20 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 20 iulie sunt celebrati Sfantul mare Prooroc Ilie Tesviteanul, Sfantul Apolinar din Ravenna, Episcop Mucenic, Sfantul Aurel, Episcop, si are loc sarbatoarea japoneza Osorezan Taisai.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 20 iulie

Sfantul mare Prooroc Ilie Tesviteanul

La nasterea Sfantului Ilie, tatal sau a vazut cum ingerii Domnului il inconjoara pe viitorul prooroc, imbracandu-l in straie de foc si hranindu-l cu flacari. La sfarsitul vietii sale pe pamant, Sfantul Ilie Tesviteanul a fost dus la ceruri pe un car de foc. Impreuna cu Enoh, el este unul din singurii doi pamanteni ajunsi trupeste in ceruri.

Vezi articolele:

Sfantul Ilie in superstitii, traditii si obiceiuri

Viata Sfantului Ilie

Mesaje de Sfantul Ilie | Felicitari ,urari si SMS-uri de Sf.Ilie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 20 iulie

Pomenirea Sfintei Mucenite Chiriachi; Pomenirea cuviosului Toma; Pomenirea Preacuviosului Acachie Sanaitul; Sfintii Mucenici Epictet preotul sii Astion Monahul; Pomenirea Cuvioasei Evdochia; Icoana Maicii Domnului din Vlaherna
Vezi Traditii si sarbatori din 7 iulie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 20  iulie

Sfantul Ilie, Prooroc

Sfantul Apolinar din Ravenna, Episcop Mucenic

Nascut in Antiohia, Sfantul Apolinar, educat probabil de Sfantul Petru, al carui ucenic se spune ca a fost,  a devenit episcop al orasului Ravenna. S-a dedicat cu trup si suflet evanghelizarii regiunii italiene Emilia-Romagna, si a murit primind cununa de mucenic. In onoarea lui s-au inaltat Bazilica Sfantului Apolinar din Class si Noua Bazilica a Sfantului Apolinar. Cultul sau s-a raspandit cu repeziciune in afara orasului Ravenna. Pontifii Simmaco (498-514) si Honorius I (625-638) i-au promovat imaginea la Roma, iar fostul rege Clovis i-a inchinat o biserica la Dijon. In Germania, cultul sau a fost probabil propagat de manastirile benedectine si Camaldolese Avellana. Sfantul Apolinar este considerat patron al orasului Ravenna si al zonei Emilia-Romagna.

Sfantul Aurel, Episcop

Tovaras al Sfantului Augustin de Hippo, Sfantul Aurel a fost diacon la Cartagina si a ajuns episcop al acestui oras in anul 392. S-a remarcat prin lupta viguroasa impotriva ereziilor din timpul sau. Plangerea sa referitoare la loialitatea clericilor locali l-a indemnat pe Sfantul Augustin sa scrie opera “Despre lucrarea calugarilor”.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 20 iulie

Sfantul  Preafericit Ilie Tesviteanul

Alte traditii si sarbatori din 20 iulie

Osorezan Taisai

Muntele Osore, aflata in peninsula Shimokita din nordul regiunii Honshu, reprezinta un important centru spiritual pentru multi japonezi. In timpul sarbatorii Osorezan Taisai ori Marele Festival Osorezanrei, numerosi credinciosi urca muntele, aflat langa orasul Mutsu, din prefectura Aomori. Aici, oameni cu calitati de medium cheama spiritele celor morti recurgand la consacrate incantatii.


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

Nascut pe 20 iulie – Horoscop general Profil astrologic

18 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

19 iulie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
20 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 20 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on iulie 19, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.