28 iunie: Aducerea moaștelor Sfinților Mucenici Doctori fără de arginți Chir și Ioan

 Aducerea moaștelor Sfinților Mucenici Doctori fără de arginți Chiar și Ioan  din orașul Conopa, din apropiere de Alexandria (unde au suferit în anul 311) în satul Manutin a avut loc în anul 414. 


Acest sat egiptean stârnea frica oricui întrucât, într-o vreme anterioară, aici era un templu păgân locuit de spirite rele. Patriarhul Teofil al Alexandriei (385-412) a vrut să curețe acest loc de demoni, însă a murit.    


28 iunie: Aducerea moaștelor Sfinților Mucenici Doctori fără de arginți Chir și Ioan

Dorința sa a fost îndeplinită de succesorul său, Sfântul patriarh Chiril (412-444). El s-a rugat ardent să se ducă la bun sfârșit acest proiect. Un înger al Domnului i-a apărut ierarhului într-o viziune și i-a poruncit ca moaștele Sfinților Chir și Ioan să fie mutate la Manutin. Patriarhul Chiril a făcut ceea ce-i ceruse îngerul și a construit la Manutin o biserică în numele acestor Sfinți mucenici. 


Din acel timp, locul a fost purificat de influența demonică și, prin rugăciunile Sfinților mucenici Chir și Ioan, aici au început să se petreacă numeroase minuni, vindecări ale bolnavilor și infirmilor. O relatare despre viața Sfinților Chir și Ioan este consemnată pe 31 ianuarie. 


27 iunie: Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini


28 iunie: Aducerea moaștelor Sfinților Mucenici Doctori fără de arginți Chir și Ioan 28 iunie: Aducerea moaștelor Sfinților Mucenici Doctori fără de arginți Chir și Ioan Reviewed by Diana Popescu on iunie 27, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.