25 iulie: Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

 Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, a fost fiica preotului Natan și a soției lui, Maria. A provenit din seminția lui Levi și a familiei lui Aaron. Potrivit tradiției, a murit în pace la Ierusalim, la vârsta de 79 de ani, înainte de Buna Vestire. 


În timpul Sfântului împărat Iustinian (527-565), a fost construită în onoarea sa o biserica la Deutera. Împăratul Iustinian al II-lea (685-695, 705-711) i-a restaurat biserica, întrucât Sfânta Ana îi apăruse soției lui însărcinate. În acea vreme, trupul și vălul său au fost mutate la Constantinopol.  

                     

25 iulie: Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Părți ale moaștelor Sfintei Ana pot fi găsite la muntele Athos, la mănăstirea Stavronikita (o parte a mâinii sale stângi), la schitul Sfânta Ana ((parte din piciorul său stâng), și la mănăstirea Koutloumousion (o parte din piciorul său drept). Fragmente ale moaștelor sale pot fi aflate în mănăstirea sa Lygaria, Lamia, și în mănăstirea Sfântul Ioan Teologul de la Sourota. Parte a cărnii intacte a Sfintei sunt în colecția moaștelor sfinților de la Internațional Catolic Cruciații. Biserica Sfântul Pavel din afara zidurilor Romei are una din inchieturile mâinii Sfintei. 


Sfânta Ana este comemorată și pe 9 septembrie. 


24 iulie: Sfânta Mare Muceniță Hristina


25 iulie: Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu 25 iulie: Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Reviewed by Diana Popescu on iulie 24, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.