Simboluri norocoase, talismane și amulete
În decursul istoriei umanităţii, fiecare cultură sau religie şi-a asumat simboluri, amulete şi talismane purtătoare de şansă ori noroc.
Aceste simboluri sunt adânc înrădăcinate în subconştientul uman şi îi determină pe oameni să caute obiecte tangibile care să le întruchipeze acasă, la serviciu sau în maşină, că forme de protecţie împotriva forţelor negative sau a puterilor ce le pot răpi speranţa, dragostea şi prosperitatea.
Chiar dacă multe persoane nu recunosc nici în ruptul capului că ar fi în stare să creadă în astfel de "parascovenii", la o cercetare mai atentă vei putea constata că posedă cel puţin un obiect aducător de noroc.
Amuletele, talismane ori simboluri ale norocului pot fi găsite, în zilele noastre, în poşetele femeilor şi în portofelele bărbaţilor, sub formă de inele, pandative, portchei, ornamentaţii ale uşii casei, decoraţii ale maşinilor, lănţişoare, brăţări şi inele.
Orice fel de simbol al norocului este inspirat de o superstiţie şi este legat de sistemul arhetipal al omenirii. El întruchipează speranţa şi sugerează insecuritatea noastră într-o viaţă plină de imprevizibil.
Adoptarea unui simbol personal al norocului nu are nimic rău în sine, atâta timp cât ne dăm seama că, puterea pe care ne-o dorim ca pavăză nu se identifica cu însuşi simbolul. Mai curând, norocul este reprezentat sau focalizat în obiectul simbolic adoptat.
De exemplu, dacă mintea ne sugerează că un astfel de simbol ne protejează faţă de pericolul unui accident şi credem din tot sufletul că obiectul simbolic ne va apăra contra unui astfel de eveniment nefericit, puterea de ocrotire îşi are sălaşul în convingerea noastră şi nu în simbol.
Unele materiale, precum cristalele naturale sunt înzestrate cu puterea de a mări energia spirituală pozitivă, motiv pentru care sunt folosite la confecţionarea unor amulete, de obicei, personalizate, în funcţie de zodie.
Ankh este o cruce egipteană antică, folosită pentru a conferi purtătorului noroc, ea reprezentând viaţă eternă şi puterea divinităţii Soarelui de a dărui împlinirea viselor şi dorinţelor.
În antichitate, monezile erau purtate ca pandantive din convingerea că ele pot furniza o energie benefică, protejând, în acelaşi timp, împotriva influenţelor malefice.
În zilele noastre, există superstiţia că o persoană care găseşte un bănuţ pe stradă, este destinată unui succes finanaciar de mari proporţii.
Brăţările norocoase, foarte populare în zilele noastre, conţin fie un simbol norocos, fie un model caracteristic unui semn zodiacal.
Un simbol al norocului în Egipt, India şi Grecia antică, caduceul era considerat a apăra împotriva bolii, certurilor şi avea darul de a aduce pacea sau împăcarea în orice situaţie. Aripile caduceului sunt cele de la picioarele lui Mercur, mesagerul zeilor greci. Simbolismul şarpelui ilustrează echilibrul dintre bine şi rău.
În prezent, caduceul este un logo sau un simbol al celor care profesează medicină.
Se spune că trei chei purtate laolaltă au puterea de a deschide porţile către bogăţie, sănătate şi dragoste.
Pentru grecii antici, cheia era un simbol al cunoaşterii şi vieţii.
O cheie din aur şi argint în formă de cruce este emblema autorităţii papale şi are semnificaţia de "Chei ale împărăţiei cerului".
Simbol al norocului, numărul 7 este purtat la gât ca o amuletă sau într-un buzunar ori geantă sub formă unei cărţi de joc.
7 este crezută a fi o cifra norocoasă din mai multe motive:
în tradiţia japoneză, există 7 zei norocoşi;
la naştere , Buddha s-a ridicat în picioare şi a făcut 7 paşi;
în credinţă islamică, există 7 ceruri şi 7 pământuri;
în creştinism, Isus i-a spus lui Petru că trebuie să ierte de 70 de ori înmulţit cu 7.
