Superstitii despre cadourile de Craciun

Unul din cele mai semnificative si mai frumoase gesturi prilejuite de Craciun, obiceiul daruirii cadourilor nu avea cum sa nu fie invaluit de o aura de credinte , superstitii si semne de bun sau de rau augur.Iata cateva astfel de superstitii, culese de-a lungul si de-a latul Europei :

- Nu darui niciodata pantofi , ghete sau altfel de incaltaminte cu ocazia Craciunului intrucat cel / cea care primeste acest cadou va pleca sau se va indeparta de tine.

- Pentru a alunga ghinionul , ori de cate ori oferi drept cadou un portofel, trebuie sa pui in el niste bani, cel putin o moneda.

- Evita sa daruiesti orice fel de ceas, indiferent daca este unul de mana, un orologiu sau un ceas desteptator , pentru ca , in acest fel , poti sugera ca cel caruia ii este destinat are “clipele numarate”.

- Daca iti doresti ca belsugul sa fie aproape de tine in noul an, asigura-te ca oferi cel putin un cadou cu prilejul Craciunului.

- Nu curata sau nu spala nici un cadou de Craciun inainte de a-l oferi , intrucat , in acest fel , poti indeparta norocul .

- Daca persoana iubita iti da in dar, de Craciun , un cutit , inseamna ca dragostea dintre voi se va destrama in curand.

- Daca daruiesti cuiva bani de Craciun, ai grija ca ei sa fie intr-un numar impar , astfel incat sa nu fie cu ghinion.

- Lucrurile dulci sau pline de arome , precum ciocolata , fructele sau vinurile, sunt de bun augur.Ele semnifica faptul ca vrei ca cel care le primeste sa se bucure de o viata dulce , astfel de cadouri simbolizand astfel norocul.

- Nu darui din nou un cadou primit de tine, decat daca vrei , in acest fel, sa inlaturi ghinionul ce a insotit respectivul dar.In caz contrar , se sugereaza ca vrei sa renunti la relatia pe care o ai cu persoana ce ti-a dat respectivul cadou.

Daca stii alte superstitii legate de cadorile de Craciun , asteptam cu nerabdare sa ni le impartasesti …



Copyright © diane.ro. 2011

Articole din acelasi domeniu:

Fata zapezii | O legenda de Craciun din Rusia

Mesaje de Craciun

Simbolurile si semnificatiile Craciunului
Superstitii despre cadourile de Craciun Superstitii despre cadourile de Craciun Reviewed by Diana Popescu on decembrie 08, 2011 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Multe feluri de superstiti dar pana la urma urmei oferi cadou ce vrei tu sau ce ii lipseste personei iubite.

    RăspundețiȘtergere
  2. La 55 de ani abia dacă se mai poate misca/ Citeste povestea cutremuratoare a unui roman care se zbate intre viata si moarte!

    La numai 55 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 55 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit in 1994 eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina de patru ori pe zi, acuma de 2 ani am fost descoperit cu POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare si medicamente, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .si-n euro nr RO72rzbr0000060004438690.pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui, casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania, tel 0040761887298. Doamne ajuta,,, A-R
    Tags:

    accident vascular
    apel umanitar
    bolnav
    capaciatte de munca
    diabet
    sanatate

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.