20 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 20 septembrie sunt comemorati Sfintii Mari Mucenici Eustatie si sotia sa Teopista cu cei 2 fii, Agapie si Teopist, si Sfintii Andrei Kim Tae-gõn, Paul Chõng Ha-sang si tovarasii lor, Mucenici.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 20 septembrie

Sfintii Mari Mucenici Eustatie si sotia sa Teopista cu cei 2 fii: Agapie si Teopist

Inainte de a fi botezat, un renumit comandant militar din armata imparatului Traian a mers intr-o zi in codru, pentru a vana. La un moment dat, a intalnit un cerb purtand pe frunte, intre coarne, o cruce stralucitoare. Prin mijlocirea acestui cerb, Dumnezeu i-a vorbit lui Placidas (numele sau pagan), zicandu-i sa caute un preot si sa se boteze intru Hristos. La intoarcerea acasa, a descoperit ca sotia lui, Tatiana, avusese si ea o viziune prin care i se spusese sa devina crestina. Cei doi s-au botezat, Placidus primind numele de Eustatie, iar Tatiana pe cel de Teopista.
Cei doi fii ai lor au fost si ei botezati, cu numele de Agapie si Teopist. Imediat dupa aceea, Sfantul Eustatie si familia sa au trecut prin numeroase si dureroase judecati ale paganilor, in cursul carora au fost separati unii de altii. Dupa ani de suferinte, ei au ajuns din nou impreuna, si s-au intors la Roma cu onoruri, imparatui cerandu-i Sfantului Eustatie sa  ii comande inca o data ostirea. Atunci insa cand imparatul Adrian (ce ii urmase lui Traian) le-a poruncit sa se inchine la idoli, au refuzat cu totii, plini de curaj, cu totii. Drept pedeapsa, au fost pusi inlauntrul unui mare bivol din bronz, ce a fost incalzit in foc pana cand s-a inrosit. Trupurile lor fara suflet au fost apoi scoase afara intregi, nevatamate de vapai.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe  20 septembrie

Inaintepraznuirea Nasterii Maicii Domnului; Sfantul Mucenic Sozont; Sfintii Apostoli Evod si Onisifor; Cuviosul Macarie de la Optina; Sfantul Evpsihie; Pomenirea Preacuviosului Luca.
Vezi Traditii si sarbatori din 7 septembrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 20 septembrie

Sfintii Andrei Kim Tae-gõn, Paul Chõng Ha-sang si tovarasii lor, Mucenici

Evanghelizarea Coreei a inceput in secolul al XVII-lea, prin intermediul unor persoane laice. O puternica comunitate de crestini a inflorit astfel acolo pana la sosirea clericilor din Societatea Misionarilor pentru Strainatate din Paris.
In vremea cruntelor persecutii ce au avut loc in secolul al XIX-lea, 103 crestini si-au dat viata primind cununa de mucenici. Printre acestia, se remarcau primul preot si pastor coreean, Andrei Kim Tae-gõn si apostolul laic Paul Chõng Ha-sang. Intre ceilalti credinciosi ce s-au sacrificat pentru Hristos, se numarau cativa episcopi si preoti, dar, mai ales, laici, barbati si femei, casatoriti si necasatoriti, copii, tineri si batrani. Cu totii au avut mult de suferit  pentru credinta, consacrand in acest fel fertilele inceputuri ale bisericii din Coreea prin sangele lor de mucenici.
In timpul calatoriei sale in Coreea, Papa Ioan Paul al II-lea i-a canonizat pe acesti martiri, ei fiind apoi inserati in calendarul bisericii catolice.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 20 septembrie

Sfintii Mucenici Eustatiu si Teopista cu fiii lor Agapiu si Teopist


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

18 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

19 septembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 20 septembrie – Horoscop general Profil astrologic
20 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 20 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on septembrie 19, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.