Cornul este un simbol modern universal al norocului dar şi o amuletă falică, văzută că o sursă de virilitate, cu potenţialul de a atrage oamenii, în special pe cei de sex opus.
Cunoscut, mai ales, ca un simbol de avertizare, craniul a fost folosit în culturile străvechi ca pavăză de apărare împotriva oricărei boli sau influenţe malefice.
Din punct de vedere filozofic, craniul este considerat un tron al inteligenţei, spiritului şi al scânteii vieţii umane.
Craniul are cea mai mare rezistenţă la putrefacţie faţă de celelalte componente ale sistemului osos, motiv de a fi considerat că un simbol al tăriei. În multe culturi primitive, purtarea unui craniu conferea protecţie şi bunăstare.
Gărgăriţele sunt considerate mesagere ale norocului.Atunci când o gărgăriţă se aşează pe o persoană, această poate consideră că viitorul îi rezervă numai surprize plăcute.
În timpul cuceririi normande, locuitorii din Anglia obişnuiau să poarte asupra lor ghinde uscate, pentru a fi apăraţi faţă de incidentele sângeroase ivite la tot pasul. Considerată că o emblemă a tinereţii şi vigorii, ghinda este un simbol al norocului, dar şi o reprezentare a evoluţiei spirituale.
Tradiţie veche la romani, ruperea iadeşului îşi are originea la anticii etrusci şi romani din secolul al IV-lea. Cele două capete ale osului de găină sau curcan sunt apucate şi trase în sens contrar de două persoane, cea căruia îi rămâne bucată mai mare fiind considerată norocoasă.
Simbolul îngerului este prezent pe diverse bijuterii, precum broşe, inele sau pandantive, ca o imagine aducătoare de noroc şi o protecţie împotriva spiritelor malefice.
Amuleta norocoasă specifica occidentalui, laba de iepure este un simbol contemporan al şansei sau norocului.
Se estimează că în SUA sunt vândute anual circa 10 milioane de labe de iepuri.
Iepurii au fost considerati de secole nişte animale cu o natură atât divină, cât şi oarecum stranie, întrucât se spune că se nasc cu ochii deschişi.
O mască căreia chinezii îi atribuie capacitatea de a aduce noroc purtătorului.
Un simbol a puterii spirituale, forţei, dominării şi protecţiei.
Mâna Fatimei( fiica lui Mahomed) este un simbol norocos în țările islamice, fiecare deget reprezentând câte o calitate: credinţă, rugăciune, pelerinaj, caritate şi postire.
În antichitatea europeană, se credea că o mâna ridicată deasupra capului poate proteja împotriva ochiului rău sau deochiului.
Evreii credincioşi îi conferă amuletei mâinii deschise supranumele de "Mâna lui Miriam" , considerând că purtătorul acestui simbol este binecuvântat cu noroc.
Ochiul lui Horus este un simbol egiptean antic, amplasat pe o clădire sau într-un pandativ, cu rolul de a ţine răul deoparte şi a aduce noroc.
În mitologia hindusă, Om ori Aum este considerat cel dintâi sunet care a străbătut universul la începuturile timpului. Aproape toate mantrele încep prin recitarea cuvântului "Om". Cei ce proslăvesc acest simbol se cred binecuvântaţi cu noroc, confort material şi puteri spirituale.
Până, un simbol norocos străvechi, este reprezentarea călătoriei sufletului către celălalt tărâm.
Simbol protector împotriva deochiului sau ochiului rău, potcoava îşi face efectul benefic, potrivit unor legende străvechi, atunci când este aşezată cu capetele în sus.
Conform unor teorii, putera magică a potcoavei provine din formă ei de luna încornorată( semiluna).
În legendele celtice, se spune că, atârnarea unei potcoave de uşa casei putea îndepărta fiinţele magice răuvoitoare, întrucât acestea erau "alergice" la fier.
Nuca copacului Rudraksha, sub formă a 38 de varietăţi, poate fi întâlnită în Himalaia, Indonezia şi Malaezia.
Mărgelele din Rudraksha îl reprezintă pe zeul Shiva, una din divinităţile treimii hinduse. Aceste amulete auspicioase şi puternice transmit puteri spirituale, sănătate, faima şi fericire materială.
