Cele mai visate visuri | Semnificatia viselor

Sunt oare visurile noastre , toate aceste incropiri fantastice , salbatice , eliberate de orice ingradiri interioare , doar reluari , intr-un alt plan , a vietii de zi cu zi sau reprezinta cu mult mai mult ? Te-ai gandit vreodata ca visele poarta de fapt in ele cadouri pretioase , oferite noua de catre subconstient , daruri care ar putea sa ne indrume , sa dea o rezolvare problemelor care ne framanta , sa ne ajute sa obtinem banii de care avem nevoie sau sa ne faciliteze intalnirea partenerului pereche mult dorit ?

Cred ca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ. Visurile pot avea efecte terapeutice , purificatoare , predictive , vindecatoare , inspirate ori evolutive.Pentru a invata mai mult despre aceste daruri cu multiple fatete si straturi de semnificatie , n-ar strica o enumare si o scurta caracterizare a lor.

Visele de reflectare/transformare a realitatii

Aceste visuri pot fi resimtite ca plictisitoare si banale, intrucat ele reiau , de obicei intr-o alta forma , evenimentele sordide ale vietii cotidiene.Numite si vise de procesare , ele sunt o cale prin care subconstinetul nostru "digera" nenumaratele mesaje primite din jurul nostru in fiecare zi.In astfel de desfasurari onirice , poti , de exemplu, sa incerci sa refaci turnura unor evenimente de la serviciu ori scoala , sau sa reiei , intr-un alt mod , o conversatie in care nu ai dat tot ce puteai.
Desi enervante uneori, aceste visuri iti pot oferi avantajul de a reformula evenimentele si a te inspira pentru alte situatii asemanatoare, aidoma unei repetitii genrale dinaintea premierei unei piese.Pe de alta parte , visele de procesare pot fi asemanate cu o secretara personala (interioara) , care are sarcina de a curata luna "biroul" mintii tale.In fiecare noapte , dupa ce ai adormit , ea se agata zdravan de matura si inlatura toata mizeria , aseaza deoparte documentele importante , le arunca la gunoi pe cele nefolosittoare ,si iti sugereaza idei sau solutii la intrebarile ori framantarile de peste zi.
Asadar , daca esti macinat de indoieli asupra unor decizii , poate ca tot ce iti trebuie este un pui de somn !

Visele de eliberare interioara

Acestea sunt cosmarele in care esti urmarit , vanat , cazi intr-o prapastie , pici un examen sau te prezinti in pielea goala la un interviu pentru o slujba.Visurile de eliberare a eului sunt de cele mai multe ori, trebuie sa recunoastem , terifiante.Inainte insa de a le sterge cu buretele de pe tabla neagra a subconstientului nostru , ar trebui sa iei in considerare ca ele te pot ajuta sa fii pregatit pentru o oportunitate importanta (cum ar fi atentionarea asupra pregatirii temeinice pentru un interviu) sau pot fi benefice in deblocarea creativitatii sau pasiunii tale (gandeste-te cat de bine te simti atunci cand te eliberezi printr-un strigat).

Visele integrare a sinelui

Sa spunem ca te visezi pe tine (sau vezi in vis pe altcineva ) actionand intr-un mod extrem , care te umple de admiratie sau, din contra , iti starneste dezaprobarea ( de exemplu, dansand pe holul principal de la serviciu) .Un astfel de vis incearca sa iti transmita ca personalitatea , caracterul sau compartamentul este un aspect important pentru tine si , lasandu-te in voia sinelui tau originar , ai putea sa te simti complet si adevarat.Cu alte cuvinte , comportarea pe care o aprobi sau o detesti in vis poate fi o parte a fiintei tale pe care iti este frica sa o dai la iveala sau pe care o displaci in secret.

Visele repetate / recurente

Visurile tale recurente sunt asemenea unui agent secret insarcinat cu o misiune de catre SRI (Serviciul de refulare a intimitatii).Misiunea lui : sa livreze un mesaj mintii tale constiente .Continutul mesajului : daca vrei sa devii mai implinit sau mai fericit, trebuie sa accepti ceva sugerat de catre vis .Pentru a-si duce la capat misiunea , agentul SRI (visul repetat) va insista o data , si inca o data , pana cand mesajul este receptionat si decodificat cu succes.Atentie la indicii !

Visele precognitive / de descoperire a viitorului

Acestea sunt visurile in care privesti prin bolul de cristal al timpului si poti descifra semne legate de viitorul tau.Nu poti fii sigur ca ai avut cu adevarat un vis precognitiv pana cand unul din aspectele lui nu are loc in viata reala.Se pare , totusi, ca un vis anticipeaza cu adevarat viitorul atunci cand visezi oameni , locuri sau situatii care se conecteaza cu ceea are loc in viata ta reala actuala.

Visele profetice

Visurile profetice au darul de a-ti transmite ravase esentiale pentru evolutia fiintei tale interioare sau/si exterioare , intr-o mai mare masura decat ar putea-o face un spiritist sau o ghicitoare profesionista. De obicei, in astfel de vise , iti apare un invatator spiritual (Isus , Buddha , Maica Tereza) sau o persoana iubita care , eventual , nu se mai afla printre noi ( un bunic sau o alta ruda indragita ) .In timp ce visezi, dar si imediat dupa desteptare , esti coplesit de satisfactia de a fi primit un dar sau o importanta lectie de viata.In astfel de cazuri, ar fi indicat sa iti constientizezi cat mai mult visul .O metoda eficienta ar fi sa pui cat mai repede pe hartie ce ai visat , astfel incat sa poti interpreta mai tarziu mesajul primit.

