vindeca orice rana a inimii , ii ajuta pe cei care nu au trecut prin esenta iubirii si sprijina oamenii ale caror nevoi emotionale n-au fost niciodata satisfacute.Compenseaza dezechilibrul sexual sau sentimental , calmeaza emotiile violente , intareste increderea in sine si creativitatea , invata despre esenta iertarii , compasiunii si iubirii.O gema ideala pentru dormitorul copiilor sau adultilor.

Cuartul transparent

Unul din cele mai comune cristale , adeseori cu o transparenta laptoasa sau fumurie , poseda tendinta naturala de a crea armonie.Da nastere unui camp energetic echilibrat si poate produce un camp de forta de refacere a ionilor negativi concomitent cu curatarea atmosferei inconjuratoare de ionii pozitivi.Cuartul transparent tinde sa anuleze efectele daunatoare ale radiatiei si radioactivitatii si actioneaza ca un energizant atat fizic cat si mental , purificand trupurile fizice , spirituale si mentale.Indiferent daca este purtat sau amplasat in vecinatatea unei persoane , forta lui ramane directionata catre energia fiintei umane cu care este conectat.
Cuartul transparent trebuie sa fie adesea curatat si reincarcat energetic.

Diamantul

O piatra pretiosa care a atins pefectiunea , ajungand la cel mai inalt stadiu al evolutiei ei , diamantul reprezinta un cristal vindecator universal.Cea mai dura dintre pietre, el poseda o mare capacitate de amplificare a impulsurilor fizice si psihice, benefice sau malefice.
Dimantul imbunatateste functiunile creierului , purifica trupul , fiind un purtator de belsug , puritate , inocenta si credinta.

Granatul

O piatra de un rosu profund , cu mari resurse de energizare.Stimuleaza imaginatia , intareste , purifica si regenereaza functiunile corpului, in special cea circulatorie.Ajuta la inlaturarea incapatanarii si a obstacolelor imaginare interioare.

Hematitul

O piatra grea , solida , de un negru argintiu , despre care se spune ca ar avea un efect puternic de protectie a casei atunci cand este amplasat in apropierea usii de la intrare.Numit si “piatra mintii” , el poate fi de ajutor in preocuparile pentru matematica si in dezvoltarea abilitatilor fizice si mentale. Poate fi folosit pentru imbunatatirea memoriei si stimularii unei gandiri originale . Hematitul poate ajuta o persoana sa constientizeze ca singurele bariere din calea ei sunt obstacolele create in minte de catre sine.Activeaza apararea organismului fata de mari temperaturi , stimuleaza optimismul , vointa si curajul.

Jadul

Jadul simbolizeaza , mai ales in culturile orientale , meditatia si serenitatea . Este un agent foarte eficace de echilibrare emotionala sau afectiva si radiaza o dragoste divina , neconditionata.Jadul furnizeaza pace , relaxare si invigorare , mareste longevitatea si fertilitatea , fiind potrivit a se amplasa in dormitoare si locuri de meditatie.

Jaspul

O gema vindecatoare reprezentand elementul pamant.Ajuta la reconectarea cu natura si pamantul , da nastere unor simtaminte de unitate cu viata si integrare in univers. Potrivit a se amplasa in bucatarie sau in partea centrala / vitala a unei case sau loc de munca.

Lapis lazuli

O piatra de un albastru profund care elibereaza tensiunea si anxietatea.Energizeaza chakra gatului ameliorand, in acest fel, abilitatile de comunicare.Furnizeaza limpezime mentala si iluminare spirituala ; mareste forta , vitalitatea , virilitatea si exprimarea creativa .Potrivit de a fi amplasata in camera de studiu sau in sectorul carierei din casa.

Malachitul

Una din cele mai vechi pietre de pe pamant , folosita de mii de ani pentru vindecare.Personifica verdele adanc si vindecator al naturii si este o gema a transformarii, fiind de ajutor celor care trebuie sa treaca printr-o raspantie a vietii sau care sunt focalizati catre evolutia personala.
Malachitul are proprietati excelente de limpezire a emotiilor si sentimentelor , si permite eliberarea de experientele negative pe care cineva nu si le poate aminti.Ajuta oamenii sa isi accepte responsabilitatea actiunilor lor , inarmandu-i cu intelegere si perspicacitate intuitiva.Reprezinta fidelitatea in dragoste si prietenie , sau loialitatea dintr-un parteneriat.Se spune ca poate proteja impotriva radiatiilor si ca are capacitatea de a intari sistemul imunitar.
Culoarea de un verde profund a malachitului este extrem de linistitoare.Fixarea cu privirea a acestei geme relaxeaza sistemul nervos si calmeaza emotiile violente . Stimuleaza serenitatea si somnul , are capacitati de egalizare si echilibrare.Potrivit a fi amplasat in camera de zi sau in bucatarie ori dormitor.