Mărgelele Rudraksha sunt utilizate pentru crearea unui rozariu din 108 piese, folosit pentru rostirea mantrelor, în scopul măririi efectului şi forţei acestora.
Deşi aceste rozarii îşi au originea în străvechea perioada vedică, numărul 108 are semnificaţii aparte: distanţă dintre pământ şi soare este aproximativ de 108 ori mai mare decât diametrul soarelui; diametrul soarele de circa 108 ori mai mare faţă de cel al pământului; distanţă dintre pământ şi luna este de 108 mai mare decât diametrul lunii.
Astfel de talismane
sunt considerată a fi foarte eficiente, întrucât sunt corelate cu specificul unic al horoscopului unei persoane. În acest fel, un talisman corespunzător unei planete aflate într-o poziţie favorabilă sau nu horoscopului cuiva, poate aduce o forţă pozitivă sau poate reduce efectele unei planete nefavorabile.
Anumite numere, precum data naşterii sau numărul destinului, au o importanţă deosebită în viață unor persoane.
În astfel de cazuri, menţinerea armoniei numerologice este considerată esenţială în atragerea norocului.
Din acest motiv, debutul unor sarcini importante sau orice altfel de noi începuturi sunt interconectate cu date numerologice favorabile, esenţiale pentru atingerea succesului în orice domeniu al vieţii umane. În mod similar, un talisman sau o amuletă cu un număr favorabil sau un semn zodiacal poate reprezenta, pentru unii, o şansă în plus în atingerea unor obiective intime.
Plantă norocoasă şi pe tărâmurile româneşti, trifoiul cu patru foi era respectat în miturile celtice datorită tenţei sale de verde de smarald şi a creşterii sale viguroase. Fiecare frunză simbolizează o anume caracteristică norocoasă: faima , bogăţie, dragoste şi sănătate. Potrivit superstiţiei, purtătorul unui trifoi cu patru foi poate fi sigur că persoană iubita va reveni la el şi că este apărat de orice intervenţie malefică a spiritelor. Visul unui trifoi cu patru foi înseamnă un trai fericit până la capătul zilelor.
Copyright © diane.ro
Articole din domenii conexe :
Simboluri pagane oculte
Simboluri biblice ale numerelor
Simboluri si talismane antice egiptene
Simbolurile dragostei / Simbolismul iubirii
Aceste simboluri sunt adânc înrădăcinate în subconştientul uman şi îi determină pe oameni să caute obiecte tangibile care să le întruchipeze acasă, la serviciu sau în maşină, că forme de protecţie împotriva forţelor negative sau a puterilor ce le pot răpi speranţa, dragostea şi prosperitatea.
Chiar dacă multe persoane nu recunosc nici în ruptul capului că ar fi în stare să creadă în astfel de "parascovenii", la o cercetare mai atentă vei putea constata că posedă cel puţin un obiect aducător de noroc.
Amuletele, talismane ori simboluri ale norocului pot fi găsite, în zilele noastre, în poşetele femeilor şi în portofelele bărbaţilor, sub formă de inele, pandative, portchei, ornamentaţii ale uşii casei, decoraţii ale maşinilor, lănţişoare, brăţări şi inele.
Orice fel de simbol al norocului este inspirat de o superstiţie şi este legat de sistemul arhetipal al omenirii. El întruchipează speranţa şi sugerează insecuritatea noastră într-o viaţă plină de imprevizibil.
Adoptarea unui simbol personal al norocului nu are nimic rău în sine, atâta timp cât ne dăm seama că, puterea pe care ne-o dorim ca pavăză nu se identifica cu însuşi simbolul. Mai curând, norocul este reprezentat sau focalizat în obiectul simbolic adoptat.
De exemplu, dacă mintea ne sugerează că un astfel de simbol ne protejează faţă de pericolul unui accident şi credem din tot sufletul că obiectul simbolic ne va apăra contra unui astfel de eveniment nefericit, puterea de ocrotire îşi are sălaşul în convingerea noastră şi nu în simbol.
