12 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 12 aprilie sunt comemorati Sfantul Mucenic Sava (Gotul) de la Buzau, Sfantul Vasile Marturisitorul, episcopul Pariei, Sfanta Antuza, si Sfantul Iuliu I, Papa.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 12 aprilie

Sfantul Mucenic Sava de la Buzau



Vezi :  Viata Sfantului Mucenic Sava (Sfantul Sava Gotul) de la Buzau 

Sfantul Vasile Marturisitorul, episcopul Pariei (cca. 660)

In intunecatele vremuri ale iconoclasmului, Sfantul Vasile Marturisitorul a refuzat sa semneze un ordin imperial ce condamna venerarea icoanelor, fiind, drept urmare, supus unor crude persecutii de-a lungul intregii lui vieti. Cu toate acestea, el a ramas mereu ferm, cu o “tarie asemeni celei a diamantului”,  pe pozitia lui cu adevarat ortodoxa.

Sfanta Antuza

Nascuta in Seleucia, din Siria, intr-o avuta familie pagana, la jumatatea celui de-al treilea secol,Sfanta Antuza a intrevazut adevarul credintei in Iisus, si, dornica de a renaste intru botezul crestinesc, a plecat de acasa, sub pretextul ca isi viziteaza o ruda, indreptandu-se, de fapt, spre pustiul unde traia episcopul Atanasie. Sfantul parinte a crestinat-o, in vremea acestui ceremonial ivindu-se, printr-o minune, apa dintr-o piatra seaca. Daruindu-se vietii monahale, Sfanta Antuza si-a trait restul vietii in pustie, multumindu-l pe Dumnezeu prin posturi si rugaciune.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 12 aprilie

Pomenirea preacuviosului parintelui nostru Ioan, cel ce a scris Scara; Pomenirea Sfantului prooroc Ioad; Pomenirea Sfantului Ierarh Sofronie;   Pomenirea cuviosului Zosima, episcopul Siracuzei.
Vezi Traditii si sarbatori din 30 martie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 12 aprilie

Sf. Sava Gotul, mucenic 

Sfantul Iuliu I, Papa

Sfantul Iuliu I a fost fiul unui roman pe nume Rusticus. Ales in scaunul papal, drept succesor al Sfantul Papa Marcu, pe 6 februarie 337, a fost implicat in controversele ariene, atunci cand Eusebie din Nicomedia s-a opus revenirii lui Atanasie in Alexandria in anul 338. Eusebie si sustinatorii sai l-au ales pe Gheorghe, in vreme ce arienii l-au desemnat pe Pistus. In acest context, Sfantul Iuliu a convocat un sinod la Roma, la care nici unul din cele doua grupuri adverse nu s-a prezentat. Dupa aceea, intr-o epistola adresata episcopilor lui Eusebiu, Sfantul Iuliu l-a declarat pe Atanasie drept adevaratul episcop al Alexandriei. Aceasta chestiune s-a lamurit definitiv la Conciliul de la Sardica (Sofia), initiata de imparatii Constans si Constantius, in anul 342 sau 343, in cadrul caruia s-a confirmat corectitudinea hotararilor lui Iulius. Sfantul Iulius I a cladit mai multe biserici si bazilici la Roma, si a murit in ziua de 12 aprilie.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 12 aprilie

Sf. episcop Vasile de Parion si Sf. Sava de la Buzau


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Nascut pe 12 aprilie – Horoscop general Profil astrologic

10 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

11 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
12 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 12 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on aprilie 11, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.