Obsidianul

Aceasta piatra vulcanica lucioasa are excelente calitati in focalizare si dobandire a simtului material.Ofera un scut de aparare impotriva negativitatii , inlaturand si transformand vibratiile negative din mediul care o inconjoara.O gema cu mari capacitati de protectie , de stabilizare a energiilor interne si externe.Domoleste energiile excesive sau oamenii supraemotionali , care viseaza cu ochii deschisi sau fantazeaza peste masura.Conecteaza mintea cu emotiile si sentimentele , reduce stresul , si poate fi amplasat in holul de intrare , in camera de zi sau in dormitorul unui copil extrem de activ.

Ochiul de tigru

Culoarea acestui cristal variaza de la rosu la maro , auriu , negru sau albastru.El emana vibratiile nisipului si ale razelor solare , concentrand energiile pamantului.Furnizeaza atat perspicacitate sau istetime , cat si simt material , ajuta la marirea curajului si a increderii in sine.O piatra calda , care confera energie intregului trup al purtatorului , isi aduce aportul la disciplinarea vietii sexuale si sentimentale , aducand inspiratie atunci cand este vorba despre un aspect practic al vietii.Indeparteaza tristetea , insufleteste cu optimism , ajuta in clarificarea dubiilor interioare , permite ca pasiunea cuiva pentru viata sa infloreasca si sa se desavarseasca.Echilibreaza cele doua parti ale creierului , aduce calm in momentele de iritare si constientizare a necesitatilor personale , atat ale eului cat si ale celorlalti.O gema potrivita a fi asezata in zona prosperitatii / averii dintr-o locuinta.

Opalul

O gema cuprinzand tot spectrul culorilor , care rezoneaza cu toate chakrele si stimuleaza intuitia.Poate fi utlizata in ameliorarea aspectului feminin al unei persoane si este ideala a fi amplasata in sufragerii sau birouri.

Perla

Perla este cea mai feminina piatra de pe pamant , corespunzand energiilor lunii si apei.Ea poate ajuta la intarirea campului tau energetic , protejandu-l , in acelasi timp, de intruziunea unor energii nedorite.Perla semnifica credinta , spiritul caritabil , inocenta , puritatea si are darul de a imbunatati integritatea personala , fiind folosita in trecut pentru marirea fertilitatii si facilitarea unor nasteri usoare.
Perla se recomanda a fi amplasata in baie sau budoar.

Peridotul (olivina)

Un cristal verde emitand o calda si prietenoasa energie , un agent de echilibrare totala si un tonic al mintii si trupului.Stimuleaza gandirea, micsoreaza stresul , accelereaza evolutia personala si deschide noi porti catre oportunitati si noroc.Foarte potrivita a fi amplasata in camera de studiu sau in cea a copiilor.

Piatra lunii

O piatra fina si translucenta , cu un luciu alb-albastrui , care ajuta la calmarea si echilibrarea emotiilor si sentimentelor.Poate fi de folos cuiva care isi doreste sa inteleaga eterna schimbare a ciclurilor vietii si universului.O gema a simtirii , intuitiei si emotiei , care curata negativitatea chakrelor , adanceste apectul feminin al naturii unei persoane , furnizand energia iubirii si compasiunii in trecerea prin schimbarile sinelui.
Piatra lunii este benefica mai ales adolescentilor , intrucat ea ne invata despre marea putere a bunatatii.Se crede ca aduce fericire in mediul ce o inconjoara si este potrivita a fi amplasa in casa in “locul sinelui sau interioritatii”.

