9 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Pe 9 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu, Cuviosii Andronic si Atanasia, Sfantul Dionisie, Episcop si insotitorii sai, Mucenici, si Sfantul Ioan Leonardi, preot.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 9 octombrie

Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu

Sfantul Iacob a fost unul dintre cei 12 apostoli, frate al Sfantului Apostol si Evanghelist Matei. A propavaduit Evanghelia printre mai multe popoare, si si-a dat sufletul Domnului in Egipt, fiind rastignit de catre pagani.

Cuviosii Andronic si Atanasia

Sfantul Cuvios Andronic era un aurar in Antiohia in vremea imparatului Teodosie cel Mare (379-395). Impreuna cu sotia sa, Atanasia, ducea o viata pioasa, dedicata urmarii tuturor invatamintelor lui Hristos. Cei doi au daruit o treime din tot ce aveau celor saraci, o treime bisericii, restul de avere pastrandu-si-o pentru traiul zilnic. Dupa ce au avut doi copii, au hotarat amandoi sa duca o viata neprihanita, asemeni unui frate si a unei surori. Cei doi prunci ai lor au murit in aceeasi zi, Cuviosii Andronic si Atanasia cazand prada unei dureri de neconsolat pana cand Sfantul Mucenic Iustin a aparut Anastasiei la mormantul copiilor si i-a vestit ca acestia sunt in Imparatia Domnului, cu mult mai fericiti decat fusesera vreodata pe pamant. Sfintii Cuviosii Andronic si Atanasia au calatorit apoi pana in Egipt, unde au intrat in viata monastica, in manastiri diferite. Dupa ce au trait multi ani in postire si rugaciune, s-au savarsit amndoi in pace, la interval de zece zile unul dupa celalalt.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 9 octombrie

Pomenirea mutarii la Domnul a Sfantului slavitului Apostol si Evanghelist Ioan Teologul; Sfantul Ierarh Tihon; Cuviosul Efrem;
Sfintii Mucenici Atanasie, Alexandru, Dimitrie, Ioan, Nicolae; Sfantul mucenic Vladimir; Sfanta Mucenite Hira; Sfantul Ghedeon.
Vezi Traditii si sarbatori din 26 septembrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 9 octombrie

Sfantul Dionisie, Episcop si insotitorii sai, Mucenici

Sfantul Dionisie este numit si “Areopagitul” ori “Denis”. A fost convertit la Atena, in Grecia, impreuna cu o femeie pe nume Damaris, de catre Sfantul Pavel . Presupus a fi cel dintai episcop al Atenei, si-at dat viata pentru Hristos, primind astfel cununa de mucenic. Mai multe despre Sfantul Dionisie in articolul 3 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Sfantul Ioan Leonardi, preot

Sfantul Ioan Leonardi (1541 – 1609) s-a nascut la Diecimo, in Italia. A devenit ajutor de farmacist in localitatea Lucca, a studiat pentru preotie si a fost hirotonisit in anul 1572. A adunat apoi in jurul sau un grup laici dornici de a lucra in spitale si inchisori, a ajuns sa fie interesat de reformele propuse de Conciliul de la Trent si a propus o noua congregatie de preoti reformati. In ciuda marii opozitii fata de propunerile sale, asociatia lui (numita Clericii Regulari ai Maicii Domnului) a fost recunoscuta de episcopul de Lucca cu aprobarea Papei Grigorie al XIII-lea. Sfantul Ioan Leonardi a fost ajutat de Sfantul Filip Neris si Sfantul Iosif Calasanctius, iar in anul 1595 congregatia sa a fost confirmata de Papa Clement al VIII-lea, care i-a dat Sfantului Ioan sarcina de a reforma calugarii de la Vallombrosa si Monte Vergine. A murit la Roma, in ziua de 9 octombrie, din cauza unei boli de care s-a molipsit in timp ce se ingrijea de cei bolnavi. Sfantul Ioan Leonardi a fost venerat pentru miracolele sale si fervoarea sa religioasa, fiind considerat unul dintre fondatorii Colegiului pentru Propagarea Credintei. A fost canonizat in anul 1938 de papa Pius al XI-lea. Sfantul Ioan Leonardi este patronul farmacistilor.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 9 octombrie

Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu; Sfintii Andronic si Atanasia


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

7 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

8 octombrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 9 octombrie – Horoscop general Profil astrologic
9 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 9 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on octombrie 08, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.