Culorile sanatatii alimentelor

Secretele tenului proaspat , oaselor sanatoase , memoriei redutabile si prevenirii bolilor se afla toate la indemana, chiar in frigiderul tau.Cu cat ai o alimentatie mai bogata in culori , cu atat ai parte de mai multi antioxidanti.Acesti compusi reduc procesul general de distrugere a celulelor si impiedica infundarea arterelor care provoaca bolile de inima , stopurile cardiace si chiar pierderea memoriei. Fiecare tip de culoare , precum verdele , galbenul , portocaliul , rosul si albul , semnaleaza prezenta unor diferite clase de nutrienti , fiecare din ele oferind beneficii unice.Iata cateva alimente corespunzatoare culorilor , precum si felul in care sunt benefice pentru organism…

Galben / portocaliu

Cartofii dulci , bostanii / dovlecii , mango , porumbul si pepenii galbeni contin o mare varietate de carotenoizi , avand proprietatea de a micsora riscul cancerului.

Verde

Vegetale precum spanacul si broccoli sunt bogate in luteina , un antioxidant care mentine vederea clara si ascutita.

Albastru / violet

Afinele si murele abunda in antocianine , substante ce impiedica formarea tumorilor si dezvoltarea acestora.

Rosu

Rosiile si pepenii verzi sunt alimente foarte bogate in licopen , un pigment vegetal cunoscut pentru efectul de protectie fata de cancer si afectiunile inimii.

Alb

Conopida ofera aceleasi beneficii de prevenire ale cancerului ca si broccoli , si sunt , alaturi de cartofi , o sursa bogata de vitamina C. Exista , de asemeni, cateva dovezi despre faptul ca specificii compusi de sulf din ceapa si usturoi pot contracara cancerul de stomac si cel de colon.Alte alimente albe , precum gaina fiarta , pestele , branzeturile cu continut mic de grasime , ouale si tofu furnizeaza organismului o paleta de proteine foarte importante.

O metoda eficienta de prevenire a imbatranirii consta in amestecul si imperecherea acestor culori in vederea asigurarii unei varietati sanatoase a alimentatiei zilnice.Cercetarile arata ca antioxidantii se sustin unul pe celalalt , potentandu-si reciproc efectele.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?

Cum slabesti fara mari eforturi

Somnul de noapte te ajuta sa slabesti
Culorile sanatatii alimentelor Culorile sanatatii alimentelor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 12, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.