Indragostitii isi imita reciproc limbajul

Unii oameni ar putea spune ca dragostea iti indreapta intreaga fiinta catre persoana iubita, astfel incat nu numai personalitatea , ci si glasul iti devine un ecou al ei. Altii , mai rautaciosi , ar putea fi de parere ca iubirea te transforma intr-un papagal , gata mereu sa repete cuvintele iubitului sau iubitei. Un lucru cert, confirmat de un nou studiu , este ca oamenii care se iubesc incep destul de repede sa isi imite unul altuia limbajul.In mod sigur, ai observat nu o data felul in care multe cupluri casatorite isi completeaza unul altuia frazele.

"Atunci cand doi oameni initiaza o conversatie , ei incep , de obicei, sa vorbeasca la fel intr-un interval de cateva secunde " , a declarat profesorul James Pennebaker de la Universitatea din Texas. Tendinta indragostitilor de a folosi o limba comuna este atat de evidenta incat ei par a vorbi asemeni actorilor dintr-un film care au intrat in pielea personajelor sub obiectivul atent al unei camere de filmat.

Descoperirile cercetatorilor au avut la baza povestea de dragoste a poetilor victorieni Elizabeth Barrett si Robert Browning , dar si cea a "porumbeilor" din secolul XX , Ted Hughes si Sylvia Plath.
Studiul a demonstrat ca , pe masura ce relatiile cuplurilor cunosc suisuri si coborasuri , gradul de imitare a limbajului se intensifica sau se micsorea in acelasi fel.
Molly Ireland, coatoarea studiului , a explicat ca aceste identificari ale limbii sunt evidente mai ales in felul in care se folosesc pronumele si prepozitiile , si a conchis : " Intrucat adaptarea reciproca a limbajului apare in mod automat , ea serveste ca o fereastra de observare a relatiilor oamenilor apropiati cu cei din jur".



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Semnele dragostei | Cum stii ca cineva este indragostit ?

Dragostea in legendele si miturile lumii (I)

Indragostitii in citate , aforisme , maxime
Indragostitii isi imita reciproc limbajul Indragostitii isi imita reciproc limbajul Reviewed by Diana Popescu on octombrie 05, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.