Cum sa scrii o scrisoare de dragoste

Ce poate fi mai romantic decat sa gasesti o scrisoare de dragoste in cutia postala ? O scrisoare de moda veche , scrisa de mana poate fi unul din cele mai inspirate gesturi de a-ti dovedi dragostea…Desigur , acaparatorul timp si nevoia de a fi cat mai prompti ne pot indemna sa ne asternem gandurile de iubire nu pe hartie ci pe ecranul stralucitor al calculatorului ; chiar daca pierde o parte din parfumul autenticitatii , o scrisoare de dragoste expediata prin internet sau un email ne poate totusi reprezenta cu brio in fata curtii martiale a persoanei iubite …

Nu trebuie sa fii un Eminescu sau un Nichita Stanescu pentru a compune o scrisoare de dragoste aproape perfecta.Tot ce ai nevoie este sa exprimi cu sinceritate ceea ce simti. Trebuie sa ii arati persoanei iubite cat de mult stii despre ea , iar aceasta cunoastere reprezinta insasi esenta dragostei.

Chiar daca ai de gand sa trimiti scrisoarea de dragoste prin intermediul internetului , iti recomand , totusi , sa o compui in stilul clasic , pe o foaie de hartie.Oricum , mai intai va trebui sa scrii o ciorna.Daca te hotarasti sa expediezi o scrisoare scrisa de mana , fapt ce confera atuul personalizarii , ar fi indicat sa o transcrii pe o coala de hartie de calitate , ceva mai iesita din comun , eventual ornata pe margini cu inimoare sau cupidoni .

Tot ceea ce scrii trebuie sa fie cat mai personalizat , astfel incat sa te reprezinte pe de-a intregul.Marturiseste-i cat poti mai exact cum te face sa simti dragostea si in ce fel iti provoaca acest sentiment.Adreseaza-te celui iubit / celei iubite la persoana a doua singular ( foloseste “tu”) , pentru ca scrisoare sa dea impresia unei comunicari directe cu el/ea.

Inainte de a incepe sa scrii , acorda-ti catva timp pentru a te gandi la persoana indragita.Urmatoarele intrebari te pot ajuta sa iti aduni si focalizezi gandurile :

- Care este punctual ei/lui forte ?
- Ce calitate anume intrevezi in persoana iubita , despre care ea nu este constienta ?
- Care este cel mai romantic lucru pe care l-a facut ea/el pentru tine ?
- Ce anume face ea/el de obicei astfel incat sa iti arate ca tine la tine ?
- Cand te-ai indragostit de ea/el ?
- Ce lucru te-a surprins in mod placut in felul ei/lui de a fi ?
- Care este cea mai frumoasa amintire despre voi doi ?
- In ce fel ti s-a schimbat perceptia despre lume de cand sunteti impreuna ?

Poti incepe scrisoarea in orice fel iti place cu conditia de a include numele ei/lui.Nu este nevoie sa desprinzi cuvinte din stele , un simplu “Draga…” poate fi indeajuns de eficient.Incepe scrisoarea prin mentionarea unei calitati particulare pe care i-o apreciezi.Incearca sa folosesti o fraza care sa evoce exclusivitatea sau singularitatea , de exemplu “Nu am intalnit niciodata pe cineva atat de … ca tine” sau “Nimeni nu m-a facut sa simt ca … asa cum ai reusit tu cand …”.Daca incepi in acest fel , ii demonstrezi persoanei iubite ca ea este , in ochii tai , mai presus decat oricine altcineva , o modalitate foarte oportuna de a face o introducere intr-o scrisoare de dragoste.

Pe masura ce scrii , incearca sa ii transmiti cu exactitate ceea ce simti.Foloseste exemple concrete pentru a-i demonstra cat de mult reprezinta ea/el pentru tine.Aminteste-i de lucrurile facute de ea/el care sunt cu adevarat importante pentru tine.Impartaseste-i o amintire favorita sau o speranta de viitor.Nu uita sa ii marturisesti “Te iubesc”.Nu conteaza cat de lunga sau scurta este scrisoarea atat timp cat este sincera.

Odata ce scrisoarea ta de dragoste este incheiata , reciteste-o cu atentie si elimina greselile gramaticale sau de exprimare.Aceasta scrisoare probabil ca va fi citita si recitita de nenumarate ori , asa ca nu ti-ai dori sa se strecoare o neglijenta care ar putea sa ii distruga farmecul.

Dupa ce ai expediat scrisoarea nu iti ramane decat sa astepti si sa speri… Daca ai noroc , in curand vei primi si tu o scrisoare de dragoste !


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Simbolurile dragostei / simbolismul iubirii

Maxime , cugetari , aforisme despre dragoste
Cum sa scrii o scrisoare de dragoste Cum sa scrii o scrisoare de dragoste Reviewed by Diana Popescu on mai 08, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.