DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera U

U

-ULCERATII AFTOASE – Sau afte , sunt ulceratii ale mucoasei bucale , acoperite de depozite albicioase , sub forma unor leziuni unice sau a unor grupuri de leziuni .Ele se manifesta la inceput printr-o senzatie de fierbinteala sau de mancarime intr-o anumita zona , dezvoltandu-se in cateva zile in umflaturi sau pete rosii.
-ULEIURI ABSOLUTE - Uleiuri esentiale pure obtinute din plante (in special flori) , utilizate pentru fabricarea produselor cosmetice ca aditivi naturali de parfum.
- ULEI DE ALUNE – Ulei cu calitati de emolient.
-ULEI DE ALUNE KUKUI – Ulei nevolatil produs dintr-o planta hawaiana , are calitati de emolient pentru piele.
-ULEI DE ALUNE (TURCESTI) – Ulei cu proprietati de emolient.
- ULEI DE ARBORE DE CEAI – Obtinut din Melaleuca alternifolia , folosit ca antiseptic si germicid , pentru tratarea piscaturilor de insecte , probleme ale pielii si apa de gura.In cosmetica se utilizeaza la producerea sampoanelor anti-matreata , mastilor faciale , si a unor creme specifice.
- ULEI DE ALEURITES FORDII – Ulei din arborele polinezian tung , cu proprietati antimicrobiene pentru piele.
-ULEI DE ANDIROBA – Extras din mahonul brazilian , are proprietati antinflamatorii.
-ULEI DE ARGAN - (Argania Spinosa) Copacul de argan este raspandit in zona de sud-vest a Marocului , produce fructe carnoase de forma sferica , cu o textura asemena celei a maslinelor , in interiorul carora se gaseste o nuca din care se extrage uleiul.
Uleiul de argan are o culoare neagra cu o nuanta de rosu.Se crede ca poseda calitati medicale de reducere a colesterolului , de imbunatatire a circulatiei sangelui , si de fortificare a sistemului imunitar.Este foarte bogat in acizi grasi esentiali si vitamina E , care ajuta la hranirea pielii uscate , nehidratate.De asemenea , are proprietati antiinflamatorii si protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi.
-ULEI DE AVOCADO – (Persea americana) Uleiul de avocado este un emolient bogat in acizi grasi , proteine , aminoacizi , vitaminele A , D si E , potasiu.Este fructul cu cele mai mari proprietati hidratante , excelent pentru pielea uscata , mai ales cea a fetei.
Uleiul de avocado catifeleaza si penetreaza invelisurile inferioare ale pielii , si are o mare capacitate de hranire a tenului.Intrucat este unul dintre cele mai scupe uleiuri naturale , este adesea amestecat cu uleiuri ale altor fructe.
-ULEI DE BABASSU – Ulei cu proprietati emoliente.
- ULEI DE BRAD – Calitati de dezinfectant ; poate fi foarte iritant pentru piele.
-ULEI DE CAMFOR – Distilat din lemnul , radacinile , sau ramurile unei plante perene originare din Japonia si China , folosit pentru tratamentul acneei , inflamatiilor , a pielii grase si a punctelor albe si negre .
-ULEI DE CANOLA – Ulei vegetal cu proprietati antinflamatorii.
-ULEI DE CUISOARE – Foarte iritant si inflamant pentru piele , atunci cand este folosit in mod repetat.
-ULEI DE EMU – Obtinut din pasarea australiana emu , are calitati emoliente.
-ULEI DE FRUNZE DE LAUR – Puternic antioxidant , poate irita pielea.
-ULEI DE GERANIUM – Cu proprietati antiinflamatorii , antiseptice si astringente , se foloseste la tratarea acneei si a tenului gras.
-ULEI DE GERMENI DE GRAU – Ulei bogat in vitamina E , folosit in cosmetica ca hidratant.
-ULEI DE GHIMBER (GINGER) – Proprietati antiseptice si stimulative pentru piele.
-ULEI DE GINGKO BILOBA – Gingko , unul dintre cei mai vechi copaci de pe pamant , este utilizat in medicina chinezeasca traditionala ; utilizat pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antialergice.
-ULEI DE GRAPEFRUIT – Antibacterian natural , conservant si stabilizator.Cu calitati tonice si astringente pentru piele.
-ULEI DE FICAT DE COD – Bogat in vitaminele A si D .Deficientele de vitamina A se caracterizeaza printr-o piele uscata , solzoasa , in special pe maini si pe talpi.
-ULEI DE FLOAREA SOARELUI – Bogat in acizi grasi esentiali.