Amuletele cristalelor
Unele materiale, precum cristalele naturale sunt înzestrate cu puterea de a mări energia spirituală pozitivă, motiv pentru care sunt folosite la confecţionarea unor amulete, de obicei, personalizate, în funcţie de zodie.
Ankh
Ankh este o cruce egipteană antică, folosită pentru a conferi purtătorului noroc, ea reprezentând viaţă eternă şi puterea divinităţii Soarelui de a dărui împlinirea viselor şi dorinţelor.
Bănuţul norocos
În antichitate, monezile erau purtate ca pandantive din convingerea că ele pot furniza o energie benefică, protejând, în acelaşi timp, împotriva influenţelor malefice.
În zilele noastre, există superstiţia că o persoană care găseşte un bănuţ pe stradă, este destinată unui succes finanaciar de mari proporţii.
Brăţările norocoase
Brăţările norocoase, foarte populare în zilele noastre, conţin fie un simbol norocos, fie un model caracteristic unui semn zodiacal.
Caduceul
Un simbol al norocului în Egipt, India şi Grecia antică, caduceul era considerat a apăra împotriva bolii, certurilor şi avea darul de a aduce pacea sau împăcarea în orice situaţie. Aripile caduceului sunt cele de la picioarele lui Mercur, mesagerul zeilor greci. Simbolismul şarpelui ilustrează echilibrul dintre bine şi rău.
În prezent, caduceul este un logo sau un simbol al celor care profesează medicină.
Cheile norocoase
Se spune că trei chei purtate laolaltă au puterea de a deschide porţile către bogăţie, sănătate şi dragoste.
Pentru grecii antici, cheia era un simbol al cunoaşterii şi vieţii.
O cheie din aur şi argint în formă de cruce este emblema autorităţii papale şi are semnificaţia de "Chei ale împărăţiei cerului".
Cifra norocoasă 7
Simbol al norocului, numărul 7 este purtat la gât ca o amuletă sau într-un buzunar ori geantă sub formă unei cărţi de joc.
7 este crezută a fi o cifra norocoasă din mai multe motive:
în tradiţia japoneză, există 7 zei norocoşi;
la naştere , Buddha s-a ridicat în picioare şi a făcut 7 paşi;
în credinţă islamică, există 7 ceruri şi 7 pământuri;
în creştinism, Isus i-a spus lui Petru că trebuie să ierte de 70 de ori înmulţit cu 7.
Cornul norocos
Cornul este un simbol modern universal al norocului dar şi o amuletă falică, văzută că o sursă de virilitate, cu potenţialul de a atrage oamenii, în special pe cei de sex opus.
Craniul norocos
Cunoscut, mai ales, ca un simbol de avertizare, craniul a fost folosit în culturile străvechi ca pavăză de apărare împotriva oricărei boli sau influenţe malefice.
Din punct de vedere filozofic, craniul este considerat un tron al inteligenţei, spiritului şi al scânteii vieţii umane.
Craniul are cea mai mare rezistenţă la putrefacţie faţă de celelalte componente ale sistemului osos, motiv de a fi considerat că un simbol al tăriei. În multe culturi primitive, purtarea unui craniu conferea protecţie şi bunăstare.
Gărgăriţa norocoasă
Gărgăriţele sunt considerate mesagere ale norocului.Atunci când o gărgăriţă se aşează pe o persoană, această poate consideră că viitorul îi rezervă numai surprize plăcute.
Ghinda norocoasă
În timpul cuceririi normande, locuitorii din Anglia obişnuiau să poarte asupra lor ghinde uscate, pentru a fi apăraţi faţă de incidentele sângeroase ivite la tot pasul. Considerată că o emblemă a tinereţii şi vigorii, ghinda este un simbol al norocului, dar şi o reprezentare a evoluţiei spirituale.
Iadeşul norocos
Tradiţie veche la romani, ruperea iadeşului îşi are originea la anticii etrusci şi romani din secolul al IV-lea. Cele două capete ale osului de găină sau curcan sunt apucate şi trase în sens contrar de două persoane, cea căruia îi rămâne bucată mai mare fiind considerată norocoasă.
Îngerii norocoşi
Simbolul îngerului este prezent pe diverse bijuterii, precum broşe, inele sau pandantive, ca o imagine aducătoare de noroc şi o protecţie împotriva spiritelor malefice.
Laba de iepure norocoasă
Amuleta norocoasă specifica occidentalui, laba de iepure este un simbol contemporan al şansei sau norocului.
Se estimează că în SUA sunt vândute anual circa 10 milioane de labe de iepuri.
Iepurii au fost considerati de secole nişte animale cu o natură atât divină, cât şi oarecum stranie, întrucât se spune că se nasc cu ochii deschişi.
Masca dragonului
O mască căreia chinezii îi atribuie capacitatea de a aduce noroc purtătorului.
Mâna norocoasă
Un simbol a puterii spirituale, forţei, dominării şi protecţiei.
Mâna Fatimei( fiica lui Mahomed) este un simbol norocos în țările islamice, fiecare deget reprezentând câte o calitate: credinţă, rugăciune, pelerinaj, caritate şi postire.
În antichitatea europeană, se credea că o mâna ridicată deasupra capului poate proteja împotriva ochiului rău sau deochiului.
Evreii credincioşi îi conferă amuletei mâinii deschise supranumele de "Mâna lui Miriam" , considerând că purtătorul acestui simbol este binecuvântat cu noroc.
Ochiul lui Horus
Ochiul lui Horus este un simbol egiptean antic, amplasat pe o clădire sau într-un pandativ, cu rolul de a ţine răul deoparte şi a aduce noroc.
Om (Aum)
În mitologia hindusă, Om ori Aum este considerat cel dintâi sunet care a străbătut universul la începuturile timpului. Aproape toate mantrele încep prin recitarea cuvântului "Om". Cei ce proslăvesc acest simbol se cred binecuvântaţi cu noroc, confort material şi puteri spirituale.
Penele norocoase
Până, un simbol norocos străvechi, este reprezentarea călătoriei sufletului către celălalt tărâm.
Potcoava norocoasă
Simbol protector împotriva deochiului sau ochiului rău, potcoava îşi face efectul benefic, potrivit unor legende străvechi, atunci când este aşezată cu capetele în sus. Conform unor teorii, putera magică a potcoavei provine din formă ei de luna încornorată( semiluna).
În legendele celtice, se spune că, atârnarea unei potcoave de uşa casei putea îndepărta fiinţele magice răuvoitoare, întrucât acestea erau "alergice" la fier.
Rudraksha
Nuca copacului Rudraksha, sub formă a 38 de varietăţi, poate fi întâlnită în Himalaia, Indonezia şi Malaezia.
Mărgelele din Rudraksha îl reprezintă pe zeul Shiva, una din divinităţile treimii hinduse. Aceste amulete auspicioase şi puternice transmit puteri spirituale, sănătate, faima şi fericire materială.
Mărgelele Rudraksha sunt utilizate pentru crearea unui rozariu din 108 piese, folosit pentru rostirea mantrelor, în scopul măririi efectului şi forţei acestora.
Deşi aceste rozarii îşi au originea în străvechea perioada vedică, numărul 108 are semnificaţii aparte: distanţă dintre pământ şi soare este aproximativ de 108 ori mai mare decât diametrul soarelui; diametrul soarele de circa 108 ori mai mare faţă de cel al pământului; distanţă dintre pământ şi luna este de 108 mai mare decât diametrul lunii.
Talismane astrologice
Astfel de talismane
sunt considerată a fi foarte eficiente, întrucât sunt corelate cu specificul unic al horoscopului unei persoane. În acest fel, un talisman corespunzător unei planete aflate într-o poziţie favorabilă sau nu horoscopului cuiva, poate aduce o forţă pozitivă sau poate reduce efectele unei planete nefavorabile.
Talismane de dragoste
Talismanul Vashikaran măreşte puterea de influenţă sau atracţie a unei persoane. Acest puternic simbol este utilizat nu numai pentru cucerirea membrilor sexului opus, ci şi pentru a îmbunătăţi orice alt tip de relaţii umane.
Talismane şi amulete zodiacale şi numerologice
Anumite numere, precum data naşterii sau numărul destinului, au o importanţă deosebită în viață unor persoane.
