13 octombrie: Sfinții Mucenici Carp, Papil, Agatador și Agatonica

 Prăznuiți pe 13 octombrie, Sfinții Mucenici Carp, Papil, Agatador, Agatonica și Florentie au suferit pentru Hristos la Pergamum, în timpul persecuției împotriva creștinilor a împăratului Decius, în secolul al III-lea. 


Guvernatorul regiunii unde trăiau Sfinții a descoperit că Papil și Carp nu celebrau sărbătorile păgâne. A ordonat ca aceștia să fie arestați și convinși să accepte religia păgână romană. 


Sfinții au spus că nu se vor închina niciodată unor zei falși. Judecătorul a poruncit, apoi, ca ei să fie prinși în lanțuri de fier, duși prin oraș și, după aceea, să fie legați de cai și târâți pe pământ către orașul apropiat, Sardis. 

                                                                                     

13 octombrie: Sfinții Mucenici Carp, Papil, Agatador și Agatonica

Agatador și Agatonica i-a urmat voluntar pe Carp și Papil. Sfânta Agatonica a fost sufocată de moarte cu tendoane de bou, iar Sfinții Carp, Papil și Agatonic au fost decapitați la Sardis. 


De-a lungul vieții sale, Sfântul Papil a fost cunoscut pentru darul său de a-i vindeca pe bolnavi. După mucenicia sa, a fost înzestrat cu puterea însănătoșirii tuturor celor care se roagă lui cu credință. 


12 octombrie: Sfinții Mucenici Prov, Tarah și Andronic


13 octombrie: Sfinții Mucenici Carp, Papil, Agatador și Agatonica 13 octombrie: Sfinții Mucenici Carp, Papil, Agatador și Agatonica Reviewed by Diana Popescu on octombrie 12, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.