Pirita

Acest mineral asemanator cu aurul are efecte protectoare excelente impotriva multor forme de energie negativa.Amelioreaza trupul emotional , intareste vointa , stimuleaza o atitudine optimista fata de viata , ajuta la conlucrarea armonioasa cu cei din jur.
Pirita poarta caldura si prezenta tonica a soarelui si favorizeaza rememorarea proaspata a dragostei si prieteniei.O gema ideala pentru camera de zi sau birou.

Rubinul

Cunoscut ca o piatra a nobletii , poate sprijini drumul catre succes in orice plan al vietii.Intareste imunitatea , mareste curajul , onestitatea , fericirea , devotiunea spirituala , puterea si pozitia de lider.Ajuta la trecerea peste simtul limitarii si la dispartia nevoii de a suferi.A fost folosit pentru promovarea stabilitatii economice a oamenilor.Potrivit unei vechi zicale , atata timp cat cineva pastreaza un rubin , bogatia nu il va parasi niciodata.Ideal de a fi aplasat in zona bogatiei / prosperitatii din casa.

Safirul

Piatra a expresiei creatoare , loialitatii si dragostei.Aduce lumina si fericire purtatorului sau locului in care este amplasat.Numit si “piatra a prosperitatii” , safirul oteleste vointa si indeparteaza starile de confuzie.Potrivit a fi pozitionat in zona copiilor sau bogatiei /prosperitatii din casa.

Smaraldul

Un cristal de culoare verde , vestit pentru puternica capacitate de a aduce echilibru emotional.Intareste inima si sistemul de circulatie a sangelui , stimuleaza visul si meditatia si este o sursa energetica de prosperitate , iubire , bunatate , calm , vindecare si rabdare.

Topazul

Cunoscut drept “piatra adevaratei iubiri si a succesului in toate incercarile” , topazul inlocuieste negativitatea cu iubire si bucurie.Se considera ca furnizeaza sanatate si avere celui care il poarta.De asemeni, stimuleaza individualitatea si creativitatea , infuzand incredere in sine celor care sunt pe cale de a lua o decizie.Calitati purificatoare , calmante , de o energie relaxanta.Ideal pentru birou sau camera de studiu.

Turcoazul

O gema albastra care protejeaza si inspira curajul.Piatra sacra in multe triburi native indiene si amuleta a calatorilor .Se spune ca oricine poarta asupra lui un cristal de turcoaz isi atrage cu usurinta noi prieteni , este mereu fericit si echilibrat , si devine de o mai mare frumusete fizica.Asemeni tutror pietrelor albastre, turcoazul aduce noroc , dar are si proprietatea de a intari si alinia toate chakrele.Valoros in focalizarea pe spiritul material , energia lui linistitoare furnizeaza pace a mintii.Este de folos atat in comunicarea orala cat si cea scrisa , confera incredere in sine , bunatate si capacitate de a recunoaste si aprecia frumusetea.Ideal pentru camera de zi, birou sau dormitorul copiilor.

Turmalina

O piatra vindecatoare , cu excelente proprietati protectoare.Respectata in diverse traditii , turmalina amelioreaza sensibilitatea si intelegerea , invigoreaza si vitalizeaza mintea si trupul , alunga temerile ori incarcatura negativa , ajuta in explorarea lumii interioare si exterioare , intareste concentrarea si favorizeaza inspiratia . Un cristal potrivit pentru birou sau zonele carierei si cunoasterii din casa.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Gema acvamarin – Caracteristici, astrologie, legende

Semnificatia topazului – Origine , simbol si legenda

Semnificatia degetelor mainii si a inelelor potrivite acestora
Cristale sau pietrele Feng Shui – Proprietati , efecte si utilizare Cristale sau pietrele Feng Shui – Proprietati , efecte si utilizare Reviewed by Diana Popescu on martie 11, 2010 Rating: 5

5 comentarii:

  1. mie imi place ceai facut aici sa vad ce nota eau

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde pot gasi aceste pietre?

    RăspundețiȘtergere
  3. poze pentru pietre nu atasati? unde pot verifica autenticitatea lor? exista vreun loc anume?

    RăspundețiȘtergere
  4. cine ne ajuta sa facem diferenta efectului produs de un malachit natural si unul stabilizat? E vre-o diferenta intre efectele celor doua? Si cam ce ar vrea sa fie procesul de stabilizare? E implicat un "adeziv/liant" ce ii modifica formula chimica, sau e un proces diferit termic, ori e si termic si chimic in acelasi timp?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.