Ce nu stiti despre Facebook ?

Exista o mare probabilitate ca cei citesc aceste randuri sa aiba un profil pe Facebook.Probabilitatea este si mai mare , ca acei dintre voi care un cont la Facebook sa il verifice cel putin o data pe zi.Puteti fi unul din profesionistii aplicatiei Farmville sau initiatorul a peste 100 de grupuri , fara a sti ce este cu adevarat Facebook sau ce v-a adus pe acest site.Iata cateva date concrete despre ce a fost , este si poate fi Facebook...

- Facebook a fost finantat initial de catre Peter Thiel , cofondatorul PayPal.Investitia lui de 500.000 de dolari a ajutat la lansarea fenomenului Facebook.

- La inceputuri , Facebook a fost cat pe ce sa fie inchis datorita unei probleme juridice.ConnectU , un competitor al acestui site, a pretins ca Mark Zuckerburg ar fi furat atat ideea cat si tehnologia pentru Facebook. Problema a fost rezolvata in afara curtii contra unei sume secrete.

- In prezent , peste 400 de milioane de oameni se logheaza pe profilul lor Facebook cel putin o data pe luna. 50 % dintre ei sunt prezenti pe acest site in fiecare zi.

- 30 % dintre utilizatorii Facebook sunt din SUA , restul provenind din intreaga lume , site-ul fiind disponibil in 70 de limbi.

- Clasamentul modial al traficului pe website-uri arata cam asa : No.1 - Google , No.2-Facebook , No.3 - YouTube , ..., No. 11 - Twitter ,..., No. 19 - MySpace.

- In anul 2006 , Yahoo i-a oferit lui Zuckerburg pentru Facebook 1 miliard de dolari.In 2009, Facebook era evaluat la 4 miliarde de dolari.In prezent site-ul este evaluat la 7, 9 - 11 miliarde de dolari.

- Timp petrecut in fiecare luna pe Facebook : 8,3 miliarde de ore.

- Numar mediu de prieteni ai unui utililizator : 30.

- Numar total de aplicatii active : peste 550.000.

- Numar de servere din infrastructura Facebook : circa 10.000 .

- Bani necesari pentru aceste servere : 100 milioane de dolari.

Mituri despre Facebook

- Facebook acceseaza si stocheaza informatiile din profilul utilizatorilor , chiar si dupa dezactivarea profilelor.Administratorii site-ului pretind ca , de fapt , continutul din profilul utilizatorilor , asemeni imaginilor, poate fi stocat pe profilurile altor utilizatori .Dupa stergerea unui profil , informatii din acesta ar ramane astfel pe alte profiluri.

-Facebook a devenit atat de popular incat psihologii au identificat o noua tulburare nervoasa : "boala dependentei de Facebook".

- Facebook face bani prin reclame si produse virtuale.Site-ul utilizeaza informatiile din profil pentru a a face publicitate la anumite produse in functie de profil.
Ce nu stiti despre Facebook ? Ce nu stiti despre Facebook ? Reviewed by Diana Popescu on mai 16, 2010 Rating: 5

6 comentarii:

  1. Foarte interesant. Şi eu am un cont pe Facebook, dar mărturisesc că nu am intrat încă pe el...

    RăspundețiȘtergere
  2. In cazul acesta , fa-ti curaj si nuvei avea ce regreta.Totodata , pe Facebook poti gasi cateva metode eficiente de a-ti populariza site-ul si a mai aduna ceva trafic.

    RăspundețiȘtergere
  3. cum pot adauga poze pe profilul unui prieten?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca poti sa postezi poze numai pe "peretele" (Wall) lui , la care ai acces in calitate de prieten.Poate alti cititori ai acestui blog stiu mai multe !

    RăspundețiȘtergere
  5. Este un site atractiv, dar acum doua zile, mi-a fost dezactivat contul sub pretestul ca as fi posta o poza care contine nuditate. Am vazut pe Facebook poze mult mai ceva decat ce postasem eu si ar fi incalcat acele drepturi de care pomeneste la inscriere, dar foarte vag. Eram un inpatimit jucator al binecunoscutului joc, FarmVille. Ajunsesem la LEVEL 91. Si cu toate acestea am ramas fara cont. Va intreb? Este posibil sa-l activeze dupa vreo perioada de timp?

    RăspundețiȘtergere
  6. stie cineva cum se schimba parola ????

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.