Supa de rosii cu orez - Retete simple si sanatoase
Atunci cand orezul isi ineaca corabiile albe in mare rosie a supei de tomate se pune la cale, in clocotisul bolborosind tandru si promitator, una din cele mai curate si mai simple delicateturi ale bucatariei romanesti de vara. Carnea plapanda a boabelor imaculate se desfata in dulceata sangeranda a rosiilor, iar frunzulitele bine maruntite de patrunjel si marar, presarate peste supa arzand de nerabdarea de a fi servita, adauga o ultima tusa, delicata, de verde si parfumata aroma, prinzandu-ne pofta intr-o irezistibila ispita. In vreme de vara este cu folos sa lasi aceasta supa de rosii sa adaste in gerurile aspre ale frigiderului, astfel incat sa poti izgoni fara mila fierbinteala coplesitoare pravalita peste tine de neinfranatul soare.
Reteta acestui fel de mancare este simpla ca buna ziua! Nu este trebuinta de multe si alese ingrediente. Trebuie sa ai pe aproape un kil si jumatate de rosii bine coapte, 3 linguri cu orez, 2 linguri cu smantana, o lingurita de zahar, un galbenus , doi litri de zeama de carne sau apa, niste sare si zarzavaturi cat cuprinde.
Aseza rosiile bine spalate si taiate bucatele intr-o oala, cu nitica sare. Tranteste un capac peste oala si pune-o pe aragaz, astfel incat rosiile sa fiarba inabusit in apa pe care si-o lasa singure-singurele. Atunci cand s-au inmuiat bine, trece rosiile printr-o sita, apoi subtiaza-le cu zeama de carne ori cu o zeama in care ai fiert niste zarzavat. Adauga orezul si zaharul si lasa sa fiarba tot amestecul bine, potrivindu-l cu sare cat crezi de cuvinta. Inainte de a pune supa pe masa, drege-o cu galbensul de oua si cu cele doua linguri de smantana. Daca vrei sa mananci aceasta supa de rosii rece, ar fi indicat sa cureti zeama de carne de grasime sau sa folosesti varianta cu zeama de zarzavat.
Copyright © diane.ro. 2012
Articole din acelasi domeniu :
Salata de rosii fara ulei si sare - Retete Diana
Mancarea in proverbe, expresii si zicale romanesti
Supa de rosii a la Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase
Reteta acestui fel de mancare este simpla ca buna ziua! Nu este trebuinta de multe si alese ingrediente. Trebuie sa ai pe aproape un kil si jumatate de rosii bine coapte, 3 linguri cu orez, 2 linguri cu smantana, o lingurita de zahar, un galbenus , doi litri de zeama de carne sau apa, niste sare si zarzavaturi cat cuprinde.
Aseza rosiile bine spalate si taiate bucatele intr-o oala, cu nitica sare. Tranteste un capac peste oala si pune-o pe aragaz, astfel incat rosiile sa fiarba inabusit in apa pe care si-o lasa singure-singurele. Atunci cand s-au inmuiat bine, trece rosiile printr-o sita, apoi subtiaza-le cu zeama de carne ori cu o zeama in care ai fiert niste zarzavat. Adauga orezul si zaharul si lasa sa fiarba tot amestecul bine, potrivindu-l cu sare cat crezi de cuvinta. Inainte de a pune supa pe masa, drege-o cu galbensul de oua si cu cele doua linguri de smantana. Daca vrei sa mananci aceasta supa de rosii rece, ar fi indicat sa cureti zeama de carne de grasime sau sa folosesti varianta cu zeama de zarzavat.
Copyright © diane.ro. 2012
Articole din acelasi domeniu :
Salata de rosii fara ulei si sare - Retete Diana
Mancarea in proverbe, expresii si zicale romanesti
Supa de rosii a la Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase
Supa de rosii cu orez - Retete simple si sanatoase
Reviewed by Diana Popescu
on
iunie 18, 2012
Rating:
Imi place tare mult supa de rosii :D
RăspundețiȘtergerePare buna..mai ales acum vara:)
RăspundețiȘtergereImi place :D ;)
RăspundețiȘtergeremananc supe de felul meu si o sa o incerc si pe asta
RăspundețiȘtergereCe descriere draguta :)
RăspundețiȘtergere