Superstitii despre culoarea pisicilor

Infama zicala despre pisicile negre care nu trebuie sa iti taie calea le-a exilat adesea pe strazi , lipsindu-le de ocrotirea unui stapan.O astfel de credinta , raspandita in occident si la noi , m-a facut curioasa si m-a indemnat sa caut mai multe lucruri despre superstitii asemanatoare din intreaga lume . Iata ce am gasit ...

Pisicile albastrii

In Rusia , pisicile a caror blana are o nuanta albastra sunt considerate drept mesagere ale norocului .In China , pe de alta parte , exista o credinta cumva stranie : cu cat o pisica albastra este mai urata si mai batrana , cu atat mai mult noroc iti va aduce intalnirea cu ea.

Buddhistii si pisicile

Credinciosii lui Buddha au o cu totul alta parere decat noi despre pisicile negre dar si cele cu o blana intunecata , acestea avand pentru ei insusirea de a atrage aurul. Daca ai de gand sa te umpli de bogatii si nu gasesti nici o felina neagra ca smoala , te poti multumi si cu una a carei blanita este deschisa la culoare , intrucat aceasta este inzestrata cu calitatea de a atrage argintul !

Pisicile negre

Alaturi ghinionul adus de o pisica neagra care iti taie calea , s-au tesut si alte numeroase legende legate de si mai ghinionistele feline.

Italienii cred ca daca o pisica neagra sta in patul unui om foarte bolnav , acesta va muri.O alta supersititie , la fel de nefasta , proclama ca incrucisarea drumului unui cortegiu funerar cu o pisica neagra prezice moartea iminenta a unei rude a decedatului.

Chinezii sunt de parere ca pisica neagra prevesteste foametea si saracia.In Letonia , aceeasi felina este considerata a intrupa spiritul zeului recoltei ; atunci cand un taran observa o pisica neagra dand tarcoale gospodariei sale , poate fi sigur ca va culege in toamna multe roade.

In Germania, atunci cand o pisica neagra iti intretaie calea , daca vrei sa ai parte de noroc, trebuie sa iti schimbi drumul catre dreapta , traiectoria spre stanga insemnand ghinion.Englezii nu au degeaba volanul masinilor pe partea dreapta , intrucat ei interpreteaza exact pe dos intalnirea cu un mata smolita.

In Scotia, o pisica neagra care intra in casa unui mort trebuie neaparat sa fie ucisa.In caz contrar , oricine o va atinge va orbi.

Potrivit altei superstitii , atunci cand o pisica neagra se indreapta direct catre tine , ar trebui sa ai motive de satisfactie, caci ea iti aduce noroc.Intr-un astfel de caz , ar trebui sa gasesti o metoda de a o momi catre tine , intrucat , daca fuge la vederea ta , inseamna ca norocul tau si-a luat talpasita odata cu ea.In Scotia , exista ca credinta ca o pisica neagra pe care nu ai mai vazut-o vreodata , asezata la intrarea casei tale , este un semn de prosperitate.Daca faci greseala de a o alunga , iti alungi , pare-se , si norocul.

Potrivit unor surse nu foarte autorizate , daca ai de gand sa "anulezi" efectele unei pisici negre care ti-a taiat calea , trebuie sa mergi intr-un cerc , dupa care sa te intorci exact in locul unde ai intalnit pisica si apoi sa numeri pana la 13.

Alte superstitii despre pisicile negre :
- Cine gaseste fire de par alb in blana neagra a unei pisici, va fi favorizat de soarta.
- O pisica neagra mergand alaturi de tine iti prevesteste norocul.
- In vestul Europei , pisica neagra era un simbol benefic , de protectie pentru marinari, dar si pentru pescarii a caror sotii obisnuia sa tina in casa un astfel de animal de companie.
- Esti norocos daca : esti fericitul posesor al unei pisici negre , esti intampinat in pragul casei de o pisica neagra , iti intra in locuinta un astfel de exemplar , atingi blana unei pisici negre sau vezi in aceeasi zi trei pisici negre.
- Ai ghinion daca : intalnesti dimineata o pisica neagra , sperii sau alungi o astfel de felina de pe proprietatea ta , mergi pe sub o scara dupa ce o pisica neagra a facut acelasi lucru.
- Din Evul Mediu si pana astazi pisica neagra a fost asociata cu diavolul , magia neagra si vrajitoarele .Despre acest lucru voi scrie insa intr-un alt articol.

Pisicile cu pete negre

Pentru japonezi, intretaierea drumului unei persoane cu o pisica a carei blana este impodobita cu pete negre este considerata o intalnire cu sufletul unui stramos.Intr-un mod asemanator, dar ceva mai "scary" , pisicile negre vazute de Halloween sunt considerate drept materializari ale sufletelor celor morti.

Pisicile albe

Dupa tot tambalaul asta cu pisicile negre , nu te-ai intrebat cumva ce efect are un rendez-vous cu o felina alba ? Ei bine , in Statele Unite , pisicile albe sunt inconjurate cu o aura de noroc.Chiar si visul unei pisici albe pare a anunta evenimente benefice.Pe de alta parte , vederea unei pisici albe pe sosea / autostrada este un semn bun in timpul zilei si unul rau noaptea.

Ai parte de noroc daca calea iti este intretaita de o pisica alba si una neagra sau daca o pisica alba se indreapta catre casa ta.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Stranutul in superstii , legende si credinte

Oglinda in legende , credinte , superstitii si magie

Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende
Superstitii despre culoarea pisicilor Superstitii despre culoarea pisicilor Reviewed by Diana Popescu on iunie 09, 2010 Rating: 5

3 comentarii:

Un produs Blogger.