21 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 21 noiembrie, se sarbatoreste Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (Ovideniile), atat in biserica crestin-ortodoxa, cat si in cele romano-catolica si greco-catolica.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 21 noiembrie

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (Ovideniile sau Vovidenia)

Atunci cand Sfanta si Preacurata Fecioara Maria a implinit trei ani, parintii ei, dreptii Ioachim si Ana, si-a dus la indeplinire juramantul de a-si inchina fiica lui Dumnezeu. Alaturandu-se unei procesiuni de fete purtand faclii, ei si-au dus copila in Biserica (Templul lui Solomon) din Ierusalim, unde Zaharia, inaltul preot, a luat-o sub grija lui, binecuvantand-o cu aceste cuvinte: “Domnul ti-a proslavit numele in decursul tutoror generatiilor; prin tine va dezvalui El mantuirea oamenilor sai in cele din urma zile.” Dupa aceea, Zaharia a luat-o de mana pe viitoarea Maica a Domnului, si a dus-o in Sfanta Sfintelor, un lucru nemaiauzit pana atunci, intrucat, conform legii, numai inaltului preot i permitea sa intre acolo, si asta numai o data pe an, cu prilejul Zilei Caintei.

Sfanta Fecioara Maria a ramas in templu vreme de noua ani, dedicandu-se intru totul rugaciunii. Odata cu timpul a capatat cea mai inalta puritate a inimii, potrivita celei destinate a fi Maica Domnului. Se spune ca, in acest fel, ea a devenit implinirea si adunatoarea intregii credinte a lui Israel. Sfantul Grigore Palama a spus ca, atunci cand Maica Domnului a intrat in Sfanta Sfintelor din biserica, timpul de pregatire si punere la incercare a Vechiului Legamant a ajuns la final pentru evrei, fiind astfel vremea ca Mantuitorul sa vina in lume prin mijlocirea Maicii Domnului.
Atunci cand Sfanta feciara Maria se apropia de varsta maritisului, a fost incredintata castei vaduve a lui Iosif, pentru a veghea asupra ei.
Cu ocazia Ovideniilor, biserica se bucura si indeamna toti prietenii lui Dumnezeu sa intre in templul inimii lor, astfel incat sa fie gata de  venirea Domnului prin tacere si rugaciune, retragandu-se de la placerile si grijile acestei lumi.
Vezi: Ovideniile in traditii si superstitii romanesti

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 21 noiembrie

Soborul mai-marilor Arhistrategi Mihail si Gavriil,si Rafail, al tuturor cerestilor puteri celor fara de trup.
Vezi Traditii si sarbatori din 8 noiembrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 21 noiembrie

Prezentarea la Templu a Sfintei Fecioare Maria

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 21 noiembrie

Intrarea in Templu a Maicii Domnului


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

19 noiembrie– Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

20 noiembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 21 noiembrie – Horoscop general Profil astrologic
21 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 21 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 20, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.