Podul bunatatii Feng Shui | O poveste cu talc

Intr-o zi fierbinte de vara, un maestru Feng Shui urca pe muntele Chang Nong, un loc respectat si ravnit de toti credinciosii daoisti. Ascensiunea era dificila si soarele necrutator ii storsese aproape toata vlaga, dar maestrul se incapatana sa mearga, in speranta ca va descoperi o fantana care sa ii aline setea coplesitoare.

Dupa o vreme, a zarit o femeie in varsta, stand in pragul usii unei casute aflate la marginea orasului spre care se indrepta. Cu limba poticnita din cauza uscaciunii gurii, barbatul i-a cerut sa ii dea o inghititura de apa. Femeia l-a poftit in casa si i-a spus ca va fierbe de indata niste apa, cerandu-i sa aiba putina rabdare pana va lua vasul de pe foc. Maestrul Feng Shui era insa atat de insetat, incat i-a spus femeii : "Voi bea niste apa din ulciorul cu apa rece de langa usa." Acestea fiind spuse, s-a repezit de indata catre ulcior. Vazand ce are de gand sa faca, femeia i-a luat-o inainte si aruncat apa rece in oala care fierbea sub foc. Maestru Feng Shui nu a fost deloc multumit de acest gest, dar si-a spus ca nu este potrivit sa se piarda cu firea.

Dupa ce a primit o cana cu apa fiarta , el a suflat rabdator peste ea si a baut-o cu inghitituri rare. Dupa aceea , a inceput sa discute cu gazda lui despre felul de aplicare a artei Feng Shui in viata de zi cu zi, iar batrana femeie, profitand de ocazie, l-a intrebat care loc ar fi putut fi cel mai potrivit pentru a construi o noua casa . Purtandu-i inca ranchiuna femeii, pentru ca ii luase de sub nas ulciorul cu apa rece, el a sfatuit-o in mod voit sa aleaga un loc care, potrivit principiilor Feng Shui, putea aiba efecte negative asupra oamenilor, schitandu-i in amanunt felul si orientarea in care sa pozitioneze casa.

La cativa ani dupa aceea, maestru Feng Shui s-a reintors pe muntele Chang Nong si a vazut o casa frumoasa in locul in care o sfatuise pe batrana femeie sa construiasca. Nu avea cum sa stie cine locuia acolo, dar chiar in acel moment aceeasi femeie a iesit din casa. Ea l-a recunoscut imediat pe maestrul Feng Shui si l-a invitat cu caldura inauntru. Dupa ce s-a asezat, barbatul a fost potopit de cuvintele de multumire ale femeii : "A fost o binecuvantare sa te intalnesc si sa imi dai niste sfaturi atat de bune despre locul si felul in care sa construiesc noua casa a familiei mele. De cand ne-am mutat in ea, toate lucrurile ne-au mers bine si toti membrii familiei mele sunt fericiti. Viata noastra este implinita si sigura. Am vrut mereu sa te reintalnim si sa iti multumim din inima pentru tot ce ai facut pentru noi. Si iata, ca prin minune, ai aparut din nou la usa mea ." Apoi, batrana femeie a pregatit o mare petrecere in cinstea maestrului si le-a cerut tuturor celor din familie sa ii multumeasca invatatului Feng Shui.

Maestrul devenea insa mereu mai posomarat si mai tacut. Ii parea rau pentru ce facuse in urma cu cativa ani, cand o indusese voit in eroare pe batrana. Femeia a vrut sa ii ia apasarea de pe suflet si i-a spus: "Prin partile noastre, obisnuim sa ne cinstim musafirii cu bunatate si sinceritate. Imi aduc aminte bine ca, ultima data cand ne-am intalnit, pusesem la fiert niste apa, dar tu ai vrut sa bei pe neinghitite apa rece dintr-un ulcior. Erai atat de infierbantat si transpirat, incat mi-am zis ca daca ai face asa ceva te-ai putea imbolnavi in mod sigur, asa ca am aruncat apa din ulcior peste cea de pe soba. Dupa aceea, ai baut pe indelete apa fiarta si fost la adapost de raceala. Atunci nu ti-am zis de ce am procedat in felul acela, dar am facut-o pentru ca nu am vrut sa te simti jignit. " Explicatia femeii l-a facut pe maestrul Feng Shui sa se simta si mai rusinat. Regreta ca rasplatise bunatatea cu ganduri si fapte rautacioase, asa ca i-a marturisit femeii ce facuse el cu adevarat cu ocazia ultimei lor intalniri. Totodata, a remarcat ca principiile Feng Shui nu aduc intotdeuna rezultatele asteptate, din mai multe motive, dar mai ales pentru ca binele este intotdeuna rasplatit cu bine, iar straduintele sunt mereu recunoscute si apreciate de soarta. Apoi, maestrul Feng Shui s-a uitat drept in ochii batranei si i-a spus, plin de modestie : "Din aceasta zi, datorita tie, am ales sa imi schimb modul de a gandi si a ma purta, pentru a deveni un om cu adevarat bun si sincer, asa cum esti tu".

Cu acea ocazie, maestrul Feng Shui a daruit locuitorilor de pe muntele Chang Nong indeajuns de multi bani pentru ca acestia sa construiasca un punte peste o rapa prapastioasa, punte cunoscuta pana astazi sub numele de "Podul omului bun" ".



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Dragoste oarba | O poveste cu talc

Fereastra catre lume | O poveste cu talc

Lucrurile nu sunt intotdeuna asa cum par | O poveste cu talc
Podul bunatatii Feng Shui | O poveste cu talc Podul  bunatatii Feng Shui | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on septembrie 24, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.