Mitul lui Buffalo Bill

 Între anii 1880 și 1920, americanii au creat un nou tip de mitologie națională, bazată pe stabilirea în Vest. Istorii, legende și povești au contribuit cu toate la mitologia Vestului Sălbatic. William Frederick Cody, cunoscut în întreaga lume că Buffalo Bill, a devenit un simbol în viață al Vestului american. Cody și-a câștigat porecla prin omorârea a 4.280 de bizoni (buffalo) în răstimp de opt luni. 


Cody s-a născut în teritoriul Iowa în anul 1846. La vârsta de 11 ani a devenit mesager călare pentru compania de mărfuri care, mai târziu, a organizat vestitul Pony Express. A servit în armata unionistă din războiul civil, și a fost cercetaș pe Marile Câmpii. Un călăreț și un trăgător cu arma excelent, cu o cunoaștere cuprinzătoare a obiceiurilor americanilor nativi și  a geografiei vestice, Cody s-a remarcat ca cercetaș al armatei în decursul anilor 1.800.         

                                                          

Mitul lui Buffalo Bill

După apariția sa ca Buffalo Bill într-un număr de piese de teatru și romane populare, Cody a ajuns să fie unul din cele mai cunoscute personaje din Statele Unite. În anul 1831, a înființat propriul său spectacol ambulant, "Vestul sălbatic al lui Buffalo Bill". Acest spectacol dramatic de patru ore includea animale sălbatice, trucuri de călărie și cascadorii, precum și dansuri de război indiene și atacuri ale diligențelor.


Deși spectacolul a fost nemaipomenit de popular o vreme, a ieșit din afaceri în anul 1913. Cody a făcut tururi cu alte forme de divertisment asociate cu Vestul Sălbatic până la moartea sa, în anul 1917, un eveniment pe care ziarele l-au numit moartea Marelui Vest. 


Mitul lui Acastus


Mitul lui Buffalo Bill Mitul lui Buffalo Bill Reviewed by Diana Popescu on iulie 11, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.