8 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 8 noiembrie are loc sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, si este pomenita Fericita Elisabeta a Sfintei Treimi.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 8 noiembrie

Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

Vezi articolele:

Superstitii de Sfintii Mihail si Gavriil – Traditii si obiceiuri

Ingerul Gabriel - Simbol si semnificatie

Ingerul Mihail - Simbol si semnificatie

Mesaje de Sf. Mihail si Gavriil | Felicitari ,urari si SMS-uri

Sfintii Mihail si Gavrila - Poveste si legenda

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 8 noiembrie

Sfantul Marelui Mucenic Dimitrie, izvoratorul de mir; Cuviosul Teofil; Cuviosul Atanasie.
Vezi Traditii si sarbatori din 26 octombrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 8 noiembrie

Fericita Elisabeta a Sfintei Treimi

Fericita Elisabeta a Sfintei Treimi (in limba franceza, Élisabeth de la Trinité) , nascuta sub numele de Élisabeth Catez (18 iulie 1880 – 9 noiembrie 1906) a fost o calugarita si o celebrata scriitoare franceza. S-a nascut in tabara militara din Avord, districtul Farges-en-Septaine (Cher). Parintii ei au fost Joseph si Marie (Rolland) Catez. Elisabeta a fost cea dintai nascuta din familia ei. La varsta de 7 ani, tatal ei a murit pe neasteptate.
Dupa ce a primit cea dintai comuniune, in anul 1891, Sfanta Elisabeta a reusit sa isi controleze intr-o mare masura temperamentul vulcanic manifestat pana atunci, si a capatat o mai profunda intelegere a lumii, a lui Dumnezeu si a Sfintei Treimi. A inceput sa ii viziteze pe cei sarmani si bolnavi, sa cante in corurile bisericesti si i-a adus spre credinta pe copii ce lucrau in fabrici. Putin timp dupa aceea, a intrat in Ordinul Carmelitelor, desi mama ei se impotrivea acestui lucru. Mai multi barbati au cerut-o in casatorie, insa ea i-a refuzat, nazuind sa intre intr-o manastire carmelita din apropierea caminului ei din Dijon.
In cele din urma, Fericita Elisabeta a Sfintei Treimi a intrat in aceasta manastire pe 2 august 1901. Desi , dupa aceea, ceea ce a trait despre intelegerea adanca a Domnului a fost putin cunoscut de cei din jurul ei, trairile ei au ajuns sa fie cunoscute gratie scrierilor ei. Catre sfarsitul existentei sale pe acest pamant, a inceput sa isi spuna “Laudem Gloriæ”. A murit la varsta de 26 de ani, din pricina bolii lui Addison, pentru care nu exista vreun tratament eficace in acele vremuri. Ultimele ei cuvinte au fost:”Merg catre Lumina, Dragoste, Viata”.
Fericita Elisabeta a Sfintei Treimi a fost beatificata de Papa Ioan Paul al II-lea pe 25 noiembrie 1984. Cea mai cunoscuta opera a ei este “Sfanta Treime pe care o ador”. Este sfanta patroana a bolnavilor si a copiilor ce si-au pierdut parintii.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 8 noiembrie

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril si toate cetele Puterilor ceresti


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

6 noiembrie– Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

7 noiembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 8 noiembrie – Horoscop general Profil astrologic

8 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 8 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 07, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.