Betivanii traiesc mai mult decat abstinentii ?

Elixirul vietii fara de moarte sau , ma rog , al unei vieti indelungate , a fost tot timpul sub nasul nostru si in rafturile bufetului comunal , dar numai alcoolicii cu state vechi au fost cat pe-aci sa intre in posesia acestui magic secret !
Cercetatorii au scos la iveala , cu dovezi destul de consistente , ca oamenii care nu beau alcool tind sa moara mai repede fata de cei ce nu se lasa prea mult induplecati sa guste unul sau mai multe paharele. In revista "Time Magazine" se arata arata clar ca mortalitatea abstinentilor este mai mare decat cea a bautorilor inveterati de alcool.

Chiar si dupa verificarea mai multor posibile variabile , precum statusul sociometric , nivelul de activitate fizica sau numarul de prieteni apropiati , oamenii de stiinta au stabilit ca , de-a lungul a 20 de ani , rata de mortalitate a fost mai ridicata printre cei care nu s-au lasat niciodata ispititi de magia alcoolului.

Una din cauzele acestui fenomen poate fi faptul ca nivelul scazut de etanol din sange impiedica formarea formaldehidei din metanolul dietei. De fapt, etanolul este folosit chiar si ca antidot de baza a otravirii accidentale cu metanol in cazuri de urgenta.

Drept incheiere revista "Time Magazine" lanseaza totusi un avertisment :
"Autorii studiului semnaleaza ca , chiar si in cazul in care consumul de alcool este asociat cu o viata lunga , el poate fi periculos intrucat are tendinta de a afecta memoria in mod sever si poate duce la imbolnaviri grave neletale si alte probleme".



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


De ce alcoolul te face sa vezi lumea mai frumoasa ?

Vinul preferat iti dezvaluie personalitatea

De ce nu rezista femeile la bautura ?
Betivanii traiesc mai mult decat abstinentii ? Betivanii traiesc mai mult decat abstinentii ? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 14, 2010 Rating: 5

4 comentarii:

Un produs Blogger.