Lucrurile nu sunt intotdeuna asa cum par | O poveste cu talc

Doi ingeri calatori prin lumea oamenilor au cerut intr-o seara gazduire la o casa bogata si impunatoare. Oamenii care locuiau acolo i-au tratat ca pe niste cersetori, le-au aruncat cuvinte neobrazate si, in loc de a-i invita in camera oaspetilor, i-au trimis sa doarma in pivnita rece si igrasioasa a casei.

In timp ce isi pregateau culcusul pe pardoseala tare, ingerul mai varstnic a zarit o gaura intr-un perete si s-a apucat pe loc sa o astupe. Atunci cand insotitorul sau l-a intrebat de ce face asta, el i-a raspuns scurt: " Lucrurile nu sunt intotdeuna asa cum par."

In urmatoarea noapte, cei doi ingeri au fost adapostiti de un taran ospitalier, dar foarte sarac, impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu musafirii putina mancare pe care o mai aveau, ingerii au fost poftiti sa se culce chiar in patul gazdelor, dar noaptea aceea nu le-a adus o odihna pe masura confortului oferit.


In dimineata urmatoare, dupa ce s-au trezit, ingerii au descoperit cu mirare ca fetele celor doi tarani erau coplesite de lacrimi. Singura lor vaca si unica lor sursa de bani zacea moarta in mijlocul campului.

Innegurat de manie, ingerul mai tanar si-a intrebat tovarasul:"Cum de ai lasat sa se intample asa ceva? Oamenii din cea dintai casa aveau tot ce isi puteau dori, dar i-ai ajutat in ciuda faptului ca s-au purtat marsaveste cu noi. Aceasta familie nu are aproape nimic, dar a fost gata sa imparta totul cu noi iar tu, in schimb, ai permis ca vaca lor sa moara."

" Lucrurile nu sunt intotdeuna asa cum par," i-a raspuns binevoitor ingerul cel varstnic. "Atunci cand am stat in pivnita casei bogate, am vazut o comoara din aur ascunsa in gaura din perete. Dar, pentru ca stapanii casei erau lacomi si lipsiti de marinimia de a imparti cu altii belsugul lor, am zidit gaura astfel incat ei sa nu gaseasca vreodata comoara. Noaptea trecuta , in timp ce ne odihneam in patul taranului, si-a facut aparitia ingerul mortii, hotarat sa ii i-a sotia. I-am dat in schimb vaca. Lucrurile nu sunt intotdeuna asa cum par."



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Cum se da un sfat ? | O poveste cu talc

Dragoste oarba | O poveste cu talc

Fereastra catre lume | O poveste cu talc
Lucrurile nu sunt intotdeuna asa cum par | O poveste cu talc Lucrurile nu sunt intotdeuna asa cum par | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on septembrie 22, 2010 Rating: 5

3 comentarii:

  1. O poxeste cu un talc amar ! Pe mine m-a dezamagit finalul acestei povestiri .

    RăspundețiȘtergere
  2. pe cind si horoscopul pt Rac 2015 ?? Astept cu nerabdare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horoscopul anualal fiecarei zodii imi cee o foarte mare doza de timp si concentrare. ma straduiesc sa-l public in aceasta saptamana.

      Ștergere

Un produs Blogger.