Insula apocalipsei si sfarsitul lumii din 2012

 

"Insula apocalipsei" , un recent documentar prezentat de postul TV "History Channel" a reaprins spiritele si controversele legate de apocalipsa anuntata  de profetiile mayase.Va fi cu adevarat sfarsitul lumii in ziua de 21 decembrie 2012 ? Filmul documentar nu raspunde in mod clar la aceasta intrebare , dar ne prezinta o descoperire arheologica care ar putea fi legata esential de catastrofa finala.

Insula apocalipsei se afla in oceanul Pacific , la circa 60 de milei de coastele statului Chile si se presupune a fi singurul loc de pe pamant din care va putea fi vazuta in emisfera vestica  eclipsa solara din 21 decembrie  , care va semnala fatidicul eveniment. De asemeni, aceasta insula este , potrivit legendei mayase , locul de pamant pe care vor cobori pe pamant zeii pentru a fi martorii ultimelor minute ale civilizatiei umane.
Pe insula apocalipsei exista o imensa statuie sculptata in roca vulcanica de stravechii mayasi , reprezentand zeul lor Soare, de pe care va putea fi observat , cu catava vreme inainte de eclipsa finala , un eveniment unic : trecerea planetei Venus , asemeni unei pete circulare intunecate , prin dreptul discului solar , atunci cand acesta va apune.

Documentarul aduce cateva fapte interesante , avand legatura cu prezicerea maya , desi majoritatea oamenilor de stiinta contrazic aceasta ipoteza alarmista. Calendarul maya se termina in anul 2012, dar acest fapt poate reprezenta , de fapt ,  o noua etapa pentru oamenire , marcata de mari transformari climatice.Nu trebuie uitate nici observatiile astronomice recente , care previzioneaza debutul in 2010 a unei perioade de furtuni solare foarte intense, ajunse  la un maximum in anul 2012.

Daca vreti sa vedeti (in limba engleza) filmul documentar de pe "History Channel" , dati click pe Insula apocalipsei.

Insula apocalipsei si sfarsitul lumii din 2012 Insula apocalipsei si sfarsitul lumii din 2012 Reviewed by Diana Popescu on iunie 26, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Super tare articol ... Totusi daca stam sa ne gandim Mayasii au fot una dintre cele mai avansate " popare ". Dupa cum zicea si Nostradamus: Totul porneste de la soare. Sa fii stiuta nostradamus despre cultura mayasa?

    RăspundețiȘtergere
  2. NU STIU CE SA CRED DEOARECE UNI SPUN CA DA ALTI CA NU................RAMANE DE VAZUT

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.