26 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 26 iulie sunt comemorati Sfantul Sfintit Mucenic Ermolae (Ermolau) , si cei impreuna cu dansul, Ermip si Ermocrat, Sfanta Mucenita Parascheva din Roma, Sfintii Ioachim si Ana, parintii Sfintei Fecioare Maria.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 26 iulie

Sfantul Sfintit Mucenic Ermolae, si cei impreuna cu dansul, Ermip si Ermocra

In aceasta zi sunt pomeniti preotii din Nicomedia, primul din ei fiind Sfantul Ermolae, cel care l-a convertit la Domnul pe Sfantul Pantelimon. Sfantul Ermolae a fost intemnitat, impreuna cu Sfantul Ermip si Ermocrat, atunci cand au spus cu hotarare ca Hristos este adevaratul Dumnezeu. Cu totii au primit cununa de mucenic taindu-li-se capetele.

Sfanta Mucenita Parascheva din Roma

Nascuta la Roma, dintr-o familie de piosi parinti, aceasta sfanta numita Parascheva (in limba greceasca veche, "vineri" sau ziua pregatirii dinainte de Sabat), Sfanta Parascheva a studiat din frageda copilarie Sfintele Scripturi, consacrandu-se vietii monastice si atragand spre adevarata credinta multi oameni cu har. In timpul imparatiei lui Antoninus, a fost arestata pentru vina de a fi crestina. Atunci cand i s-a poruncit sa se inchine idolilor, a raspuns :"Sa-i lasam pe zeii, care nu vin nici din ceruri si nici de pe pamant, sa piara pe acest pamant". Dupa ce a fost groaznic schingiuita, a fost decapitata in anul 140.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 26iulie

Soborul Arhanghelului Gavriil; Sfanta Mucenita Golinduh; Cuviosul Stefan; Sfantul Mucenic Serapion; Sfantul Ierarh Iulian.
Vezi Traditii si sarbatori din 13 iulie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice din  26 iulie

Sfintii Ioachim si Ana, parintii Sfintei Fecioare Maria

Conform traditiei crestine, Ioachium si Ana reprezinta numele parintilor Mariei, Maica Domnului. Cea mai veche povestire despre ei, din Evanghelia lui Iacob, spune ca in anii cand muritorii de rand nu mai aveau cum face copii, un inger al Domnului a aparut in fata lor, anuntantu-le ca vor avea degraba un rod al dragostei lor. Ana a fagaduit ca acel prunc va fi inchinat Domnului. In acest fel, parintii Mariei au avut o fiica, pe care au ridicat-o fara prihana spre maturitate, invatand-o sa se bucure de adevaratele valori ale credintei crestine.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice 26 iulie

Sfintii Mucenici Ermolau, Ermip si Ermocrat; Sfanta Mucenita Paraschiva


Copyright ©diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

Nascut pe 26 iulie – Horoscop general Profil astrologic

24 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

25 iulie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
26 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 26 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on iulie 25, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.