Culorile sanatatii alimentelor
Secretele tenului proaspat , oaselor sanatoase , memoriei redutabile si prevenirii bolilor se afla toate la indemana, chiar in frigiderul tau.Cu cat ai o alimentatie mai bogata in culori , cu atat ai parte de mai multi antioxidanti.Acesti compusi reduc procesul general de distrugere a celulelor si impiedica infundarea arterelor care provoaca bolile de inima , stopurile cardiace si chiar pierderea memoriei. Fiecare tip de culoare , precum verdele , galbenul , portocaliul , rosul si albul , semnaleaza prezenta unor diferite clase de nutrienti , fiecare din ele oferind beneficii unice.Iata cateva alimente corespunzatoare culorilor , precum si felul in care sunt benefice pentru organism…
Galben / portocaliu
Cartofii dulci , bostanii / dovlecii , mango , porumbul si pepenii galbeni contin o mare varietate de carotenoizi , avand proprietatea de a micsora riscul cancerului.
Verde
Vegetale precum spanacul si broccoli sunt bogate in luteina , un antioxidant care mentine vederea clara si ascutita.
Albastru / violet
Afinele si murele abunda in antocianine , substante ce impiedica formarea tumorilor si dezvoltarea acestora.
Rosu
Rosiile si pepenii verzi sunt alimente foarte bogate in licopen , un pigment vegetal cunoscut pentru efectul de protectie fata de cancer si afectiunile inimii.
Alb
Conopida ofera aceleasi beneficii de prevenire ale cancerului ca si broccoli , si sunt , alaturi de cartofi , o sursa bogata de vitamina C. Exista , de asemeni, cateva dovezi despre faptul ca specificii compusi de sulf din ceapa si usturoi pot contracara cancerul de stomac si cel de colon.Alte alimente albe , precum gaina fiarta , pestele , branzeturile cu continut mic de grasime , ouale si tofu furnizeaza organismului o paleta de proteine foarte importante.
O metoda eficienta de prevenire a imbatranirii consta in amestecul si imperecherea acestor culori in vederea asigurarii unei varietati sanatoase a alimentatiei zilnice.Cercetarile arata ca antioxidantii se sustin unul pe celalalt , potentandu-si reciproc efectele.
Copyright © diane.ro
Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:
Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?
Cum slabesti fara mari eforturi
Somnul de noapte te ajuta sa slabesti
Galben / portocaliu
Cartofii dulci , bostanii / dovlecii , mango , porumbul si pepenii galbeni contin o mare varietate de carotenoizi , avand proprietatea de a micsora riscul cancerului.
Verde
Vegetale precum spanacul si broccoli sunt bogate in luteina , un antioxidant care mentine vederea clara si ascutita.
Albastru / violet
Afinele si murele abunda in antocianine , substante ce impiedica formarea tumorilor si dezvoltarea acestora.
Rosu
Rosiile si pepenii verzi sunt alimente foarte bogate in licopen , un pigment vegetal cunoscut pentru efectul de protectie fata de cancer si afectiunile inimii.
Alb
Conopida ofera aceleasi beneficii de prevenire ale cancerului ca si broccoli , si sunt , alaturi de cartofi , o sursa bogata de vitamina C. Exista , de asemeni, cateva dovezi despre faptul ca specificii compusi de sulf din ceapa si usturoi pot contracara cancerul de stomac si cel de colon.Alte alimente albe , precum gaina fiarta , pestele , branzeturile cu continut mic de grasime , ouale si tofu furnizeaza organismului o paleta de proteine foarte importante.
O metoda eficienta de prevenire a imbatranirii consta in amestecul si imperecherea acestor culori in vederea asigurarii unei varietati sanatoase a alimentatiei zilnice.Cercetarile arata ca antioxidantii se sustin unul pe celalalt , potentandu-si reciproc efectele.
Copyright © diane.ro
Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:
Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?
Cum slabesti fara mari eforturi
Somnul de noapte te ajuta sa slabesti
Culorile sanatatii alimentelor
Reviewed by Diana Popescu
on
octombrie 12, 2010
Rating:
Niciun comentariu: