Demascarea mincinosilor - Semne ca cineva te minte
CUM POTI AFLA CINE TE MINTE
Tehnicile de descoperire a minciunii prezentate in cele ce urmeaza sunt folosite adesea de politie si de expertii in securitate.Cunoasterea acestor metode poate fi de folos managerilor , angajatorilor sau oricarei persoane care in viata de zi cu zi trebuie sa discearna intre adevar si minciuna , pentru a evita sa devina victima unei inselatorii , escrocherii sau oricarui alt tip de amagire.
SEMNELE MINCIUNII
Limbajul corpului si minciuna
- Oamenii care mint au de obicei o pozitie rigida a corpului si isi reprima , pe cat posibil , gesticulatia mainilor.Miscarile bratelor , mainilor si picioarelor sunt orientate catre corpul lor , ca si cum ar incerca sa ocupe cat mai putin spatiu.
-Cineva care te minte va evita , cat mai mult , contactul vizual al ochilor.
- Mincinosii au tendinta de a-si atinge cu mainile fata , gura , gatul , au obiceiul de a-si scarpina nasul sau spatele urechii.In mod contrar , atingerea pieptului sau a inimii , cu o mana deschisa , sugereaza sinceritatea.
Expresiile si contradictiile emotionale
- Sincronizarea si durata manifestarilor emotionale si a emotiilor sunt anormale.Exprimarea unei emotii intarzie fata de cum ar firesc , dureaza mult prea mult si este oprita in mod brusc.
-Exista o decalare intre expresiile sau gesturile emotionale si cuvintele exprimate.De exemplu , atunci cand cineva spune "Este nemaipomenit !" atunci primeste un cadou , si zambeste dupa ce a declarat aceasta , in loc de a o face concomitent cu afirmatia.
-Gesticulatia sau expresia fetei nu se potriveste cu afirmatia verbala , asemeni cazului in care cineva se incrunta atunci cand spune "Te iubesc".
-Cand o persoana mimeaza o stare emotionala (bucurie , surpriza , placere , respect) , expresiile sale se limiteaza la miscarile gurii in loc de a se oglindi pe toata fata.
Reactiuni si interactiuni
- O persoana vinovata alege calea defensiva.O persoana nevinovata reactioneaza , de obicei, in mod ofensiv.
-Un mincinos nu se simte confortabil atunci cand este orientat fata in fata cu cineva care il chestioneaza sau il acuza.De multe ori , el va tinde sa isi intoarca fata sau sa isi pozitioneze corpul intr-o parte.
-O persoana mincinoasa simte nevoia inconstienta de a amplasa diverse obiecte (o carte , o ceasca de cafea , o mapa) intre ea si cel cu care poarta discutia.
Continutul si contextul verbal
-Un mincinos iti repeta cuvintele atunci cand raspunde la o intrebare. Daca , de exemplu , este intrebat , "Tu ai mancat ultima prajitura ? " , el va raspunde , "Nu , nu am mancat eu ultima prajitura".
O declaratie scurta , concisa , de genul "Nu" , poate reprezenta mai curand un indiciu al sinceritatii.
-Mincinosii evita sa "minta" , ferindu-se sa faca declaratii directe sau transante.Ei ocolesc raspunsul in loc de a nega sau a afirma cu claritate.
-De obicei , o persoana vinovata se intinde la vorba , aducand in discutie mai multe detalii decat ar fi necesar.Nu se simte confortabil atunci cand sunt pauze in conversatie sau cand domneste tacerea .
-Un mincinos poate evita folosirea prenumelor , discursul sau fiind tern si lipsit de precizie.Atunci cand o declaratie este adevarata , pronumele sunt accentuate la fel daca nu mai mult fata de restul cuvintelor.
-Intr-o marturisire mincinoasa poate interveni balbaiala sau rostirea slaba , soptita a cuvintelor , gramatica si sintaxa fiind adesea defectuoase.
Alte simptome ale minciunii
-Atunci cand crezi ca cineva te minte si schimbi deodata subiectul conversatiei , mincinosul va deveni mult mai volubil si mai relaxat.El isi dorea cu ardoare o alta turnura a discutiei , pe cand o persoana inocenta poate deveni contrariata datorita schimbarii bruste a subiectului , dorind sa se reintoarca la cele spuse anterior.
-Nu rareori , un mincinos se va folosi de umor sau sarcasm pentru a evita un anumit subiect.
Concluzie
Desigur , daca cineva se manifesta conform unuia sau mai multor simptome aratate anterior , aceasta nu inseamna , in mod obligatoriu , ca este un mincinos.Pe cat posibil , atitudinea lui trebuie comparata cu felul in care se comporta de obicei , in diferite situatii.
Copyright © diane.ro
Articole cu tematica asemanatoare : Top 10 minciuni online pe situri sociale ...Infidelitatea.Cum sa-i spui barbatului ca stii ca te inseala...
Demascarea mincinosilor - Semne ca cineva te minte
Reviewed by Diana Popescu
on
ianuarie 12, 2009
Rating:
Urasc mincinosii !Am lasat pe cineva sa ma duca cu presul si in capul meu , comportamentul asta era un semn de romantism .. Bleah!
RăspundețiȘtergereFelicitari pt articol!
Cristina
M-am gandit odata, tare demult, la cate moduri de a minti exista. Stiti cate? Poti minti suportand o minciuna, poti minti tacand, eludand adevarul, poti minti in tare , tare multe moduri. Osho spune, ca toti iubim adevarul dar ca nimeni nu vrea sa-l auda, pentru ca este crud. Ei, Iubibiti adevarul ?
RăspundețiȘtergereUram mincinosii,dar sa fim cinstiti,toti mintim in viata.uneori mintim pt.protectia cuiva,dar tot minciuna este,alteori mintim pt.a nu crea suferinta cuiva,dar tot minciuna este,,omisiunea,,voita si constienta indiferent de scopuri,tot,,minciunica,,se numeste.sincer?cine n a mintit in viata asta?minciunile ,,nevinovate,,au scuze,dar minciunile care ascund,secrete mari,urate,drame care afecteaza profund,acelea nu mai sunt doar ,,minciuni,,intra in alta categorie.Omul,nu a cunoscut ,,pacatul,,tot printr o minciuna?problema este ca ne altereaza constiinta ,aceasta ,,stare,,vietii!cris.
RăspundețiȘtergerePrivirea orientata in stanga-jos este un alt semn al minciunii.
RăspundețiȘtergereScuze, privirea stanga jos, este din potriva , gandirea mai amanuntita la ceea ce s-a intamplat. Cand nu priveste in stanga jos dupa ce a privit de cateva ori, atunci minte
Ștergere