Subconstientul si creierul - Secretele atitudinii pozitive si succesului

Cu ajutorul partii subconstiente a creierului poti sa iti mentii fara efort atitudinea pozitiva si sa te bucuri de succes in orice aspect al vietii tale.Intr-un fel sau altul, trebuie sa ii imprimi creierului tendinta de a actiona nestavilit , fara nici o opreliste , spre implinirea vietii tale.

Creierul uman continua sa ne surprinda zi de zi prin potentialul sau.El cuprinde circa 160.000 de kilometri de vase sanguine si aproximativ 100 de miliarde de neuroni.Acesti neuroni pot duce la capat 10 cuadralioane de operatii pe secunda.Iata numai cateva exemple ce ar trebui sa te lamureasca asupra capacitatii virtuale a creierului tau.
Ia in considerare , pentru un minut , ce se intampla in timp ce citesti acest articol.Mintea ta constienta se focalizeaza pe citirea acestui text si pe procesarea informatiei incluse in el.In acelasi timp , creierul tau subconstient este foarte ocupat cu activitatea de inlocuire a o suta de milioane de celule pe secunda.De asemeni, el iti monitorizeaza si controleaza pulsul , digestia , eliminarea substantelor chimice daunatoare din organismul tau , iti supravegheaza respiratia , furnizeaza substante nutritive si oxigen in intreg corpul tau si indeplineste alte , nenumarate functii vitale .
Creierul conduce fiecare aspect al existentei tale.Deciziile , actiunile , credintele si obiceiurile tale sunt cu toate administrate de catre creierul tau.Tocmai de aceea este foarte important sa inveti cum sa iti utilizezi puterea mintii si sa iti dezvolti o atitudine pozitiva si o orientare benefica a comportamentelor si telurilor tale.
Pentru a prelua , cu adevarat , controlul asupra creierului tau , trebuie sa intelegi felul cum lucreaza acesta.In principiu, creierul poate fi impartit in doua zone principale : creierul constient si creierul subconstient.

Creierul constient

Creierul constient este responsabil de deciziile tale , o trasatura specifica fiintelor umane.Posezi abilitatea constienta de a lua hotarari complexe , un fapt ce nu poate fi asociat in nici un caz cu felul de a fi al animalelor.Atunci cand iei decizii , esti sigur incotro vrei sa te indrepti , ce iti doresti sa realizezi si daca atitudinea ta va avea o turnura pozitiva ori negativa.
Desi capacitatea ta de a alege pe ce drum te vei indrepta este uimitoare si plina de potential , asta nu inseamna ca vei urma intru totul deciziile pe care le iei.Cati oameni isi pun in minte sa sa slabeasca , sa se lase de fumat , sa isi pastreze conditia fizica sau sa isi ralieze fiinta spre o atitudine pozitiva ? Cati dintre ei isi urmeaza , fara nici o ezitare , hotararile , si ajunga sa isi vada visul cu ochii ? Nu este deloc exclus sa fi avut si tu esecurile tale din acest punct de vedere... Chiar daca nu ai reusit sa iti materializezi obiectivele , nu trebuie sa te ingrijorezi .Nu esti singurul care a trecut prin asa ceva.Potrivit statisticilor , numai 5 % dintre oameni au puterea de a se conforma deciziilor lor si a ajunge acolo unde isi doresc.

De ce cele mai multe decizii nu se reusesc sa se implineasca ?

Raspunsul este foarte simplu.Deciziile sunt luate de catre mintea constienta , iar aceasta influenteaza rezultatul final intr-o proportie de numai 2-4 %.Explicatia ? Atunci cand alegi in mod constient sa avansezi catre un tel , incerci , de obicei , sa apelezi numai si numai la puterea vointei.In mai mult de 90 % din cazuri , obiceiurile si credintele tale inradacinate au tendinta sa iti infranga vointa in decursul unei perioade de timp foarte scurte.Vointa ta constienta nu are , pur si simplu, forta de a-ti inlatura vechile comportamente si opinii , ce sunt adanc infipte in solul solid al subconstientului tau.

Pentru a-ti materializa idealurile trebuie sa le aduci in zona subconstienta a creierului tau

Credintele , obiceiurile , perceptia si atitudinea ta fata de viata isi au salasul in creierul tau subconstient.Ele sunt in masura intotdeuna sa castige batalia cu vointa ta constienta.Daca intelegi in ce fel functioneaza creierul tau subconstient , ai putinta de a-ti da seama cum sa incepi un program de reprogramare a mintii tale subconstiente.Iti poti deslusi obiceiurile si convingerile , si le poti face sa actioneze in folosul tau si nu impotriva ta.Poti sa iti formezi o atitudine pozitiva , un comportament statornic legat de exercitiu fizic si o alimentatie sanatoasa , sau sa dai o mai mare sansa de reusita dorintei tale de a castiga mai multi bani.Odata ce ti-ai implementat in minte o atitudine de succes si ai sadit-o intr-o zona fertila a creierului tau , succesul tau este aproape garantat.

Reprogramarea mintii

Pune-ti la treaba mintea constienta pentru selectarea obiectivelor tale esentiale.Ce doresti sa obtii ? Ce fel de credinte vrei sa iti strabata fiinta ? Ce iti doresti de la o atitudine pozitiva ? Ce noi feluri de comportamente ai vrea sa ai ?

Tot ce este necesar sa faci este sa iti imprimi in mod repetat telurile in subconstient facand apel la afirmatii , meditatie , vizualizare si hipnoza.
Aceasta repetare trebuie facuta zilnic cel putin timp de 30 de zile.Cercetarile stiintifice au confirmat ca sunt necesare circa 30 de zile pentru a-ti instala in minte o noua credinta ori un nou obicei.Daca ai trecut cu vederea cel putin o zi , trebuie sa iti reincepi ciclu de 30 de zile.Perseverenta este unul dintre factorii cheie in reprogramarea cu succes a mintii subconstiente.
Inceteaza sa iti impui vointa asupra creierului tau subconstient.In loc de a face asa ceva , actioneaza direct asupra subconstientului tau.Incorporeaza noi credinte si moduri de viata , si pune-ti mereu in fata atitudinea pozitiva si succesul.Marile eforturi de astazi inseamna foarte putine eforturi in viitor.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Cum sa devii un invingator

Scrisoare de dragoste catre tine insuti

Puterea atitudinii si gandirii pozitive
Subconstientul si creierul - Secretele atitudinii pozitive si succesului Subconstientul si creierul - Secretele atitudinii pozitive si succesului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 07, 2011 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Cu siguranta ca Dumnezeu este interesat in modul cel mai sincer de succesul nostru. El detine toate secretele creierului nostru, de aceea, ceea ce pot face eu este minuscul comparativ cu ceea ce poate face El, atunci cand imi predau viata Lui.
    Pentru detalii, vezi www.Maretulhar.ro.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.