Complexul de inferioritate - Cauze , simptome si vindecare

Complexul de inferioritate este cu adevarata o boala. A te simti inferior pentru ca altcineva este mai bogat , mai destept , mai inalt , mai scund , mai sanatos , mai frumos , sau mai sarguincios ... Aproape orice lucru poate afecta oamenii inclinati catre aceasta afectiune. Complexul de inferioritate are potentialul de a pune stapanire pe intregul tau trup.Este un reflex conditionat , o dependenta care te poate face sa te simti ca-n iad ...

Oamenii cu haine mai stilate , cu masini mai performante sau cu telefoane mobile ultimul racnet te pot determina sa te simti mai prejos . Daca esti predispus catre aceasta maladie , aproape orice lucru detinut sau cu care este inzestrat altcineva are capacitatea de a te face sa te simti inferior. In plus , ai tendinta de a fi orbit fata de avantajele ori calitatile tale ... In rare cazuri ajungi sa fii constient de atuurile tale , intrucat esti patruns de obsesia de a descoperi numai lucrurile care te dezavantajeaza.
A trai cu o astfel de povara pe umeri si constiinta este , poate , unul din cele mai dificile moduri de a-ti duce existenta. Uneori, te poti stradui da te dezbari de aceste haine greoaie , astfel incat sa ajungi la niste realizari, insa chiar si aceste succese par a nu-ti fi de folos pentru ca esti legat la ochi fata de orice lucru bun pe care il faci. Toate afectiunile psihologice sunt legata de o deformare a ego-ului sau a fiintei tale interioare.Asadar , trebuie sa te focalizezi asupra ego-ului, aceasta parte din tine care uneori nu vrea sa iti dea ascultare.

Incearca sa iti amintesti de vremea primei tale iubiri ... Probabil ca atunci erai invaluit de un sentiment lipsit de egoism , nesimtindu-te nici inferior , nici superior altora .Erai cuprins numai de dragoste , o putere care isi punea amprenta numai asupra sufletului tau. In acest moment , trebuie sa iti asezi trairea la un nivel superior. Atat complexul de superioritate , cat si cel de inferioritate sunt numai reflexe conditionate , influentate si conditionate de ego-ul tau. Dragostea (fata de tine insuti) este adevarata ta natura , asa ca nu trebuie sa inveti nimic nou sau sa te dezveti de ceva ... Trebuie doar sa devii constient de adevarata semnificatie a dragostei .
Readu-ti in minte zilele celei dintai tale iubiri .Incearca sa retraiesti acele senzatii , sa iti chemi in minte acele ganduri.Spune-ti , chiar cu glas tare , "(ma) iubesc" pana cand mintea ta accepta si este patrunsa de aceasta afirmatie , de acest adevar. Pot trece multe zile si luni pana sa reusesti si sa ajungi sa traiesti fara a fi influentat de tendinte negativiste , si va trebui sa iti continui viata afirmandu-ti mereu valoarea. In aparenta este ceva simplu, dar este un lucru care necesita multa straduinta si dedicare.

Indiferent daca parintii sau rudele ti-au repetat mereu in copilarie ca nu esti bun de nimic sau daca acest complex s-a dezvoltat in tine insuti fara interventia cuiva din afara , trebuie sa scapi de orice urma de simtamant legat de inferioritate. Daca continui sa traiesti sub aceasta influenta malefica , poti ajunge sa iti asumi mari riscuri sau sa faci lucruri periculoase doar pentru a-i impresiona pe cei din jur. Iata un program simplu prin care iti poti reeduca si reevalua sinele ...

- Accentueaza-ti gandirea si atitudinea pozitiva. Un complex de inferioritate este , de fapt, o obsesie legata de o slabiciune a ta . In fiecare zi , fa-ti o lista , sau adauga-ti pe o lista , toate trasaturile tale bune ori pozitive. Pastreaza aceasta lista asupra ta tot timpul zilei astfel incat sa iti ridice moralul in cazul unor dificultati.

- Practica sau imbunatateste-ti talentele sau abilitatile pe care esti sigur sau pentru care te apreciaza alti oameni. Poti incepe sa urmezi un curs sau sa fii in preajma unui om apropiat care stapaneste domeniul ce te preocupa. Prin perfectionarea abilitatilor tale poti sa iti construiesti , pas cu pas, increderea in tine insuti si sa scapi astfel de complexul de inferioritate.

- Foloseste motouri , expresii sau fraze prin care sa iti afirmi stima fata de tine insuti si sa te dezbari de simtamantul de inferioritate. Repeta-ti in gand (atunci cand esti sigur ca esti singur , cu voce tare) ca , de exemplu, esti o persoana unica si talentata , inzestrata cu o multime de calitati.

- Aminteste-ti mereu ca fiecare om , indiferent cat de impunator sau sigur pe el pare , are propriile puncte forte si slabiciuni. Poti sa ii observi pe cei din jur pentru a le descoperi minusurile. Nu trebuie si nici nu este indicat sa le atragi atentia asupra trasaturilor care ii defavorizeaza , dar in acest fel iti poti reinvigora credinta ca nu esti nici mai bun si , mai, ales , nici mai rau decat ceilalti.

-Initiaza un program de autoperfectionare. Daca sunt anumite lucruri pe care le poti schimba , precum greutatea corporala, educatia sau cariera , incepe fara vreo amanare sa iti imbunatatesti acele arii deficitare din viata ta.

- Mai exista inca o solutie , ce-i drept costisitoare .Poti , in acest caz , obtine un ajutor dinafara printr-o terapie de hipnoza , prin sprijinul unui psiholog sau a altei persoane specializate , apte de a-ti schimba imaginea negativa despre tine insuti.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ce este depresia ? | Simptomele depresiei

De ce te simti bine dupa ce plangi ? | Lacrimile si sanatatea

Puterea atitudinii si gandirii pozitive
Complexul de inferioritate - Cauze , simptome si vindecare Complexul de inferioritate - Cauze , simptome si vindecare Reviewed by Diana Popescu on februarie 05, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.