13 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 13 octombrie se praznuieste  Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi, si sunt sarbatoriti Sfintii Mucenici Carp, Papil, Agatodor si Agatonica, precum si Sfantul Eduard, regele Angliei.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 13 octombrie

Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi

Sfintii Mucenici Carp, Papil, Agatodor si Agatonica

Sfantul Carp a fost episcop de Tiatira, iar Sfantul Papil a fost diaconul sau. In vremea imparatului Decius, au fost amandoi arestati pentru vina de a fi crestini, fiind supusi unor groaznice schingiuiri. Sfantul Agatador, servitorul lor, si Sfanta Agatonica, sora Sfantului Papil, li s-au alaturat celor doi, marturisindu-si de buna voie iubirea intru Hristos. Dupa multe chinuri, toti patru au primit cununa de mucenici taindu-li-se capetele.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 13 octombrie

Sfintele Mucenite Ripsimia, Gaiani si alte treizeci si doua cuvioase mucenite femei si fecioare; Sfantul Mucenic Grigorie, Iluminatorul Armeniei; Sfantul Ierarh Mihail; Sfantul Mucenic Procopie; Sfintii Mucenici Petru, Veaceslav, Vasile, Serafim, Alexandra, Alexie, Matei, Apolinaria; Sfantul Mucenic Leonid; Sfantul Mucenic Stratonic; Sfantului Mucenic Mardonie.
Vezi Traditii si sarbatori din 30 septembrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 13 octombrie

Sfantul Eduard, regele Angliei

Sfantul Eduard a fost fiul regelui Ethelred al III-lea si al sotiei sale normande, Emma, fiica ducelui Richard I al Normandiei. S-a nascut la Islip, Anglia, si a fost trimis, impreuna cu mama sa, in Normandia, in anul 1013, atunci cand danezii au invadat Anglia. Canute a ramas in Anglia, si dupa moartea lui Ethelred, in 1016, s-a casatorit cu Emma, devenind astfel rege al Angliei. Dupa moartea fratelui sau vitreg, Hardicanute, fiul lui Canute si al Emmei, cu sprijinul lui Earl Godwin, Sfantul Eduard a fost numit rege al Angliei. In aul 1044, s-a insurat cu Edith, fiica lui Godwin. Domnia sa a fost una dreapta, in de cursul careia s-au inlaturat unele taxe abuzive, dar au avut loc si lupte interne, din cauza inclinatiei sale de a favoriza normanzii. Regele Eduard a cladit manastirea Sfantul Petru din Westminster. Pietatea sa i-a atras supranumele de “Confesorul”. A murit pe 5 ianuarie, la Londra, si a fost canonizat in anul 1161, de catre Papa Alexandru I.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 13 octombrie

Sfintii Mucenici Carp, Papil si Agatonica


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

11 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

12 octombrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 13 octombrie – Horoscop general Profil astrologic

13 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 13 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on octombrie 14, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.