29 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Ziua de 29 februarie este dedicata Cuviosilor Ioan Casian Romanul si Gherman din Dobrogea (in anii bisecti), Sfantului Augustin Chapdelaine, preot mucenic, si Sfantului Aubin.


Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 29 februarie


Cuviosii Ioan Casian Romanul si Gherman din Dobrogea

Cuviosii Ioan Casian Romanul si Gherman din Dobrogea sunt celebrati de biserica crestin-ortodoxa pe 28 februarie in anii nebisecti, respectiv pe 29 februarie in anii bisecti.



Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe  29 februarie

Sfinţii mucenici: Pamfil, Valent, Pavel, Seleuc, Porfiriu, Iulian, Teodul, Ilie, Ieremia, Isaia, Samuil şi Daniil; Sfântul Ierararh Macarie


Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 29 februarie

Sfantul Ioan Cassian, preot


Sfantul Augustin Chapdelaine, preot mucenic

Sfantul Augustin Chapdelaine (1814 – 1856) s-a nascut in Franta si a fost hirotonisit ca preot in cadrul Societatii misionarilor straini de la Paris. Trimis in China, in parohia din regiunea Kwang-si, a fost luat prizonier si supus unor crunte torturi ce au sfarsit cu moartea sa. A fost beatificat in anul 1900, si canonizat de catre papa Ioan Paul al II-lea.

Sfantul Aubin

Albinus, cunoscut si sub numele de Sfantul Aubin, a intrat in manastirea de la Tincillac inca din tinerete si a fost numit episcop de Angers in anul 529. Renumit pentru generozitatea lui fata de cei bolnavi si saraci, fata de vaduve si orfani, si a miracolelor intamplate gratie lui atat in viata cat si dupa moarte, este sarbatorit fie in ziua de 29 februarie , fie in cea de 1 martie.


Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 29 februarie

Cuv. Ioan Casian Romanul

Copyright © diane.ro.2012


27 februarie -Sarbatori,traditii si obiceiuri religioase

28 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
29 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 29 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on februarie 28, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.