Supa de rosii a la Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase
Sunt innebunita dupa supa de rosii, iar dragutul de Jamie Oliver m-a provocat cu reteta unei supe pe care o a lauda a fi una din cele mai simple si mai gustoase! In plus, ne invata un secret, un mic truc, descoperit deja de ceva vreme de cele mai multe dintre noi chiar si inainte de criza! Sa cumparam rosii cat mai coapte, chiar din acelea pe care le gasim la piata cu un pret ridicol de mic, pentru ca mai au putin si se strica! Daca vrei sa te asiguri ca nu achizitionezi rosii deja stricate, poti, potrivit lui Jamie, sa ti le strici tu singura: cumpara-le la cel mai mare pret de taraba sau din supermarket si lasa-le sa pe pervaz pana se inmoaie! Un al doilea truc ar fi sa le lasi sa fiarba la un foc cat mai mic, in acest fel capatand o foarte mare dulceata. Oliver ne mai face o recomandare: dupa ce punem supa in farfurii ori boluri caldute, ar trebui sa ii dam drept companie si o paine foarte proaspata. Ei bine, am sa ma abtin de la acest ultim ingredient!
De ce ai nevoie pentru a face 4 portii (englezesti, nu si romanesti) dintr-o astfel de supa de rosii ? Sa vedem:
- 1 ceapa curata si taiata cat mai marunt
- un catel de usturoi, curatat si taiat foarte fin
- un morcov, curatat si dat pe razatoarea mare
- o mana de busuioc proaspat, taiat marunt
- ulei de masline (e cam scump, asa ca va garantez ca merge si cu ulei de floarea soarelui)
- 6 linguri cu smantana avand circa 50% grasime (ne mai gandim)
- 1 lingurita de otet din vin rosu
- 2 galbenusuri de oua
- 1 kilogram de rosii foarte coapte
- 1,1 litri de zeama (in engleza, stock) obtinuta prin fierberea de verdeturi sau pui
-Niste sare de mare si piper abia macinat
Cum prepari supa de rosii a la Jamie Oliver?
Pune usturoiul, ceapa, morcovul si busuiocul intr-o cratita mare, si arunca peste ele (fara nici o ezitare) doua duste de ulei (de masline). Acopera vasul si lasa-l la fiert, la foc mic, circa 20 de minute, invartindu-l zdaravan o data la doua minute. Amesteca smantana, otetul si galbenusurile de oua intr-un bol mic. In timp ce legumele fierb usor, pune rosiile intr-un alt vas, cu apa fiarta, timp de 30 de secunde, apoi scoate-le de acolo degraba, curata-le de pielita si taie-le in bucati mari. Pune-le peste legume (usturoi, ceapa, morcov si busuioc), adauga apoi zeama, si lasa totul sa fiarba la foc mic inca 20 de minute, cu un capac deasupra.
Ei, acuma-i acuma ! Ar fi bine sa omogenizezi totul folosind un robot de bucatarie, un blender, sau cu propria-ti manuta, daca poti sa o pui la treaba astfel incat sa se invarta repede –repede ! Dupa ce ai facut acest magic lucru, ar trebui sa pui amestecul inapoi in vas, si sa il lasi sa fiarba la foc mic putin, in timp ce ii adaugi, cu grija si masura, niste piper si sare de aia de mare.
Inainte de a pofti si a gusta din aceasta supa, tine cont de reteta lui Jamie si, pentru a o face sa straluceasca si sa se armonizeze, adauga amestecul de smantana cu galbenusuri si otet, batandu-l mai inainte fara mila, la fel ca si pe icre, pana nu mai cracneste, si fara a-i mai oferi supei placerea de a o incalzi! Pune supa pe masa cat mai repede si da-o la mancat, fara a uita sa presari peste ea niste busuioc taiat cat mai fin! (merge, zic eu, si niste marar cu /sau patrunjel). Pofta buna!
