Cum se oglindeste dragostea in ochi ?

Crearea atmosferei magice , potrivite revarsarii dragostei , nu mai este de mult un secret , asa ca tot ce trebuie sa faci pentru a avea parte de asa ceva este sa gasesti un restaurant invaluit intr-o lumina discreta , indulcita de flacarile lumanarilor asezate pe mesele perfect aranjate pentru o intalnire in doi.In vreme ce o melodie romantica se aude suav, din fundal , dragostea pluteste in aer si in ochii indragostitilor.

De fapt, intre dragoste si ochi exista o conexiune mult mai profunda decat ni se pare in prima instanta.O incapere ferita de o lumina prea penetranta , permite nasterea unei senzatii de intimitate si romantism dar, de asemeni , intunericul poate provoca dilatarea pupilelor , un semn sugerand uneori excitarea , atractia si dragostea. In acest fel, contactul vizual are potentialul de a stimula nasterea iubirii intre doi oameni.Un restaurant usor intunecat, cu mesele iluminate de flacarile lumanarilor , are capacitatea de a micsora raza vizuala , astfel incat nu mai esti tentat sa te uiti departe de masa ta si ai posibilitatea de a mentine contactul vizual cu partenerul tau.

Studiile stiintifice au demonstrat , fara nici un dubiu, ca pupilele ni se dilata mai mult decat este normal atunci cand suntem excitati de un lucru sau o persoana.In mod subconstient , barbatii considera adeseori ca femeile cu pupilele mari sunt extrem de atractive.In urma cu 500 de ani , doamnele si domnisoarele din Italia foloseau o planta "magica", beladona (avand semnificatia de "doamna frumoasa" ) , pentru a-si largi pupilele si a atrage, astfel , mai usor barbatii , provocandu-i sa pice in mrejele dragostei.Aceasta straveche superstitie s-a dovedit a fi , in cel din urma , un fapt stiintific confirmat.

O prima cercetare a efectului marimii pupilelor asupra senzatiei de atractie a fost initiata in anii 1960 - 1970. Intr-unul din experimente, oamenii de stiinta au prezentat subiectilor barbati doua poze ale aceleiasi femei, in una din ele pupilele fiind micsorate, iar in cealalta largite.Nici unul dintre barbati nu a observat (constient) diferenta dintre cele doua fotografii, insa , in timp ce femeia cu pupilele mari a fost considerata drept "delicata" , "mai feminina ", si "draguta" , aceeasi femeie cu pupilele mici a fost descrisa ca "rece" , "dura" si "egoista".Acest experiment a fost reluat sub diverse forme si, de fiecare data , concluzia a fost ca barbatii vad femeile cu pupile mai mari drept mult mai atractive din punct de vedere romantic.

In spatele acestui fenomen se poate ascunde o strategie de reproducere inoculata de mama natura in subconstientul barbatilor , ca mijloc de a se asigura ca genele lor sunt transmise unei noi generatii.Intr-un studiu recent , s-a scos la iveala ca pupilele femeilor se dilata in cea mai mare masura atunci cand privesc la un potential sau iubit partener in timp ce sunt in faza de ovulatie.Asadar, barbatii sunt inclinati sa vada ca foarte atractive femeile aflate in perioada cea mai fertila dintr-o anumita luna , dandu-se astfel ghes perpetuarii speciei umane.

O alta legatura intre pupilelor ochilor si dragoste a fost relevata de o cercetare in care s-a constatat ca oamenii indragostiti trec printr-o intensa activare a zonelor din creier bogate in receptori ai dopaminei atunci cand privesc fotografia persoanei iubite. Stii ce alt efect are dopamina ? Ei bine, aceasta substanta provoaca dilatarea pupilelor !

Dupa atata stiinta , am sa inchei cu un fragment din povestea de dragoste din Grecia antica dintre Clitophon si Leuccipe , descrisa astfel de Achilles Tatius :
" De indata ce am vazut-o , am fost pierdut. Pentru ca frumusetea este mai ascutita decat orice alt fel de arma , croindu-si drum de la ochi catre suflet.Rana dragostei incepe in ochi si in acest fel am devenit prada unui vartej de emotii."



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Dragostea la prima vedere in citate, aforisme, maxime

Dragoste oarba | O poveste cu talc

Culoarea ochilor iti dezvaluie personalitatea?
Cum se oglindeste dragostea in ochi ? Cum se oglindeste dragostea in ochi ? Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 01, 2011 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Dragostea este un lucru minunat care te face sa te simti ca in al noualea cer.

    RăspundețiȘtergere
  2. hihihihi
    a te oglindi
    a se oglindi

    a oglindi ???
    inima ,
    suflet,
    ochi,
    trup..

    suflet ...si multe bla/bla/uri...
    Moromete Sef zicea candva ca daca dragoste nu e,nimicusu e....aliceelangaminesicitestecuzeceochiiiiiii!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu, e misto faza cu ochii, daca esti naiv sau putin tembel...Oricum naiv sadea...
    sau indragostit natarau...!!!Tanase..

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place subiectu articolului.Chiar ee frumoasa dragostea!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.