O mana de ajutor

Atunci cand esti la ananghie, te cufunzi intr-o lume a singuratatii, iar oamenii din jur devin simple fantasme, insufletite pe panza vremii de un proiectionist divin si nepasator. Cineva care isi doreste sa te sprijine trebuie sa iti redea senzatia realitatii sale, apucandu-te de guler si zgaltaindu-ti sufletul din rasputeri, sau aratandu-ti cat mai evident cu putinta intentia de a-ti fi alaturi.

Un om se indepartase de cararea sigura ce traversa o regiune mlastinoasa si sfarsise prin a fi prins in capcana unei mocirle. Strigatele sale disperate au atras in jurul lui o puzderie de curiosi si amatori de senzatii tari, dar nimeni nu parea sa aiba vreo idee despre felul in care l-ar fi putut ajuta. Intre timp, mlastina ii absorbise intreg trupul, deasupra noroiului puturos itindu-se doar capul congestionat al nefericitului.

Unul dintre oamenii aflati de fata s-a indurat, intr-un tarziu, sa faca ceva, asa ca s-a apropiat de mal si a strigat: "Intinde o mana catre mine si te voi salva!" Omul aflat la un pas de moarte a parut sa nu bage in seama oferta si a continuat sa urle inspaimantat dupa ajutor. Salvatorul a facut inca o incercare: "Intinde-ti bratul spre mine si te voi scoate din mlastina!" Cuvintele au ramas si de aceasta data fara ecou, omul obsedat de o iminenta moarte parand a nu-si mai asculta decat propriile sunete, incarcate de spaima.

In acel moment , cineva din multime s-a apropiat de binevoitor si i-a spus: " Nu vezi ca nu isi va indrepta niciodata bratul spre tine? Daca vrei cu adevarat sa il ajuti, intinde-ti tu mana catre el !"



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Cum se da un sfat ? | O poveste cu talc

Fiecare om isi poarta propria-i cruce | O poveste cu talc

In cautarea lui Dumnezeu | O poveste cu talc
O mana de ajutor O mana de ajutor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 20, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.