Copyright © diane.ro
Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:
Cartofii prajiti, deliciu, reteta si sfatuiri
Combinatia alimentelor - Dieta si nutritionism
Metode simple de a slabi
De ce ai nevoie pentru a face 4 portii (englezesti, nu si romanesti) dintr-o astfel de supa de rosii ? Sa vedem:
- 1 ceapa curata si taiata cat mai marunt
- un catel de usturoi, curatat si taiat foarte fin
- un morcov, curatat si dat pe razatoarea mare
- o mana de busuioc proaspat, taiat marunt
- ulei de masline (e cam scump, asa ca va garantez ca merge si cu ulei de floarea soarelui)
- 6 linguri cu smantana avand circa 50% grasime (ne mai gandim)
- 1 lingurita de otet din vin rosu
- 2 galbenusuri de oua
- 1 kilogram de rosii foarte coapte
- 1,1 litri de zeama (in engleza, stock) obtinuta prin fierberea de verdeturi sau pui
-Niste sare de mare si piper abia macinat
Cum prepari supa de rosii a la Jamie Oliver?
Pune usturoiul, ceapa, morcovul si busuiocul intr-o cratita mare, si arunca peste ele (fara nici o ezitare) doua duste de ulei (de masline). Acopera vasul si lasa-l la fiert, la foc mic, circa 20 de minute, invartindu-l zdaravan o data la doua minute. Amesteca smantana, otetul si galbenusurile de oua intr-un bol mic. In timp ce legumele fierb usor, pune rosiile intr-un alt vas, cu apa fiarta, timp de 30 de secunde, apoi scoate-le de acolo degraba, curata-le de pielita si taie-le in bucati mari. Pune-le peste legume (usturoi, ceapa, morcov si busuioc), adauga apoi zeama, si lasa totul sa fiarba la foc mic inca 20 de minute, cu un capac deasupra.
Ei, acuma-i acuma ! Ar fi bine sa omogenizezi totul folosind un robot de bucatarie, un blender, sau cu propria-ti manuta, daca poti sa o pui la treaba astfel incat sa se invarta repede –repede ! Dupa ce ai facut acest magic lucru, ar trebui sa pui amestecul inapoi in vas, si sa il lasi sa fiarba la foc mic putin, in timp ce ii adaugi, cu grija si masura, niste piper si sare de aia de mare.
Inainte de a pofti si a gusta din aceasta supa, tine cont de reteta lui Jamie si, pentru a o face sa straluceasca si sa se armonizeze, adauga amestecul de smantana cu galbenusuri si otet, batandu-l mai inainte fara mila, la fel ca si pe icre, pana nu mai cracneste, si fara a-i mai oferi supei placerea de a o incalzi! Pune supa pe masa cat mai repede si da-o la mancat, fara a uita sa presari peste ea niste busuioc taiat cat mai fin! (merge, zic eu, si niste marar cu /sau patrunjel). Pofta buna!
Copyright © diane.ro
Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:
Cartofii prajiti, deliciu, reteta si sfatuiri
Combinatia alimentelor - Dieta si nutritionism
Metode simple de a slabi
Supa de rosii a la Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase
Reviewed by Diana Popescu
on
iunie 02, 2012
Rating:
Super reteta.
RăspundețiȘtergereNu prea sunt lamurit de diferenta intre portiile si proportiile raomanesti si englezesti !
RăspundețiȘtergeredar unde scrie cand trebuie sa pui amestecu de smantana,ou si otet? ca eu nu am vazut.
RăspundețiȘtergereda tot am citit de nenumarate ori si nu inteleg cu oul ...cind il pum?
RăspundețiȘtergereo noua reteta de incercat!
RăspundețiȘtergerece nu e clar cu oualele?! dupa ce se pregateste totul, smantana si galbenusurile batute f .bine se adauga! e o chestie de gust! a.. si otetul.Si fiindca e o supa de vara si ca sa-ti iasa buna trebuie sa ai incredere in tine !
RăspundețiȘtergere