În astfel de cazuri, menţinerea armoniei numerologice este considerată esenţială în atragerea norocului.
Din acest motiv, debutul unor sarcini importante sau orice altfel de noi începuturi sunt interconectate cu date numerologice favorabile, esenţiale pentru atingerea succesului în orice domeniu al vieţii umane. În mod similar, un talisman sau o amuletă cu un număr favorabil sau un semn zodiacal poate reprezenta, pentru unii, o şansă în plus în atingerea unor obiective intime.
Trifoiul cu patru foi
Plantă norocoasă şi pe tărâmurile româneşti, trifoiul cu patru foi era respectat în miturile celtice datorită tenţei sale de verde de smarald şi a creşterii sale viguroase. Fiecare frunză simbolizează o anume caracteristică norocoasă: faima , bogăţie, dragoste şi sănătate. Potrivit superstiţiei, purtătorul unui trifoi cu patru foi poate fi sigur că persoană iubita va reveni la el şi că este apărat de orice intervenţie malefică a spiritelor. Visul unui trifoi cu patru foi înseamnă un trai fericit până la capătul zilelor.
Uleiurile sfinţite
În special în Asia, uleiurile sfinţite, încapsulate în mici fiole, sunt purtate că însemne ale protecţiei şi norocului.Copyright © diane.ro
Articole din domenii conexe :
Simboluri pagane oculte
Simboluri biblice ale numerelor
Simboluri si talismane antice egiptene
Simbolurile dragostei / Simbolismul iubirii
Simboluri norocoase, talismane și amulete
Reviewed by Diana Popescu
on
septembrie 09, 2009
Rating:
Buna, am descoperit astazi aceste folositoare informatii si imi plac mult, am rasfoit pe-aici aproximativ 2 ore bune, si m-am delectat cu placere.
RăspundețiȘtergereVa multumesc. O seara placuta.
as vrea si eu un talisman daca este gratuit
RăspundețiȘtergereas vrea sa primesc si eu un talisman poate am si eu noroc in dragoste si bani daca este gratuit
RăspundețiȘtergereEu nu comercializez talismane , va ofer doar o cale de a va fla cele care vi se potrivesc ....
RăspundețiȘtergerefoarte cooll
RăspundețiȘtergerebuna ma numesc adi si as vrea daca se poate sa imi configurzi si mie un talisman sau o amuleta norocoasa sau spunemi care mi se potriveste
RăspundețiȘtergerevad ca voi nu intelegeti rostul acestiu articol!
RăspundețiȘtergereAcest articol a fost facut pentru a avea mai multe cunostinte despre talismane nimik mai mult!!
Cei care vor talismane intrati aici
http://www.sb13.tk/
Fac talismane la cerere din 2005
doar daca crezi in ele vor avea putere asupa ta.
O zi frumuasa.
nu am crezut niciodata in talismane,,,dar as incerca sa vad daca merge>>>> franco ce fel de talismane faci daca esti analfabet?
RăspundețiȘtergerede unde iau unele talismane
RăspundețiȘtergeretalismane sint norocoase atita timp cit crezi in ele si nu faci din asta o afacere sau un profit
RăspundețiȘtergereInteresant articol.
RăspundețiȘtergereFoarte interesant ce am gasit la dvs. Doresc si eu un talisman pt noroc in dragoste si banii. Va multumesc si astept un raspuns
RăspundețiȘtergereSunt Florentina
ȘtergereBuna, Florentina. Eu am scris, pur si simplu, despre aceste talismane si simbolismul lor, dar nu le comercializez.
Ștergere;))))))))))) prea tare !!!! Articolul super . Multumim de informatii . Sunt foarte bine structurate pe interesele fiecaruia . Dar, nu ma pot opri sa recitesc comentariile viitorului patriei !!! Mor !!!! Prea tare !
RăspundețiȘtergerehttp://www.bisericasatanista.org/ocult/semne-oculte-2
RăspundețiȘtergereastea sunt adevaratele semne oculte nu talismane norocoase sau porcarii ce visati.sunt semne satanice si trebuie sa va feriti de asa ceva!!!
Daca ignoranta ar durea cred ca ai fii vesnic la doctor!
Ștergere