18 septembrie: Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei

 Încă din tinerețe, Sfântul Eumenie a fost remarcat prin viața sa virtuoasă. S-a străduit să-l slujească pe Dumnezeu și, de aceea, a ocolit ispitele. Preocupat de mântuirea sufletului său, și-a împărțit toate bunurile săracilor. 


Prin binecuvântarea lui Dumnezeu, Sfântul Eumenie a fost ales episcop al Gortinei, de pe insula Creta. Sfântul, asemeni unui părinte grijuliu, și-a alinat credincioșii în necazurile lor și a ajutat orfanii și oamenii sărmani.       

                                                                                 

18 septembrie: Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei

Rugăciunile lui erau atât de puternice înaintea Domnului încât, odată, în decursul unei secete, Domnul i-a îndeplinit dorința de a aduce ploaie abundentă peste pământ. 


Sfântul Eumenie a fost un apărător înțelept și zelos al credinței ortodoxe împotriva ereziei monofizite. Din cauza opoziției sale față de erezie, Sfântul a fost alungat în Tebaida, unde a murit în secolul al VII-lea. Trupul său a fost mutat și înmormântat la Gortina. 


17 septembrie: Sfânta Muceniță Sofia (Înțelepciunea) și fiicele ei: Pistis (Credința), Elpis (Nădejdea( și Agapi (Dragostea)


18 septembrie: Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei 18 septembrie: Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei Reviewed by Diana Popescu on septembrie 17, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.