Zilele Cainelui, cea mai fierbinte perioada a verii

Zilele Cainelui, cunoscute drept cele mai calduroase din perioada de vara in emisfera nordica, apar, de obicei, in luna iulie si inceputul lui august.

In Roma antica, in aceasta perioada, multi oameni cadeau prada bolilor, ei punand starea lor proasta de sanatate pe seama stelei Sirius, numita si “Steaua Cainelui”, ce se credea a rasari in iulie si august aproape in acelasi timp cu soarele, intensificand caldura astrului sistemului nostru planetar. Pentru a alina mania lui Sirius, se obisnuia sa i se sacrifice un caine de culoare cafenie.

Desi exista diverse metode de a calcula in ce interval de timp isi fac aparitia, in fiecare an, zilele Cainelui, nu s-a gasit inca o formula exacta. In prezent, se presupune ca aceasta perioada torida se iveste intre 3 iulie si 11 august, ceva mai tarziu decat in antichitate.

Din cauza asocierii cu steaua Cainelui, s-au nascut de-a lungul istoriei diferite superstii despre comportamentul cainilor in aceasta vreme a verii. In secolul al XVI-lea, se credea ca in iulie si primele zile ale lui august cainii innebunesc sau devin turbati. Un lucru mai putin cunoscut, cuvantul “canicula” deriva din “canis”, denumirea latina a cainelui.


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

Solstitiul de vara in traditii, superstitii si vraji

Ce sa fac in vacanta de vara ?

Vara in citate , aforisme , maxime
Zilele Cainelui, cea mai fierbinte perioada a verii Zilele Cainelui, cea mai fierbinte perioada a verii Reviewed by Diana Popescu on iulie 02, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.