- ULEI DE IARBA SF. ION (Salvia sclarea) – Utilizat pentru parfum ; poate fi iritant pentru piele.
-ULEI DE IASOMIE – Utilizat pentru producerea parfumurilor , are efecte de relaxare si antidepresante ; este utilizat pentru tratarea pielii uscate sau sensibile.
-ULEI DE IENUPAR – Are un efect de usoara incalzire a pielii si de indepartarea a tesuturilor moarte din piele.Proprietati puternice de tonifiere a tenului.
-ULEI DE JOJOBA – Extras din semintele comestibile ale tufei de desert Simondsia californica , folosit ca lubrificant si ulei de reconditionare a parului , pentru sampoane , hidratanti si ecrane antisolare.Poate provoca alergii.
-ULEI DE LAMAIE – Calitati astringente si antiiritante.
-ULEI DE LEMN DE SANTAL – Are o aroma balsamica profunda , fina , si dulce.Folosit pe scara larga in India si China.
-ULEI DE LEVANTICA – Cunoscut pentru aroma sa dulce , florala , are efecte antiseptice si antibacteriale.Folosit in bai , pentru relaxarea , catifelarea si revitalizarea pielii.
-ULEI DE LIME – Calitati antiseptice si de reconditionare a tenului.
-ULEI DE MANDARINE – Ulei citric volatil , parfumat , poate irita pielea.
-ULEI DE MANUKA – Extras din arborele de ceai din Noua Zeelanda , are calitati antifugale si antibacteriene.
- ULEI DE MASAJ – Ulei avand de obicei o actiune calmanta, relaxanta , si tonica.
-ULEI DE MATRICARIA – Obtinut din florile uscate ale plantei Matricaria Chamomilla , sursa de azulen , substanta cunoscuta pentru calitatile sale de revitalizare.
-ULEI DE MASLINE - Ulei cu proprietati de hidratare , antioxidante si emoliente.
-ULEI DE MENTA – Excelent antiseptic si antinflamatoriu , calmeaza si tonifica pielea afectata sau iritata.Are un efect racoritor.
- ULEI DE MIGDALE – Ulei nevolatil extras din semintele de migdale , utilizat ca emolient. Ulei “purtator” (poarta catre piele uleiurile esentiale , asupra carora are un efect de diluare) , obtinut prin presarea la cald a semintelor de migdale dulci.Contine vitamina E , fiind utilizat ca ingredient de baza in emoliente de catifelare si insanatosire a pielii..Il putem intalni in hidratanti , creme de corp , uleiuri de masaj , unsori , tratamente pentru par si unghii.
-ULEI DE MIMOZA – Folosit in cosmetica pentru parfumuri.
-ULEI DE MORCOV – Bogat in vitamine si minerale , are puternice proprietati antiseptice , catifeleaza si tonifiaza pielea .Se utilizeaza pentru afectiuni ale pielii precum dermatitele , eczema , psoriazis , inflamatii.
- ULEI DE MUSETEL – Cu efect calmant , antinflamatoriu si de catifelare a pielii.
-ULEI DE NUCI DE COCOS – Ulei nevolatil obtinut din seminte de nuci de cocos , are calitati emoliente pentru piele.
-ULEI DE NUCI MACADAMIA – Folosit ca emolient pentru pielea uscata.
-ULEI DE OREZ- Calitati de emolient.
-ULEI DE PALMIER – Ulei de culoare alba sau galbuie , utilizat pentru producerea sampoanelor , sapunurilor , si a unsorilor.
-ULEI DE PECAN – Ulei cu calitati de emolient.
-ULEI DE PERGAMOT – Ulei volatil citric , poate avea efecte fotosenzitive si fotomutante.
-ULEI DE PERISOR (Pyrola minor) – Ulei tonic , stimulativ , astringent si aromatic , are un efect de incalzire asupra muschilor , Usureaza durerea musculaturii umflate .
-ULEI DE PORUMB – Ulei cu proprietati emoliente.
- ULEI DE QUINOA – Extras din cereala quinoa , are proprietati antifungale.
-ULEI DE RADACINA DE ANGELICA ARCHANGELICA – Ulei volatil , cu componenti chimici care pot fi fototoxici.Cu proprietati antioxidante , poate fi daunator pentru piele in cazul expunerii la soare.
-ULEI DE ROSA DAMASCENA – Ulei dintr-un trandafir roz foarte aromat , utilizat pentru parfumuri.
-ULEI DE ROZMARIN – Astringent , folosit pentru tratarea durerilor musculare.
