Cine, cum face cozonacul cel mai bun? | Link-uri utile pentru făcut cozonaci
Când eram copilă, bunică- mea se dădea de ceasul morții să facă cozonacul cel mai bun, și- mi spunea :
- Diana, dupa 40 de ani ai tot timpul sa faci cozonaci, pleaca din bucataria mea!
Eu râdeam, deoarece mi se părea, că la 40 de ani o femeie este bătrâna și furam din aluatul crud, moale și gustos, iar ea îmi arăta făcălețul...
Dar "cozonacii- copii", pe care-i cocea primii și-i mâncam calzi, îi ștergeau bunicii păcatele..!
Din ce era făcut cozonacul bunicii mele?
Din vestita făina Grania, care nu știu de ce era în stoc mic în oraș și trebuia să colinde, săraca,
vreo trei- patru magazine până o găsea.
Drojdia era Pakmaya, neapărat proaspătă, laptele și smântâna, neapărat de la țară!
Iar ouăle, pentru aluat, trebuiau să fie din cele roșii, ca să crească cozonacul și să fie pufos!
Celelalte ingrediente le lua de la piața pe care o colinda cu mare plăcere și răbdare.
După ce pregătea aluatul îl frământa cu mâinile, tatăă, mai bine de o oră!!
Nu știu de unde avea atâta energie și putere!
Și era o modă atunci, să coci cozonacii noaptea, pe care nu am înțeles-o niciodată.
Oare se mai poartă?
Ai făcut vreodată cozonac? Și ți-a ieșit?
Trebuie să ai experiență ca să-ti iasa cozonacul bun sau este nevoie doar să ai ingredientele cele mai bune?
Cât de costisitor și epuizant este să pregatești cozonacul în casă?
Să fac sau nu cozonac de Paște, anul acesta sau să aștept până la patruzeci de ani..?
Voi ce spuneți?
Până vă mai gândiți și voi și eu, iată link-urile unor siteuri profesioniste în bucătăreală, de la care vom putea să învățăm cum să facem cozonacul cel mai bun:
Articole asemanatoare:
Ce se mananca de Pasti?
Cand si cum se face pasca?
Cand se vopsesc oualele de Pasti?
- Diana, dupa 40 de ani ai tot timpul sa faci cozonaci, pleaca din bucataria mea!
Eu râdeam, deoarece mi se părea, că la 40 de ani o femeie este bătrâna și furam din aluatul crud, moale și gustos, iar ea îmi arăta făcălețul...
Dar "cozonacii- copii", pe care-i cocea primii și-i mâncam calzi, îi ștergeau bunicii păcatele..!
Din ce era făcut cozonacul bunicii mele?
Din vestita făina Grania, care nu știu de ce era în stoc mic în oraș și trebuia să colinde, săraca,
vreo trei- patru magazine până o găsea.
Drojdia era Pakmaya, neapărat proaspătă, laptele și smântâna, neapărat de la țară!
Iar ouăle, pentru aluat, trebuiau să fie din cele roșii, ca să crească cozonacul și să fie pufos!
Celelalte ingrediente le lua de la piața pe care o colinda cu mare plăcere și răbdare.
După ce pregătea aluatul îl frământa cu mâinile, tatăă, mai bine de o oră!!
Nu știu de unde avea atâta energie și putere!
Și era o modă atunci, să coci cozonacii noaptea, pe care nu am înțeles-o niciodată.
Oare se mai poartă?
Ai făcut vreodată cozonac? Și ți-a ieșit?
Trebuie să ai experiență ca să-ti iasa cozonacul bun sau este nevoie doar să ai ingredientele cele mai bune?
Cât de costisitor și epuizant este să pregatești cozonacul în casă?
Să fac sau nu cozonac de Paște, anul acesta sau să aștept până la patruzeci de ani..?
Voi ce spuneți?
Până vă mai gândiți și voi și eu, iată link-urile unor siteuri profesioniste în bucătăreală, de la care vom putea să învățăm cum să facem cozonacul cel mai bun:
Cozonac cu nuca si cacao - LaLena.ro
Miamm, Miamm!
Articole asemanatoare:
Ce se mananca de Pasti?
Cand si cum se face pasca?
Cand se vopsesc oualele de Pasti?
Cine, cum face cozonacul cel mai bun? | Link-uri utile pentru făcut cozonaci
Reviewed by Diana Popescu
on
aprilie 07, 2015
Rating:
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereeu tot raman la parerea mea ca pentru cozonaci reusiti iti trebuie in primul rand "mana", adica indemanarea de a-i framanta la caldura, cu rost, rabdare si firesc, cu ingrediente din cele mai proaspete si de calitate. am incercat de multe ori sa prepar cozonaci, cei mai multi dintre ei au fost foarte buni, dar niciodata n-au fost ca ai mamei mele. si ea cocea noaptea cozonacii pentru ca era liniste si nu se foia toata lumea prin apropiere. spunea ea ca nu e nevoie de curent, de aer rece si de priviri prea multe...
RăspundețiȘtergeremie-mi plac mai dulci, mai plini cu de toate si mai parfumati, lucru care-i ingreuneaza un pic la crescut...:)
am facut si cozonaci care vaz Doamne nu se framanta asa de mult, care sunt rapizi, insa nu exista termen de comparatie intre ei si cei framantati pana cand le cresc basici...:)
acum insa se gasesc mixere pentru aluaturi, iar cine isi permite sa aiba asa ceva in casa, poate sa faca fara gres orice fel de cozonac :)
oricum, decat un cozonac de la piata, indiferent cum ar fi, il prefer pe cel facut acasa (nu e greu si nu e nici costisitor).
sarbatorile Pastelui cu bine sa-ti fie si masa plina cu cozonaci facuti de tine!
Read more: http://www.diane.ro/2013/04/cinecum-face-cozonacul-cel-mai-bun.html#ixzz2Rs4JfmlL
Eu n-am facut niciodata cozonaci, mi-ar placea sa incerc dar sincer mi-e frica. Sigur nu o sa fie buni. In schimb bunica-mea face niste cozonaci si prajituri extraordinare. Tin minte ca inainte de Pasti sau de Craciun se trezeste la 2 dimineata si incepe sa framante. Si tot framanta la ei pana ne trezim noi, asa ca probabil secretul, cum spuneai si tu, sta in framantat.
RăspundețiȘtergereCei mai buni cozonaci pe care i-am mancat erau cei facuti de o vecina, pe vremea cand locuiam la tara. De atunci, marea majoritatea i-am procurat din comert si chiar nu exista termeni de comparatie.
RăspundețiȘtergereFoarte bun acest articol, si se refera la un subiect interesant si in acelasi timp pe gustul cititorilor. Mai asteptam articole de acest gen, la fel de bine scrise si nu ramane decat sa iti spun ca te voi citi in continuare, pentru ca imi plac articolele de pe acest site.
RăspundețiȘtergereDin clipa aceasta vreau să consideri că eşti ceea ce vrei să fii: o persoană optimistă, iubitoare, altruistă, generoasă, bogată şi respectată. Încetează să te socoteşti acea fiinţă mediocră, neînstare de nimic interesant, care ai crezut până acum că eşti. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câştige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteţi mesajul PROIECT la adresa de email b_ioana88cj@yahoo.com
RăspundețiȘtergereBogatia incepe sub forma unui Gand. Asta scrie celebrul Napoleon Hill in cartea " De la idee la bani" . Cautam urgent colaboratori part- time care vor sa castige bani in timpul liber ,intr- un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Cereti detalii la ametistana@gmail.com
RăspundețiȘtergere