31 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Ziua de 31 iulie este marcata de Inainte-praznuirea scoaterii Sfintei Cruci, comemorarea Sfantului si Dreptului Evdochim, Sfantului Iosif din Arimateea si Sfantul Ignatiu de Loyola. In traditia populara romaneasca, aceasta zi era respectata pentru a nu fi atacate vitele de ursi si lupi.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 31 iulie

Inainte-praznuirea scoaterii Sfintei Cruci

Sfantul si Dreptul Evdochim

Nascut in Capadochia, intr-o familie pioasa de ilustri patricieni, Sfantul Evdochim a fost vestit prin castitatea si actele sale caritabile. Se spune ca la fel cum evita intotdeuna sa isi incruciseze privirea cu cea a unei femei, in aceeasi masura nu ii pierdea din ochi si ii ocrotea pe cei sarmani.
Atunci cand a ajuns comandant al trupelor romane din Capadochia, si-a continuat traiul fara pata, dand dovada de daruire si dreptate in tot ceea ce facea. Dupa o viata consacrata credintei in Hristos, Sfantul Evdochim a plecat la Domnul in jurul anului 840, in vremea imparatului Teofil Iconoclastul. La putin timp dupa moarte, mormantul sau a devenit fantana unor nenumarate minuni.

Sfantul Iosif din Arimateea

Nobilul Iosif a fost un adept tainic al lui Hristos si un instarit membru al sanhedrinului evreiesc. El a fost cel care a daruit mormantul unde a fost dus Iisus dupa rastignire. Atunci cand credinta sa crestina a iesit la iveala, a fost alungat din sanhedrin, din sinagogi si din Sfanta Tara, calatorind pe multe meleaguri pentru a propavadui Sfintele Scripturi. Potrivit unor surse, si-a dat sufletul in mainile Domnului in Anglia.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 31 iulie

Sfintii Parinti de la sase Sinoade Ecumenice; Sfantul Mucenic Emilian; Sfantul Mucenic Iachint; Sfintii Mucenici Pavel, Teis si Valentina.
Vezi Traditii si sarbatori din 18 iulie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano – catolice pe 31iulie

Sfantul Ignatiu de Loyola

Sfantul Ignatius, botezat Inigo, s-a nascut la Guipúzcoa, Spania, fiind cel mai mic dintre cei 13 frati ai sai. In tinerete a devenit paj, si apoi ostas in armata Spaniei in timpul razboiului cu Franta. Ranit in lupte, dupa ce si-a recapatat sanatatea, a inceput sa citeasca vietile sfintilor si s-a hotarat sa devina un soldat al bisericii catolice. Putin timp dupa aceea, a fost daruit cu cateva divine viziuni, dar, dupa un an, a trecut printr-o perioada de groaznice temeri si framantari, ajungand in pragul disperarii. In urma acestei experiente, a scris cartea “Exercitii spirituale”. Dupa ce a calatorit prin lume si a studiat in diverse locuri, a ajuns la Paris, unde, impreuna cu cativa prieteni, a facut un juramant de saracie, castitate si umilinta. Multi oameni au fost ispititi sa il urasca pe Sfantul Ignatiu de Loyola din cauza vietii sale austere. In ciuda acestui fapt, a reusit sa atraga de partea sa multi discipoli din universitate, intre care Sfantul Francisc Xavier, infiintand impreuna cu ei Societatea lui Iisus sau Ordinul Iezuitilor. Sfantul Ignatiu de Loyola a murit la varsta de 65 de ani.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 31iulie

Sfantul Evdochim; Sfantul Ignatiu de Loyola


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

Nascut pe 31 iulie – Horoscop general Profil astrologic

29 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

30 iulie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
31 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 31 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on iulie 30, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.