-ULEI DE SAMBURI DE PIERSICA – Ulei cu calitati emoliente.
-ULEI DE SEMINTE DE CANEPA – Sursa naturala de acizi grasi esentiali , vitali in prevenirea distrugerii celulelor , mentine elasticitatea pielii si actioneaza ca o bariera impotriva pierderii umiditatii tenului.Aceste uleiuri sunt absorbite in mod direct de catre piele , si aduc un aport important de aminoacizi , acid linoleic , proteine si uleiuri Omega.
-ULEI DE SEMINTE DE MERISOR – Cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii.
-ULEI DE SEMINTE DE STRUGURI – Cu proprietati emoliente si antioxidante.
-ULEI DE SOIA – Ulei de culoare galben-pal , constand in special din gliceride ale acizilor linoleic , oleic , linolenic si palmitic.Folosit in cosmetica ca emolient.
-ULEI DE STAFIDE NEGRE – Ulei nevolatil.
-ULEI DE SUSAN – Cu efect de catifelare a pielii.
-ULEI DE TRANDAFIRI – Cu proprietati de vindecare , ajuta la tratarea pielii uscate sau sensibile.
-ULEI DE VETIVER – Cu o aroma profunda , fumanta , de padure , este utilizat ca tonic si antiseptic.Stimuleaza circulatia sangelui , fiind folosit si pentru parfumul fin , aromatic.
-ULEI MINERAL – Amestec lichid de hidrocarburi extrase din petrol .Uleiul mineral usor (light) este un hidratant esential pentru psoriazis , actionand ca o bariera de impiedicare a pierderii umiditatii care permite totodata absorbtia unor ingrediente esentiale.
-ULEIURI DE BAIE – Substante lichide parfumate continand uleiuri vegetale sau minerale , avand rolul de hidratare a pielii in baie.Pot fi spumante sau nespumante.
-ULEIURI ESENTIALE – Lichide uleioase obtinute din plante ;amestecuri complexe de alcooli , ketone , fenoli , acizi , eteri , aldehide , esteri , oxizi , si componente sulfuroase.Sunt denumite si uleiuri volatile , uleiuri eterice , esente , sau uleiuri absolute.
-UNGHII ARTIFICIALE –Unghii false atasate unghiilor naturale.Patrunderea apei intre unghiile naturale si cele artificiale , poate favoriza aparitia unor ciuperci.
- UNGHII ACRILICE - Unghii artificiale atasate unghiilor naturale , confectionate de obicei din gel , mai ales din gel acrilic , sau EMA.
-UNGHII FRAGILE – Stare a unghiilor in care acestea devin faramicioase si se rup frecvent , datorata unei dereglari nutritionale , lipsei de fier sau anemiei. O solutie de vindecare poate consta in reducerea frecventei acoperirii unghiilor cu lac si urmarea unui tratament cu vitamine.
-UNT DE JOJOBA - Extras din semintele comestibile ale tufei de desert Simondsia californica , folosit ca lubrificant si ulei de reconditionare a parului , pentru sampoane , hidratanti si ecrane antisolare.Poate provoca alergii.
-UREE IMIDAZOLIDINILICA – Conservant comun in produsele cosmetice , poate provoca dermatite.
-URME DE INTINDERE – Urme ramase pe piele asociate cu obezitatea, sarcina , pubertatea si “bodybuilding”.Se datoreaza supraintinderii pielii care provoaca dereglarea productiei normale de colagen si aparitia unor semne asemanatoare unor cicatrici.
-USCATOR DE PAR CERAMIC (cu element , difuzor sau sistem ceramic) – Uscator de par cu element ceramic cu incalzire prin infrarosu , care (pretind producatorii) face ca parul sa fie mai moale , mai stralucitor , si fara arsuri.
-USCATOR DE PAR CU TURMALINA – Ajuta la uscarea rapida a parului , fara a provoca arsuri .Contine minerale sfaramate/pisate cu calitati de generare a ionilor si a razelor infrarosii , ceea ce determina obtinerea unui par stralucitor.
-USCATOR IONIC DE PAR – Metoda prin care ionii negativi ai uscatorului adera la parul ud cu polarizare pozitiva , rezultand o hidratare eficienta a firelor de par.
-UVA- Raze ultraviolete de tip A , cu o lungime de unda mare (320-400 mm).Cea mai mare parte a radiatiilor soarelui este de tip UVA.
-UVB –Raze ultraviolete de tip B , cu o lungime de unda de 290-320 mm.Sunt utilizate pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera R

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera S

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera T
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera U DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera U Reviewed by Diana Popescu on decembrie 07, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.