Supa de rosii greceasca - Manestra
Daca tot au inceput sa se ieftinesca rosiile si banii nu ne dau afara din casa, dar vrem totusi sa mancam sanatos, va recomand o supa de rosii greceasca, numita Manestra. Pe unele insule cicladice ale Greciei, aceasta varietate de supa de rosii, nu se numeste Manestra, ci "domatosoupa" (supa de tomate). Oricum , acest fel de mancare poate fi un exemplu elocvent de alimentatie naturista, dietetica, si plina de vitamine. Uneori, se serveste cu parmezan sau niste branza data pe razatoare.
Reteta supa de rosii greceasca - Manestra
- Circa 50 de grame de ulei de masline
- O ceapa mare, tocata marunt
- 4 catei de usturoi, maruntiti sau batuti bine
- 2 lingurite de frunze de oregano sau parunjel
- 1,5 kilograme de rosii foarte coapte, taiate in sferturi
- O jumatate de lingurita de sare
- 2 litri de apa
- 1/3 paste mici
- 1/3 branza Parmezan
Cum gatesti supa de rosii greceasca
Pune uleiul sa fiarba intr-o cratita, apoi adauga usturoiul si ceapa. Lasa-le sa se prajeasca cam 5 minute, si adauga rosiile vreme de inca 5 minute.
Pune sarea si apa peste amestecul de mai sus, si lasa-l sa fiarba la foc mic pana cand rosiile devin foarte moi si incep sa lase o zeama rosie-maronie, timp de aproximativ 40 de minute. Abia dupa aceea, pune in patrunjelul sau oregano, lasand combinatia sa farba la foc mic inca 5 minute.
Daca vrei, poti sa presari deasupra niste branzica rasa sau Parmezan.
Copyright © diane.ro
Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:
Mielul de Paste, simbol si semnificatie
Mancarea in proverbe, expresii si zicale romanesti
Supa de rosii a la Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase
Reteta supa de rosii greceasca - Manestra
- Circa 50 de grame de ulei de masline
- O ceapa mare, tocata marunt
- 4 catei de usturoi, maruntiti sau batuti bine
- 2 lingurite de frunze de oregano sau parunjel
- 1,5 kilograme de rosii foarte coapte, taiate in sferturi
- O jumatate de lingurita de sare
- 2 litri de apa
- 1/3 paste mici
- 1/3 branza Parmezan
Cum gatesti supa de rosii greceasca
Pune uleiul sa fiarba intr-o cratita, apoi adauga usturoiul si ceapa. Lasa-le sa se prajeasca cam 5 minute, si adauga rosiile vreme de inca 5 minute.
Pune sarea si apa peste amestecul de mai sus, si lasa-l sa fiarba la foc mic pana cand rosiile devin foarte moi si incep sa lase o zeama rosie-maronie, timp de aproximativ 40 de minute. Abia dupa aceea, pune in patrunjelul sau oregano, lasand combinatia sa farba la foc mic inca 5 minute.
Daca vrei, poti sa presari deasupra niste branzica rasa sau Parmezan.
Copyright © diane.ro
Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:
Mielul de Paste, simbol si semnificatie
Mancarea in proverbe, expresii si zicale romanesti
Supa de rosii a la Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase
Supa de rosii greceasca - Manestra
Reviewed by Diana Popescu
on
iunie 09, 2012
Rating:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu