26 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 26 martie are loc  Soborul Arhanghelului Gavriil si sunt comemorati Sfintii Mucenici Montanus, preot,  si sotia sa, Maxima, Sfantul  Emanuel, si Sfanta Larisa.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 26 martie


Soborul Arhanghelului Gavriil

Soborul Arhanghelului Gavriil
Sarbatoare dedicata arhanghelului Gavriil / Gabriel, cel care a adus Sfintei Fecioare Maria vestea nasterii lui Iisus, asa cum este scris in Luca 1:19 : “Drept raspuns, ingerul i-a zis: "Eu sunt Gabriel care stau inaintea lui Dumnezeu; am fost trimis sa-ti vorbesc si sa-ti aduc aceasta veste buna.” Numele de Gabriel inseamna “omul lui Dumnezeu”.
Invatatii crestini sunt de parere ca trimiterea unui inger purtand acest nume la Fecioara Maria avea semnificatia de a marturisi natura lui Dumnezeu nascut ca fiinta umana, adica aceea de Om al Domnului ori Omul-Dumnezeu, atotputernicul Dumnezeu. Unii cred ca arhanghelul Gavriil a fost acela care a dat de veste despre nasterea Fecioarei Maria lui Ioachim si Ana, si tot el l-ar fi invatat , in salbaticie, pe Moise cum sa scrie cartea Genezei. De asemeni, sfintii parinti considera ca arhanghelul Gavriil apartine serafimilor, cel mai inalt ordin al puterilor ceresti. Totodata, Gabriel este unul din cei sapte ingeri ce stau in imediata apropiere a lui Dumnezeu,  ceilalti sase fiind Mihail, Rafael, Uriel, Selatiel, Jegudiel, si Barachiel.

Sfintii Mucenici Montanus, preot,  si sotia sa, Maxima

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 26 martie


Aducerea moastelor Sfantului Ierarh Nichifor, patriarhul Constantinopolului; Sfantul Mucenic Alexandru; Sfanta Mucenita Hristina
Vezi Traditii si sarbatori din 13 martie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 26 martie


Buna Vestire

Vezi Buna Vestire - Traditii, obiceiuri si superstitii

Sfantul  Emanuel, mucenic

Sfantul Emanuel a fost arestat si executat impreuna cu alti 42 de mucenici, inclusiv Codratus si Theodocius, in anul 304, in vremea persecutarii crestinilor de catre imparatul Diocletian.

Sfanta Larisa, mucenita

Sfanta Larisa a fost o mucenica ucisa din pricina credintei sale in timpul prigoanei gotilor impotriva crestinilor.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 26 martie


Serbarea Sf. Arhanghel Gavril


Copyright © diane.ro. 2012

Nascut pe 26 martie – Horoscop general Profil astrologic

24 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

25 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
26 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 26 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on martie 25, 2012 Rating: 5

4 comentarii:

  1. A fost o zi mai mult decat placuta cea de ieri. Interesant articolul.

    RăspundețiȘtergere
  2. ... nu este nebun cel care spune ca vorbeste cu dumnezeu, ci cel care spune ca dumnezeu ii vorbeste ... adica ceva de genul "aud voci" ... asa ca nu stiu ce este de crezut despre unul care spune ca dumnezeu i-a vorbit ... primul caz din istorie este Moise ... un dezaxat care a vazut o tufa in flacari in desert si apoi a auzit glasul lui dumnezeu, iar la catva timp dupa a dorit sa-si omoare fiul in semn de jertfa pentru dumnezeu ... cam in asa ceva credeti voi crestinilor ... in nebuni si dezaxati ... v-ati intrebat vreodata cine a scris biblia ... cine a putut sti cum arata lumea inainte de geneza si dupa ... pe vremea cand omul nu exista ... cica unii care aveau viziuni sau carora le dicta o voce interioara ori exterioara, a unei entitati nevazute ... pai si coca si marihuana fac la fel cu orice consumator ... nu mai zic de bautura ... hai sa fim seriosi ... macar o data in aceasta viata ... apropos pe langa biblie, exista o serie intreaga de povestiri nemuritoare ... incercati-le si pe acelea ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca esti un ATEU care asupreste
      verbal pe crestini un fel de Nero. Crestinii sunt NEBUNI PENTRU HRISTOS un har care "intelepti"nu il inteleg.

      Ștergere
  3. Patru prieteni se întâlnesc seara la bar. După mai multe pahare de votcă, aceștia discută:
    -Azi-noapte în vis am avut o revelație, și am realizat că pe mine m-a trimis Dumnezeu pe pământ să aduc pace în lumea întreagă.
    Al doilea îi răspunde:
    -Pe mine m-a trimis Dumnezeu pe pământ ca să gonesc toate bolile din lume.
    Al treilea:
    -Pe mine m-a trimis Dumnezeu pe pământ ca să veghez asupra tuturor și să am grijă să nu se mai întămple accidente.
    -Auzind toate acestea, al patrulea le răspunde ironic:
    -Liniște bă! Ce tot vorbiți voi acolo că eu nu am trimis pe nimeni!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.