Idealul feminin de frumusete in lume

Atunci cand este vorba despre frumusete in general , si mai ales despre frumusetea femeii , in particular , trebuie sa faci neaparat apel la teoria relativitatii si sa iti mentii o minte cat mai deschisa.Ceea ce unii considera o adevarata frumuseste poate fi pentru altii de-a dreptul dezgustator ori oribil.In definitiv , poate ca nu exista nimic de genul frumusete absoluta intrucat nu avem nici o unitate de masura universala pentru frumusete.De-a lungul si de-a latul intregului glob , nu avem aceleasi standarde si principii si nu impartasim aceleasi idealuri.Suntem diferiti la fel cum si frumusetea este diferita.

In Asia , de exemplu , standardele frumusetii femeii difera de la tara la tara , de la o cultura la alta.
In Extremul Orient , in Japonia , o traditie seculara recomanda un tratament original de infrumutesare : gainatul de privighetoare. Mult vanatele excremente ale acestei pasari sunt transformate intr-o pudra care , amestecata cu sapun, este folosita pentru spalarea fetei.Prin aceste tratament facial se presupune ca femeile isi mentin un ten mereu tanar, de bebelus.
Femeile din tribul Kaya ( localizat undeva la granita dintre Burma si Tailanda) se supun unui ideal de frumusete cu totul iesit din comun.Cunoscute drept "gaturile lungi" , aceste femei sunt apreciate in functie lungimea gatului sau de inelele de alama purtate in jurul acestuia . "Tratamentul estetic" al acestora incepe la varsta de 5 ani , cand li se aseaza in jurul gatului cel dintai astfel de inel.Odata cu trecerea anilor , sunt adaugate in jurul gatului tot mai multe inele .Presiunea exercitata de catre inele asupra umerilor , claviculelor si pieptului duce treptat la o marire fortata a gatului.
In India , parul foarte lung , excesul de bijuterii purtate mai ales la nunti , sariurile intens colorate si retetele cosmetice tainice aplicate acasa releva un cu totul alt tip de frumusete feminina.
In Orientul Mijlociu , frumusetea este adeseori asociata nu cu ceea ce se ofera privirii , ci cu ceea ce ochiul nu poate intrezari , cu un parfum sau licarirea unei priviri.Femeile sunt acoperite din cap pana la picioare in haine negre care nu lasa , de cele mai multe ori , descoperiti decat ochii .
Femeile polineziene sunt considerate cu atat mai frumoase cu cat au un tatuaj mai mestesugit pe buze sau barbie.
Africa exceleaza si ea prin diversitatea conceptiilor despre frumusetea femeii.
In Etiopia , femeile din tribul Karo isi "impodobesc" burtica cu cicatrici avand scopul de a atrage barbatii.Procesul de crestare a abdomenului si creare a cicatricilor incepe in copilarie si , atunci cand se finalizeaza , se spune ca femeia respectiva se poate casatori si este capabila sa de nastere unor copii.
In Mauritania , a fi slaba nu este in nici un caz un semn de frumusete a unei femei.Pe aceste meleaguri , o femeie seducatoare trebuie sa aiba forme pronuntate ... cat mai pronuntate ! O practica interzisa in zilele noastre, hranirea fortata a fetelor era o metoda consacrata de zamislire a unor viitoare Miss Maurituania.Oricum , chiar si in prezent , o femeie "cu greutate" are cele mai mari sanse de se casatori foarte repede.
In lumea occidentala , unitatile de masura de apreciere a femeii difera foarte mult fata de zonele mentionate mai inainte , iar mijloacele de infrumutesare ajung la extreme comparabile cu "gaturile lungi" sau abdomenele cicatrizate.La urma urmelor , de ce nu li s-ar parea bizare femeilor traditionaliste din Africa si Asia estetizarile precum chirurgia plastica , extensiile parului , dietele si alte diverse cosmetizari ? Acolo unde natura nu a fost darnica , bisturiul poate face minuni ! In conceptia occidentala femeia ideala trebuie sa fie slaba , inalta , cu forme persuasive ( binecunoscutul standard 60-90-60 ) , cu dinti perfecti , un par perfect si un stil de imbracaminte sincronizat intru totul cu ultimul racnet al modei.Daca ar fi sa te iei atat dupa revistele feministe , cat si cele si cele masculine , femeia ideala ar trebui sa poata munci fara nici un efort 24 de ore din 24 , sa nu se planga niciodata , sa fie mereu la curent cu ultimele trenduri , sa fie o luptatoare si sa se considere o "Superwoman" , capabila sa realize tot ce isi doreste prin ea insasi.
Desigur, vrand-nevrand, tind si eu sa ma supun regulilor si postulatelor occidentale despre femei si frumusete .In mod cert, orice concept de frumusete este impus de locul in care traim , de cultura din care facem parte si de traditiile pe care le urmam.In concluzie, diversitatea este frumoasa , iar frumusetea este un parametru individual, subiectiv.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Fiecare om isi are propria frumusete a destinului | O poveste cu talc

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE DE LA A LA Z
Idealul feminin de frumusete in lume Idealul feminin de frumusete in lume Reviewed by Diana Popescu on iunie 20, 2011 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Standardele actuale fac sa existe foarte putine femei ideale.

    Chestia cu Mauritanie e de inteles, este legata strans de deficitul alimentar prin care trece tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este evident ca cultura fiecarui popor influenteaza modul de gandire si al fiecarei femei, aducandu-i diferite conceptii si pareri in legatura cu frumusetea si cu un ideal la care sa se raporteze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cultura influenteaza modul de gandire al oamenilor, iar pe fiecare zi ce trece din ce in ce mai putini citesc carti....

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.