23 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 23 septembrie are loc sarbatoarea Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si se pomenesc Cuvioasele Xantipa si Polixenia, si Sfantul Pius din Pietrelcina (Padre Pio).

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 23 septembrie

Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul

In aceasta zi, biserica crestin-ortodoxa sarbatoreste mantuirea Domnului, si intelepciunea Sa, indreptate catre piosii si dreptii parinti ai Sfantului Ioan Botezatorul, varstanicii Zaharia si Elisabeta, care tot timpul vietii lor au cerut un copil Dumnezeului. Minunea zamislirii Sfantului Ioan Botezatorul in pantecul batranei Elisabeta ne aduce aminte de faptul ca ivirea pe lume a oricarui copil este un miracol, de care nu trebuie sa ne indepartam nicicum. Povestea zamislirii Sfantului Ioan Botezatorul este asternuta in Noul Testament al Bibliei, in primul capitol al Evangheliei dupa Luca.

Cuvioasele Xantipa si Polixenia

Ucenite apostolesti din Spania, Cuvioasele Sfinte Xantipa si Polixenia s-au dovedit a fi luminate de Domnul, aducand pe calea dreptei credinti pre multi, dandu-si apoi duhul in pace Domnului.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 23 septembrie

Sfintele Mucenite Fecioare Minodora, Mitrodora si Nimfodora; Sfanta Pulheria imparateasa; Sfintii Apostoli Apelie, Luca si Climent; Sfantul Mucenic Varipsava; Sfantul Petru Marturisitorul.
Vezi Traditii si sarbatori din 10 septembrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 23 septembrie

Sfantul Pius din Pietrelcina (Padre Pio)

Francesco, numit astfel in cinstea Sfantului Francisc de Assisi, a fost fiul lui Giuseppa si Grazio Forgione, tarani piosi din satucul italian Pietrelcina, s-a nascut pe data de 25 mai 1887. Inca din copilarie, s-a vadit a fi destinat Domnului, tanjind a se dedica preotiei. A devenit novice capucin la 16 ani, si a primit consacrarea in acest ordin in anul 1902. A fost hirotonisit in anul 1910, dupa sapte ani de studiu, fiind cunoscut sub numele de Padre Pio.
Pe 20 septembrie 1918, in timp ce era ingenuncheat in fata crucii Mantuitorului, a primit darul de a fi insemnat cu urmele crucificarii lui Hristos, devenind astfel cel dintai preot stigmatizat din istoria bisericii. Doctorii care l-au examinat nu au reusit sa gaseasca vreo cauza naturala a ranilor sale. Dupa moartea sa, in 1978, ranile sale nu au mai fost vizibile, pielea lui reimprospatandu-se precum cea a unui copil. Se spune ca stigmatele lui aveau un parfum asemeni  florilor, acestui sfant atribuindu-se si puterea de a fi prezent in mai multe locuri deodata. Padre Pio avea capacitatea de a citi ce se ascunde in mintea si sufletele oamenilor, ale caror pasuri le asculta vreme de 24 de ore pe zi. Sfantul Pius / Padre Pio a murit pe 23 septembrie 1968, la varsta de 81 de ani, la funeraliile sale participand circa 100.000 de credinciosi.
Pe 16 iunie 2002, mai mult de 500.000 de crestini s-au adunat pentru a asista la ceremonia de sfintire a Sfantului Pius din Pietrelcina, proclamata de papa Ioan Paul al II-lea.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 23 septembrie

Conceperea Sfantului Ioan Botezatorul; Sfantul Padre Pio


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

21 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

22 septembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 23 septembrie – Horoscop general Profil astrologic
23 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 23 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on septembrie 22, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.