Visele de indeplinire a dorintelor

Un vis de implinire a aspiratiilor este asemeni unui spirit dintr-o sticla , gata sa iti satisfaca cele mai secrete dorinte .Asa cum oamenii bogati atrag si mai multa avere catre ei , la fel oamenii fericiti pot agonisi si mai multe posibilitati de a fi fericiti , cu conditia de a se indrepta in directia sugerata de vise , actionand ca si cum acestea ar fi devenit deja realitate .In acest fel , dorintele se pot materializa mai usor.Visele de indeplinire a dorintelor pot avea drept subiect o viitoare vacanta , o realizare in plan profesional sau impacarea cu o ruda apropiata.Deoarece mintea ta subconstienta nu poate discerne intre evenimentele reale si cele imaginare dar intense , visele tale de implinire a dorintelor creeaza de fapt o harta energetica care te poate calauzi catre "continentele" aspiratiilor tale.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Visele in aforisme, citate, maxime
Cele mai visate visuri | Semnificatia viselor Cele mai visate visuri  |  Semnificatia viselor Reviewed by Diana Popescu on iunie 10, 2010 Rating: 5

13 comentarii:

  1. Eu cred că, uneori, e bine să visezi şi ziua. Dacă nu am urmări realizarea viselor, atunci pentru ce mai trăim?

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate.
    http://moneymakers.blogz.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. ...e bine si, sa zicem, satisfacator sa visezi ziua, noaptea, in pat, pe strada, sau oriunde si oricand doresti. Visul e al tau, nu ti.l ia nimeni si nici nu poate cineva sa ti.l interzica, e super, iti mai indulceste cafeaua de dimineata chiar daca e amara :) problema ar fi alta... CONTROLEAZA VISUL :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. visele nu pot fi controlate dar ele te pot controla pe tine si modul tau de a reactiona

    RăspundețiȘtergere
  5. Visul pe care il controlezi nu mai e vis, sau nu mai e visul care sa insemne ceva.
    Pe acest site sunt cateva raspunsuri :

    http://www.desprevise.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. este cam adevarat ceea ce scrie...eu vises mereu acele chesti care se indeplinesc.Dimineata nu mai stiu ce am visat dar cand se intmpla am o senzatie de dejavu si imi aduc aminte :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am avut un vis ciudat. NU stiu ce sa inteleg din el. Se facea ca eram intr-o apa limpede albastra, la malul ei. In spatele meu la cativa metri se afla o fata care ma gandesc sa o abordez in vederea unei prietenii. Dintr-o data observ in apa cum din malul apei se se scurge o mizerie si tulbura apa in care eram. I-am aratat si ei cum se murdarea apa. Cam atat si m-am trezit. Ce poate insemna? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cati ani ai, probabil esti adolescent sau in pragul adolescentei. Visul tau poate semnifica un aspect "murdar" pe care il vezi (subconstient) in relatia dintre tine si o fata. Poate fi vorba despre un lucru pe care il reprimi in mintea ta.

      Ștergere
  8. Am visat că mă sarutam cu un barbat care nu era soțul meu în vis a fost super dar când mam trezit nu eram eu cea din viața reală

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu uneori am niște vise care următoarea zi chiar se întâmplă in realitate. ex. Am visat ca un coleg mia spus ca unui băiat din clasa ii place de mine sau ca mia cazut un dinte si in ziua aia mi sa si întâmplat. E de rău, Diana? Dar pe bune... intro alta zi anterioara nu mi sa întâmplat nimic asemănător. Serios... e de rău?

    RăspundețiȘtergere
  10. Puteti sa imi interpretati visul? Eram in fosta mea scoala generala si era multa lume care alerga pe scari spre ultimul etaj pentru ca ne alerga un lup alb...eu ii ghidez pe fiecare sa intre in ultima calasa din etaj astept sa intre toti si incui usa! Cineva dintre noi descuie usa din interior si lasa lupul sa intre,atunci am simtit cum cei din interior sunt tradatori! Toata lumea statea in banci eu m-am asezat in ultima banca...si lupul alb se transformase in porc alb si ne verifica pe fiecare cu ratul si ne miroasea!cand a ajuns la mine a zis porcul sa ma ridic si sa le dau buletinul sa spun cum ma numesc,in fata clasei erau 3 barbati inalti in negru cu masti pe fata care dadeau ordine.apoi porcul s-a transformat iarasi in lup si m.a muscat de mana si impingandu-ma din spate sa merg in fata tuturor,cand am ajuns in fata mi.au pus o coroana din aur pe cap dar asa pusa stramb in semn de batjocura si toti au inceput sa rada si sa-mi spuna tot felul de lucruri urate ca acum sunt regele tuturor oamenilor ! Si ca Dumnezeu m-a uitat de ce nu renunt la el ca ei ma pot ajuta si atunci am vazut pe fetzele lor din aur tot felul de semne si desene, caci ei il venereaza pe un anume Bal si apoi m.am trezit ...... Nu stiu daca inseamna ceva visul meu ! Am 32 de ani sunt din constanta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei sa iti dau interpretarea unui vis trebuie sa iesi din anonimat. Eventual, te poti inscrie pe site-ul meu (vezi rubrica din partea de jos a blogului).

      Ștergere

Un produs Blogger.