31 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Pe 31 octombrie sunt praznuiti Sfintii Apostoli Stahie, Amplie, Urban, Aristobul, Narcis si Apelie, Sfantul Urban, Mucenic, si Sfantul Mucenic Epimah.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 31 octombrie

Sfintii Apostoli Stahie, Amplie, Urban, Aristobul, Narcis si Apelie

Sfintii Stahie, Amplie, Urban, Aristobul, Narcis si Apelie fac parte dintre cei 70 de Apostoli, fiind cu totii mentionat de Sfantul Pavel in al XVI-lea capitol al Epistolelor catre Romani. Sfantul Stahie a fost numit episcop al Bizantului de catre Apostolul Andrei, si s-a odihnit in pace in mainile Domnului in anul 54. Sfantul Apelie a devenit episcop de Heracleea in Asia Mica. Sfintii Amplie si Urban au fost alesi episcopi ai Macedoniei de catre Sfantul Andrei si au murit amandoi primind cununile de mucenici. Sfantul Narcis a ajuns episcop al Atenei si si-a dat si el sufletul pentru Hristos, in mucenicie. Sfantul Aristobul a fost episcop al Britaniei si si-a dat duhul in pace.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 31 octombrie

Sfantul Apostol si Evanghelist Luca; Sfantul Mucenic Marin; Preacuviosul Iulian; Cuviosul Iosif; Sfintii mucenici Andrei, Serghie, Nicolae, Elisabeta.
Vezi Traditii si sarbatori din 18 octombrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 31 octombrie

Sfantul Urban, Mucenic

Sfanta Papa Urban (decedat in 230) l-a succedat pe Sfantul Calixtus in anul 223, ramanand in acesta demnitate vreme de 7 ani. Desi biserica s-a bucurat de pace sub indrumarea sa, a fost frecvent tulburata de persecutii locale initiate de guvernatori sau oameni de rand. In “Faptele” Sfantului Cecilie, se spune ca Sfantul Urban i-a incurajat pe mucenici si a convertit numerosi idolatri. Este descris ca mucenic in Martirologia Sfantului Jerome, publicata de Florentinius, si in liturghia greaca. Sfantul Urban a fost comemorat in Franta, cu o mare devotiune, in secolul al VI-lea. O foarte veche biserica de pe drumul Apian, inaltata in onoarea sa, se afla in locul unde a fost ingropat intaia oara, la cimitirul lui Praetextatus. Trupul sau a fost gasit, impreuna cu cel al Sfintilor Cecilie, Tiburtius si Valerian, in anul 821, si mutat de catre Papa Pascal in biserica Sfantului Ceciliu.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 31 octombrie

Sfintii Apostoli Stahie, Apelie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis, din cei 70; Sfantul Mucenic Epimah


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

29 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

30 octombrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 31 octombrie – Horoscop general Profil astrologic
31 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 31 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on octombrie 30, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.